Akimirka

Byla Byla 12118
2 2013-12-20 09:47 Byla
Voveryčių slalomo trasa. www.facebook.com/photo.php?v=261407007342911&se...
Gražaus penktadienio!
2 2013-12-20 14:35 Luka_Paciolis
Ateina pas mane kaimynas ir sako:
- Tu žmogus mokytas, gal turi paskolinti kostiuminį švarką?
- Kas atsitiko? – klausiu, - Nelaimė kokia: laidotuvės ar vestuvės?
- Ne, - sako, - mūsų metalo apdirbimo įmonės šefas liepė visiems ateiti pasipuošus su kostiumais - bus kultūringas Kalėdų šventimas ir dovanų dalinimas. Kas nepasipuoš, tam nieko nebus – nei dovanos, nei algos už spalį.
Daviau, negi gailai, turiu tų švarkų. Tik mes tokie skirtingų gabaritų, bet neužsisegus kažkaip apsitempė. Kelnėms vis tiek savo juodus džinsus turėjo panaudoti. Ir dar kaklaraištį pridėjau. Žodžiu, išėjo į darbą švęsti toks šiek tiek robotizuotais judesiais ir vis pirštu tampydamas užveržtą baltinių apykaklę.
Ateina kitą dieną grąžinti aprėdų visas pilkai-žalsvai-violetinis nuo pasiutimo.
- Na, kaip šventės? – klausiu.
Tai maždaug pusvalandį emocingai dalinosi įspūdžiais. Dėl laiko ir vietos trūkumo praleidus keiksmažodžius, pacituoti galima maždaug taip: „Tas (...) šefas (...) nusitempė mus į (...) operą! (...) OPERĄ!!! (...) Jis (...) čia (...) tokią (...) programą (...) šventėms (...) padarė (...)!!!” Ir toliau sekė pasakojimas, kaip jie ten visi kankinosi, net užmigti negalėjo, nes tie smuikai čirpia, ant scenos pagyvenę moteriškės cypia ir taip kokias dvi valandas. Tipo, šefas namą pasistatė šalia kažkokių profesorių, tai jie dabar jį kultūringo šventimo moko, o jis ant savo metalurgų treniruojasi. Sako man, kaip jūs visa tai iškenčiat savo noru? Na, atsakau, ir mums, inteligentams, klasikinė muzika patinka tik tiems, kurie neturi kaimynų, besimokančių ją atlikti, ir jei patiems neteko to vaikystėje muzikos mokykloje zubryti.
- Tai gal dovana gera buvo, verta tų kančių? – klausiu.
Vėl visas papilkai-žalsvai-suvioletavęs dar pusė valandos panašių įpūdžių apie kalėdines dovanas kolektyvui pateikė: „Jis (...) mums (...) dovanojo (...) ženkliukus! (...) ŽENKLIUKUS!!! (...) Su įmonės (...) logotipu ir (...) kontaktais! Liepė (...) nešioti (...), didžiuotis (...) ir reklamuoti (...) savo (...) įmonę (...)!!!” Žiūriu, matyti ženkliukai. Jo buvo toks pas mumi užsakymas. Dar, atsimenu, bandžiau užsakovui įpiršti bent jau tušinukus ar, dar geriau, puodelius, nes juos ir beraščiai gali naudoti, o skysčių gėrimas juk visiems gyvybiškai būtinas. Bet ne, sako, tuos daiktus tai tik viduj naudos, o iš ženkliukų bus daugiau naudos. Jie turi būti gražūs, kad norėtųsi nešioti, ir kad gerai matytųsi logotipas bei kontaktai. Tada bus kaip reklama ir dar atsiras daugiau klientų. Nes taip pasitarė su buhaltere (jau tikriausiai apsirengę ir parūkę po metų rezultatų aptarimo), kad turėtų suveikti tokia dovana – reklama. Rinkosi iš penkiolikos skirtingų ženkliukų variantų ir tą pasirinktą dar dešimt kartų liepė pataisyti. Kalėdų dovanos kolektyvui buvo padarytos atsakingai. Ir todėl dabar buvo net šiek tiek apmaudu matyti, kai ją gavęs frezuotojas, sugniaužęs visais trim pirštais saujoje, grasinosi prikalti tą ženkliuką šefui prie kaktos arba bent jau prie kabineto durų. Ir visai nesiruošė visus metus garbingai visur nešiotis prisisegęs.
- Tai gal bent paskui normaliai pabaliavojot? – vėl bandau pakelti nuotaiką.
Geriau būčiau neklausęs. Čia net cituoti nebelabai yra ką. Žodžiu, jiems dar ir restoranas buvo užsakytas su visais tais pričendalais iš setyniolikos įrankių prie šešių skirtingo dydžio lėkščių ir penkių skirtingų taurių. O už nugaros vėl čirpė trys mažesni smuikai ir vienas toks didesnis tarp kojų. Tai dabar aišku, kodėl jų šefas taip spaudė su babkėm tiems ženkliukams. Pagrindinės išlaidos kitur ėjo. Ir kodėl kolektyvas neįvertino?! Kiek supratau, visi išsilakstė jau po šaltų užkandžių. Tipo, paskui paskaičiavo jie su vyrais, kokia būtų visiems premija, jei visa tai, ką išleido tai nesąmonei būtų atidavę jiems grynais, tai net į normalų kaboką bent jau alaus atsigerti nebeėjo. Ir po Naujų eis naujo darbo ieškoti. Nei ten eis, nei ką. Užtat dabar turėsiu špilką visiems metams kiekvienam susitikimui kieme: „Ko be ženkliuko?” Net dvi špilkas. Dar kiekvieną kartą vos atidarius alaus bambalį, galėsiu jam užtraukti: „Pake-e-elkim, pakeeelikime taurę linksmyyyybių!” Ir metalo apdirbėjų šefas turės ką papasakoti savo namo kaimynams, apie tai, kokį kutūringą Kalėdų atšventimą savo kolektyvui užtaisė.

Žodžiu, kalėdinės dovanos kolektyvui yra nesąmonė, nes per visą žmonijos istoriją dar nebuvo sugalvota geresnio atsidėkojimo darbuotojui, kaip piniginė premija ir leidimas patiems pabaliavoti, kaip jiems patinka. Nebent bosas nori sau pasidaryti šventę ir parodyti visiems ta proga, kas iš tiesų čia užsako muziką.
Autorius: Raimucka Jurgaičių
Byla Byla 12118
2013-12-20 14:49 Byla
Ech... Operos tai labai norėčiau. O ženkliuką tai grąžinčiau bosui. Lai ir tą savo ženkliuką sutaupo. smile
artas71 artas71 12028
4 2013-12-20 23:18 artas71
artas71 artas71 12028
2013-12-21 15:01 artas71
Byla Byla 12118
vovere vovere 25997
2013-12-22 11:26 vovere
įdomu iš ko čia pagaminta
Gita1 Gita1 8377
1 2013-12-22 11:41 Gita1
popierius?
2 1 2013-12-22 15:50 seimosdziaugsmas
Kokia jaudinanti akimirka. Aš taip džiaugiuosi, kad jau laisvas.
tv.lrytas.lt/?id=13877063741386908299
Linuske Linuske 1794
2013-12-22 19:45 Linuske
Перед своей смертью Султан Сулейман позвал главнокомандующего армией и высказал ему три своих желания:

1. Он завещал, чтобы его гроб несли на руках самые лучшие лекари Османской Империи того времени.

2. Второе его желание было, чтобы по всему пути, по которому будут нести его табут, разбрасывали золотые монеты и драгоценные камни.

3. Он завещал, чтобы его руки торчали из табута и были всем видны.

Когда главнокомандующий армией в смятении от услышанного спросил у него причину таких пожеланий, Сулейман Кануни все разъяснил следующим образом:

Пускай лучшие лекари несут мой табут и все пусть видят, что даже самые лучшие лекари бессильны перед лицом смерти.

Разбросайте заработанные мною золото, пусть все видят, что то богатство, которое мы получаем от этой жизни, в этом мире и остается.

Пусть все видят мои руки и усвоят , что даже Падишах всего мира - Султан Сулейман Кануни ушел из этой жизни с пустыми руками.
I
IRUTE78 2552
1 2013-12-22 19:46 IRUTE78
,,Mes išsukam į vos regimą miško proskynos keliuką, riedam palei suartą lauką, aš žiūriu į ponios Elenos namuką ir ją, stovinčią greta, pasirėmusią ant lazdos, žiūrinčią į mus, ir mėginu nuspėti, kiek šiuo metu Lietuvoje yra vienišų pagyvenusių žmonių - tokių, kurie yra vieni kiaurą dieną ir kurie trečiu sakiniu imtų pasakoti savo gyvenimo istoriją su begaliniu dėkingumu, kad yra, kas klauso.
O tikroji ponia Nijolė - užtektinai aukšta, tvirta, tiesi spindinčio veido moteris - mūsų tikrai laukė ir laukė taip, kad sunku ir apsakyti.
Jos šuo Maksas iš pradžių lojo, katinas Murkis taip ir nepasirodė (jo dubenėliai užkelti ant klėties stogo, kad katinui nuolat pavydintis Maksas nepasiektų), tačiau Nijolės šviesumas, humoras, išmintis ir tiesiog visą sodybą užpildanti dvasia buvo tai, dėl ko vertėjo ranka numoti į visų įtaruolių skeptikų mintis ir leistis į šį kelią, kurį vadinau nedidele avantiūra.
Manau, mes visos jautėm, kad kelio gale mūsų laukia kažkas tokio ypatingo, kad net aš pritrūkstu žodžių tam aprašyt.
Nijolės sąmoningumo galėtų pavydėti daugelis. Daugelis jos amžiaus žmonių, daugelis dvidešimčia ir net trisdešimčia metų jaunesnių. Daugelis mano bendraamžių, tiesą sakant.
- O ką ? O kad man tikrai labai gera gyvent. Na kojos jau pavargo. Bet aš tai vis dar mėgaujuos.
Ponia Nijolė jau sunkiai nueina puskilometrį iki ponios Elenos sodybos. Dar pavasarį pavažiuodavo iki kaimo ir dviračiu, tačiau rudeniop dėl įsisenėjusių stuburo problemų ėmė sunkiai vaikščioti.
Dabar "autolafkė" (kaimuose populiari parduotuvė ant ratų) atvažiuoja ir iki jos kiemo (anksčiau atvykdavo iki Elenos). Nijolė sakosi pabendraujanti su "autolafkės" vairuotoju ir jo žmona - rudeniop jiedu atvykę ir į mišką pagrybaut nueina, o ir šiaip, visad noriai papasakoja pasaulio naujienų, atveža ką skanaus Maksui ir Murkiui.
Nors sunkokai juda, Nijolė nenusimena.
- Vis tiek bruzdu, keliuos pusę penkių, atsinešu porą malkų, kad pajudėčiau, - sako šviesaus veido moteris, kuriai duočiau daugių daugiausia šešiasdešimt penkerius metus.
Tiesą sakant, jos kaimynė Elena už ją oficialiai vyresnė vos ketveriais metais, tačiau vizualiai atrodo, kad jas skiria mažiausiai trys dešimtys metų. Marijos radijas ir kantyčkos (arba maldaknygės - vietine tarme) skaitymas, kaip suprantu, ponios Elenos nejaunina. O Nijolės kūno ir proto jaunystę, regis, palaiko jos nuostatos:
- O aš labai tikiu minties galia, stengiuosi nusiteikti gerai, - savo gyvybingumo paslaptį atskleidžia ji. Ir juokiasi.
Mums sėdint prie stalo ir kertant Nijolės keptą žuvį staiga pasigirsta triukšmas - pamanau, Maksas atbėgo ir letenom braižo duris, toks garsas.
- Aaa, čia pelės, - žaismingai ranka numoja Nijolė. - Negaliu padėt nuodų, nes katinas gali rasti. Va Elena savo gryčioj peles tai šeria - padėjus joms atskirus dubenėlius.
- Kokia ji gera! - susižaviu.
- A čia ne iš gerumo, čia iš skūpumo - ji šeria jas, kad jai gerų daiktų negraužtų, - juokiasi Nijolė. - Kitąmet žadu remontuoti namą, susidėsiu naujas grindis ir iškraustysiu peles.
Kad kiaunės išpjovė gandriukus prieš trejus metus ir nuo to laiko gandrai nebeperi gandralizdyje, sužinojau vos iššokusi iš mašinos. Lapės vis nudaigodavo vieną kitą Nijolės katiną. Tačiau aptikusi, kad kaimo gilumoje kaimynų apleistoje klėtyje lapė atsivedė penkis lapiukus, Nijolė pati virdavo košes lapiukams ir nešdavo maitinti.
Lapė buvo tiek dėkinga, kad kartais kurį vaiką prasivesdavo įstrižai kiemo - rodydavo, kaip išaugo, išdidžiai mosuodama uodega.
- Ar ateina dar kokie gyvūnai iš miško? Gal koks briedis atrioglina? - klausiu prisiminusi, kaip prieš kelias vasaras per mūsų sodybos kiemą išdidžiai prarisnojo du briedžiai.
- O, ateina. Briedė viena jau porą metų, be patino. Buvo elnių. Va stirnos žiemą ateina prie šito lango. Maksas inkšdavo inkšdavo žiūrėdamas pro langą, kol jos mano braškes kapstydavo iš po sniego. Bet gaila man jų būdavo, nu ką čia vysi gyvūnus žiemą, alkani gi. Tai leidau tas braškes galutinai iškapstyti. Nebėra jau.
Tiek mintyse, tiek garsiai pasakiau, kad šiandien atšvenčiau savo Kūčias. Manau, didesnio stebuklo šiemet tikėtis man jau būtų įžūlu.
Man sutikti žmogų - tai sukurti savo sieloje dar vieną kambarį. Tačiau kad sutiktum žmogų iš tikro, neužtenka susėsti su juo prie vieno stalo. Kad sutiktum žmogų, turi išdrįsti jį sutikti - su visomis galimomis to pasekmėmis.
O kai susitikimas įvyksta, savo sieloje turi naują kambarį, kuriame gali sutikti dar nesutiktą save. Turi naują kambarį naujiems sielų žaidimams.
Šiemet mano siela šia prasme tapo rūmais - su slaptomis menėmis, pilnomis žodžiais neišreiškiamo džiaugsmo.''
www.facebook.com/ilze.butkute/posts/10202806886762988
I
IRUTE78 2552
1 2013-12-22 19:49 IRUTE78
Šis pasakojimas labai priminė atskirtus žmonės, nuo savo vaikų, giminaičių, draugų, pažįstamų. Tiesiog paliktų vienų ir niekam nereikalingų. Šiandien daug tokių tenka sutikti, išgirsti ir pan. Jie gyvena aplink mus yra mūsų kaimynai, bendradarbiai, giminaičiai. Važiuojant iš darbo užsukau į greito maisto kavinę. Moteris gamindama papasakojo savo įsidarbinimo istoriją ir savo šeimos potyrius. Su tokiu džiugesiu kalbėjo kaip eidama su savo keturmečiu sūneliu ant kavinės durų pastebėjo darbo skelbimą ir užsuko pasikalbėti, pasiūlė jai darbo vietą. Kaip supratau kol kas patenkinta, o gal tiesiog neturi kito pasirinkimo. Viena augina keturis vaikus. Ir kaip jai sekasi susitvarkyti su tokia nelengva našta ? Tikrai nėra lengva, sako gerai, kad vyriausiąjai dukrai jau 19 m. gyvena savarankiškai kitame mieste. Sūnui 17 m. išvyko mokslo metu i užsienį, pasiūlė darbą ir išvyko, nespėjęs užbaigti 12 - os klasės. Trečiam - 15, dabar prižiūri mažąjį keturmetį, todėl labai gerai po pietų aš galiu dirbti. Sunkiausia su 15 - mečiu, problematiški metai, neklusnus mokykloje, nespėju vaikščioti į mokyklą pas direktorių dėl vaiko elgesio. Nieko, daug negalėjau paguosti, sakau, gal pakalbėkit su auklėtoja. Jau sako, pavargau, daugiau nebeisiu, ką nori tegul tą ir daro, tegul meta iš mokyklos. Nieko, negalėjau pridurti, kažkaip sunku suvokti, sakau, gal pamėginkit kaip nors gerumu laimėti vaiką ... Bet kaip suprantu po darbų ir visų pareigų, mažai ir belieka laiko savo atžaloms. Ir ko tikėtis, kokie seks veiksmai toliau metams bėgant. Gal jis bus klusnus darbuotojas ar geras šeimos žmogus, kas įtakos tolesnį elgesį ?
Byla Byla 12118
1 2013-12-22 22:13 Byla

IRUTE78 rašė:
Šis pasakojimas labai priminė atskirtus žmonės, nuo savo vaikų, giminaičių, draugų, pažįstamų. Tiesiog paliktų vienų ir niekam nereikalingų. Šiandien daug tokių tenka sutikti, išgirsti ir pan. Jie gyvena aplink mus yra mūsų kaimynai, bendradarbiai, giminaičiai. Važiuojant iš darbo užsukau į greito maisto kavinę. Moteris gamindama papasakojo savo įsidarbinimo istoriją ir savo šeimos potyrius. Su tokiu džiugesiu kalbėjo kaip eidama su savo keturmečiu sūneliu ant kavinės durų pastebėjo darbo skelbimą ir užsuko pasikalbėti, pasiūlė jai darbo vietą. Kaip supratau kol kas patenkinta, o gal tiesiog neturi kito pasirinkimo. Viena augina keturis vaikus. Ir kaip jai sekasi susitvarkyti su tokia nelengva našta ? Tikrai nėra lengva, sako gerai, kad vyriausiąjai dukrai jau 19 m. gyvena savarankiškai kitame mieste. Sūnui 17 m. išvyko mokslo metu i užsienį, pasiūlė darbą ir išvyko, nespėjęs užbaigti 12 - os klasės. Trečiam - 15, dabar prižiūri mažąjį keturmetį, todėl labai gerai po pietų aš galiu dirbti. Sunkiausia su 15 - mečiu, problematiški metai, neklusnus mokykloje, nespėju vaikščioti į mokyklą pas direktorių dėl vaiko elgesio. Nieko, daug negalėjau paguosti, sakau, gal pakalbėkit su auklėtoja. Jau sako, pavargau, daugiau nebeisiu, ką nori tegul tą ir daro, tegul meta iš mokyklos. Nieko, negalėjau pridurti, kažkaip sunku suvokti, sakau, gal pamėginkit kaip nors gerumu laimėti vaiką ... Bet kaip suprantu po darbų ir visų pareigų, mažai ir belieka laiko savo atžaloms. Ir ko tikėtis, kokie seks veiksmai toliau metams bėgant. Gal jis bus klusnus darbuotojas ar geras šeimos žmogus, kas įtakos tolesnį elgesį ?


Nieko nėra blogiau šiame gyvenime kaip vaikams vieniems kitus auginti. Todėl ir bėga iš namų vos pilnametystės sulaukę... smile Aš tik niekaip nesuprantu kodėl žmonės negalvoja prieš gimdydami, ką galės jiems duoti...
I
IRUTE78 2552
2013-12-22 22:38 IRUTE78
Tai pradzioje, kaip ir visada buna meile begaline - roziniai akiniai. Turbut net nebuvo planuota, kad taip viskas gali pasikeisti.
mariska mariska 8625
5 2013-12-23 08:47 mariska

Byla rašė:

Nieko nėra blogiau šiame gyvenime kaip vaikams vieniems kitus auginti. Todėl ir bėga iš namų vos pilnametystės sulaukę... smile

Oi tik nereikia..... jau kelios kartos taip užaugo. Lakstė su raktais pakabintais po kaklu kiemuose. Mamos tik išvakaro paruošdavo pasišildyti pietus ir jau 10 metų vaikas, tai kuo puikiausiai mokėjo. Ir dar jausnesnius brolius ir seserys ganė.
Ir ką blogi užaugo?
O bėga ne dėl to, kad mamos darbuose, o dėl vakarietiškų peršamų standartų. Kad turi būti popinami ir lepinami, amžinai tėvai šaliai.... kai užpakaliai pilni, tai patys nežino ko nori.
Byla Byla 12118
2013-12-23 09:49 Byla
Labas rytas. Iš dalies sutinku su mariska. Bet esu prieš gimdymą "kiek dievas duos". Ne akmens amžiuje gyvename. Jei vyriškoji giminė nesisaugo, tai moteris turi saugotis. Nes vaikų auginimo didžioji našta guls būtent ant jos pečių.
Byla Byla 12118
2013-12-23 10:30 Byla
Na man patinka lietus. Bet ne šiandien!!!!! smile
amadina22 amadina22 19757
2013-12-23 10:44 amadina22

mariska rašė:

Byla rašė:

Nieko nėra blogiau šiame gyvenime kaip vaikams vieniems kitus auginti. Todėl ir bėga iš namų vos pilnametystės sulaukę... smile

Oi tik nereikia..... jau kelios kartos taip užaugo. Lakstė su raktais pakabintais po kaklu kiemuose. Mamos tik išvakaro paruošdavo pasišildyti pietus ir jau 10 metų vaikas, tai kuo puikiausiai mokėjo. Ir dar jausnesnius brolius ir seserys ganė.
Ir ką blogi užaugo?
O bėga ne dėl to, kad mamos darbuose, o dėl vakarietiškų peršamų standartų. Kad turi būti popinami ir lepinami, amžinai tėvai šaliai.... kai užpakaliai pilni, tai patys nežino ko nori.


Bet pažįstu ne vieną moterį iš tokių daugiavaikių šeimų, kurios pačios teturi tik po vieną vaiką.
Elvusia Elvusia 19998
4 2013-12-23 11:00 Elvusia

Byla rašė:
Nieko nėra blogiau šiame gyvenime kaip vaikams vieniems kitus auginti. Todėl ir bėga iš namų vos pilnametystės sulaukę... smile Aš tik niekaip nesuprantu kodėl žmonės negalvoja prieš gimdydami, ką galės jiems duoti...

Oi, ar tikrai nėra nieko blogiau?
Pažįstu dvi šeimas, turinčias po 10 vaikų. Normalios šeimos. Viena, netgi labai pasiturinti.
Tie vaikai, vienos šeimos jau visi suaugę, kitos mažiausias eina į 4 klasę, labai vieningi.
O sunkiausia buvo vienai jų mamai auginti neįgalią dukrą ir palaidoti savo du suaugusius sūnus .... Va, čia jau didžiausia blogybė kokia tik begali būti šiame pasaulyje....
Ir dar galiu pasakyti, kad iš mažiau pasiturinčios šeimos neemigravo nei vienas. O iš tos kitos, verslininkų šeimos, Lietuvoje likę tik mokyklinio amžiaus vaikai.
Didelė šeima - ne priežastis bėgimui iš namų.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui