ratu blokavimas - linksmai:)

Loreta Loreta 28574
2003-09-17 08:46 Loreta 2011-09-11 03-14

Kaunietis rašė:

P.S. sorry, bet neturiu kompe lietuvisku raidziu


MELAGIS MELAVO!!!
P
paukstis 188
2003-09-17 12:31 paukstis
mane visą laiką žavi diskusijos kai vieni galvoja kad diskutuoja apie vieną kiti apie kitą, todėl jeigu jau taip tai pabandysiu apibendrinti smile
1. Kai pradedi diskutuoti, tai susitarkim dėl diskutavimo dalyko.
Šiuo konkrečiu atevju visa diskusija apibendrintai pavadinčiau "ar kauniečiai yra specifiniai žmonės, galbūt truputį su tokiu neigiamu aspektu, liečiančiu bendravimo kultūrą, elgesio specifiką"? Iš temos aišku kad kalba eina apie kauniečius (daugiskaita): kalbama apie kauniečius bendrai iš konkrečių pavyzdžių, o gal manote kad galima kažkaip kitaip nuomonę susidaryti? Aš nemanau.
Toliau net jei esat kaunietis tai pažįstat max 100 žmonių, t.y. Jūs vis tiek nuomonę susidarorte iš menkos dalies žmonių, o ne iš 375 000 gyventojų kaip kažkas bandė įtikinti:) ne kauniečiai susidaro nuomonę apie kauną iš kokių 5-6 žmonių ir patirties kaune lyginant su kitais miestais.
Jeigu ne man vienam kaip iš forumo aišku kaune ir tik kaune, pabavus vien tik tris kartus pamačiau tai ko nematęs esu kituose miestuose per 20 metų, tai man kaunas tampa su specifika:)
Toliau kas liečia tikrus kauniečius, kurie ten gimę ir užaugę, tai jeigu atvažiavai iš kito miesto ir įsikurei kaune tai ne kaunietis? nepykit, bet gal ir važiuoja į kauną labiau visokie banditeliai, negu į vilnių nes jiem ta kauno specifika imponuoja?
Čia nuoširdžiai klausiu tikrų kauniečių (bet nuoširdžiai ir atsakykit) gyvendami kaune Jūs girdite dažniau lyginant su ktais miestais apie kauniečių įvairias "kultūros apraiškas" apie atvejus nepakantumo neformalams (bet jau prisiminkit 3-5 metus atgal) apie sumušimus dėl prikolo, apie bendravimo "ypatumus", apie nusikalstamumą (tik nesakykit, kad oficiali statistika byloje, kad nusikalstamumas kaune. toks pats kaip kitur, nes neoficialus tikrai daug didesnis "šaltiniai" policijos pareigūnų prokurorų neoficialios nuomonės) negu tarkim vilniečių tokį pat elgesį?
O kuo nepatinka klausimas iš kur tu? Man asmeniškai įdomu iš kur žmogus dėl dauglelio priežasčių (manau ir kitiems) tik jau jokiu būdu ne dėlto kad jei tu kaunietis ar vilnietis tai su tavim aš jau nesusidesiu. Toks mąstymas gal būti tik pas žmogų, kuris ir turi kauniečio ar vilniečio specifiką savyje:) Nu koks skirtumas iš kokio tu kaimo jeigu tu normalus žmogus su kuriuo malonu bendrauti?
Po tokios litanijos apibendrinant:
Turiu draudų gerų ir kauniečių ir vilniečių. Viskas okei dėl jų. Atvažiuojant pas kauniečius iš pačiųkauniečių draugų, išsilavinusių normalių žmonių, gaunu kai kokias "instrukcijas" dėl kauno "specifikos", kurios jau ne vieną kartą pravertė, tai nepykit, bet jie juk gimę ir gyvena kaune bet pripažįsta kad "kaunas yra kaunas", t.y. tai kad jis vis dėlto dar kolkas turi "etiketę" nors keičiasi į gerą pusę.
Tai mano nuomonė ir drąsiai galiu teigti, kad tokia nuomonė diskusijose buvo pareiškta dar mažiausiai 15 žmonių, tarp jų kokie 4 kauniečiai:))))
Kaip sakė leopoldas "gyvenkime draugiškai smile "
A
andrinx 1126
2003-09-17 12:54 andrinx
Vistiek įdomu, kodėl klijuoja etiketę? Kai Vilniuj paklausiau " ar nepasakytumėte, kaip nuvažiuoti iki.....", man atsakė " pošla n.., s..litovskaja" ( o mano mašina buvo su Vilniaus numeriais), tai kaip manote, ar turėčiau sakyti, kad vilniečiai šiokie ir kažkokie?? Kaip ir sakiau - v každoj semje ne bez uroda...
R
Rasida 2977
2003-09-17 13:06 Rasida
Jau kažkokia absurdiška ši diskusija pasidarė, nejau dabar kauniečiai turi pradėti vardinti, kas jiems kokiam mieste užkliuvo? Galo nebūtų... Gal baigiam diskusijas apie patį lietuviškiausią miestą smile
Visur yra visokių žmonių... Ir tas Paukščio teiginys, kad gali max 100 žmonių pažinti įdomus toks smile
A
andrinx 1126
2003-09-17 13:12 andrinx
Pritariu, Rasida... Visai į lankas nuėjom.. Tik patriotinius jausmus kai kutena , oi kaip .... smile smile smile smile
V
Vili 1251
2003-09-17 13:21 Vili
žinot man jau bloga nuo šitos diskusijos, galvojau nesikišt, bet žiūriu kuo toliau tas miestas jums labiau užkliūva. man tik įdomu jei tie ratai būtų užblokuoti ar į marmuzę būtų gauta ne kaune, o kitam mieste, ar ši diskusija iš viso būtų pradėta, man rodos kad nelabai, tai gal baikite vieną kartą šią temą ir pažiūrėkit kas vyksta jūsų pačių miestuose. O be to jums neatrodo, kad šiame forume taip pat dalyvauja kauniečiai, ir kad ir koks miestas bebūtų tas kaunas ( nusikaltelių, skustagalvių, mafijozų, vagių ir t.t), jis vis dėl to yra kai kurių žmonių gimtas miestas, ir skaityti, patikėkite, nėra labai malonu.
R
Rasida 2977
2003-09-17 13:27 Rasida
Bravo, Vili smile smile smile smile smile smile
tomukas tomukas 4508
2003-09-17 13:30 tomukas
Foto
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui