Siūlau išlieti agresiją!

blackgate blackgate 3815
1 2013-01-17 11:55 blackgate

Tininga rašė:
Žinoma, kad reikia! Ir jau seniai reikėjo smile Bet tai, ką šneka Andriukaitis, yra absurdas. Orioms medikų algoms ši valstybė neturi lėšų. Štai kur didžioji bėda.
O būtent tos jo kalbos ir piktina. Nusišneka tarpais, ir tiek. Tikiuosi, kad nebus įgyvendinti tie jo paistalai.

Galėtų apmokestinti kiekvieną vizitą pas daktarą, nors minimaliai, tarkim kad ir 10 Lt, ir tai jau kažkiek padengtų išlaidas. Neabejoju, kad sumažėtų ir eilės prie kabinetų, nes atsisijotų tie, kurie ateina šiaip sau be svarbaus reikalo, kad pasieškot sau ligų ar pakalbėt su gydytoju, nes namie neturi ką veikt, kas ypač būdinga seniems žmonėms. Tokia praktika galioja ir kitose šalyse, pavyzdžiui Švedijoje.
vovere vovere 25997
2013-01-17 11:56 vovere
o aš daviau vieną kartą gyvenime, bet jau po visko, tai nelaikau to kyšiu, manau kad tai tiesiog buvo padėka, bent jau aš pati taip jaučiausi. o kyšių neduodu tai tik dėlto kad nemoku duot smile
Petronele Petronele 18325
1 2013-01-17 12:00 Petronele

blackgate rašė: Galėtų apmokestinti kiekvieną vizitą pas daktarą, nors minimaliai, tarkim kad ir 10 Lt, ir tai jau kažkiek padengtų išlaidas. Neabejoju, kad sumažėtų ir eilės prie kabinetų, nes atsisijotų tie, kurie ateina šiaip sau be svarbaus reikalo, kad pasieškot sau ligų ar pakalbėt su gydytoju, nes namie neturi ką veikt, kas ypač būdinga seniems žmonėms. Tokia praktika galioja ir kitose šalyse, pavyzdžiui Švedijoje.

O tie kas neturi 10Lt? Ateitų sulaukę paskutinės ligos stadijos.
I
IlonaD 6943
3 2013-01-17 12:03 IlonaD
Niuansų ir situacijų yra visokių, kiekvienas esame su patirtimi.
Mane labiausiai gąsdina pati esmė - uždraudimas, neleidimas, pasirinkimo atėmimas.
Juk su tokia politika lengva ranka galima prieiti ir prie kitų sričių draudimų ir neleidimų.
Aš nesu rusofobė, bet grįžti į anuos laikus tai brrrr... tikrai nenoriu.
Dar kerbena mintis, kad tame straipsnyje ne ten taškai sudėlioti, ir kad gerb.ministras negalvoja taip, kaip mes supratome.
amadina22 amadina22 19757
2013-01-17 12:16 amadina22
Mano uošvienė pati buvusi medikė visada duoda visiems daktarams. Kai ji atsigula į ligoninę dėl ko nors, tai pamoka kažkiek priskirtai gydytojai, tai atlieka jai paskui nemokamai visus tyrimus, visus organus išsitiria.
O kai paskutinį kartą gulėjo su moteriškom ligom Klaipėdoj tai vos nenumirė. Buvau pašiurpusi, po operacijos su narkoze jai pasidarė bloga, pradėjo streikuoti širdis. Aš tada buvau atėjusi ją lankyti. Pamačiau kad netgi būdamas ligoninėje gali nesulaukti pagalbos. Jai bloga, ateina tik seselė, jokių vaistų nuo širdies neturi, pažiūri spaudimą ir išeina. Uošvienei vis blogiau ir blogiau, einu vėl pas seselę, gydytojas neateina. Uošvienė jau man pasakė kad miršta, papasakojo kur pinigai. Nežinau kiek kartų ėjau prašyti kad ką nors darytų, ateina į palatą, pakalba seselė ir vėl išeina.
Paskutinį kartą kai nuėjau, sakau jinai miršta, kažką darykit, tai nuėjo tada pas gydytoją, atsivežė ten aparatą pažiūrėjo širdį ir puolė vežti požemiais į kitą korpusą toliausia į reanimaciją bėgom. Bėgau iš paskos. Reanimacijos subėgo visi, ten jau pagalba buvo greita. Reanimacijos paklausė ligonės, kodėl taip ilgai laukėte.
Jei nebūčiau buvusi palatoj, manau, kad ji būtų mirusi. Jai spaudė širdį, labai skaudėjo, ji negalėjo atsikelti ir lakstyti koridoriais ieškodama pagalbos.
Dalia29 Dalia29 12616
2 2013-01-17 14:03 Dalia29

blackgate rašė:
nes atsisijotų tie, kurie ateina šiaip sau be svarbaus reikalo, kad pasieškot sau ligų ar pakalbėt su gydytoju, nes namie neturi ką veikt, kas ypač būdinga seniems žmonėms. Tokia praktika galioja ir kitose šalyse, pavyzdžiui Švedijoje.

labai norėčiau paprieštarauti tokioms kalboms. Gal dalis žmonių yra tie, kurie ieško ligų. Bet didžioji dalis senų žmonių eina todėl, kad jiems reikia kompensuojamų vaistų. Kadangi dabar pati vaikštau "už mamą", patikėkit, menkas malonumas. Gerai, kai jos gydytoja išrašo 3 mėnesiams. Bet vaistai skirtingose pakuotėse, vieni jau baigiasi, kiti dar ne. Žodžiu, patikėkit manimi, jei ne ta sistema , 80 procentų ligonių atkristų. Turiu omeny senų žmonių.
S
Sandra_v 4581
1 2013-01-17 14:07 Sandra_v

amadina22 rašė:
būdamas ligoninėje gali nesulaukti pagalbos. Jai bloga, ateina tik seselė, jokių vaistų nuo širdies neturi, pažiūri spaudimą ir išeina.


Juokas juokais pati esu davus poliklinikoj gydytojai vaistų nuo galvos skausmo, smile
Dalia29 Dalia29 12616
2013-01-17 14:09 Dalia29

Linuske rašė:
O manot, kad be pinigų būtų specialiai papjovę? Juk ir pinigus davus visaip gali nutikti, gydytojai tik žmonės, ne dievai, man atrodo tai savotiškas psichologinis "draudimas"ir jeigu Jums taip ramiau, tai kodėl gi nesumokėti, tik nereikia paskui rėkti, kad be pinigų gydytojas visiškai savo darbo nedirba.

Taip, pilnai sutinku. Nusiperki sau ramybę, gal kokį lišną gydytojo vizitą, gal truputį stropesnę poopercinę priežiūrą, nieko daugiau.
O aš vieną kartą perdaug daviau, to rezultatas- vienvietė palata smile kaukiau vilku iš pasiutimo ir nuobodulio, prašiau, kad perkeltų, sesutės sako, negalime smile
Bet atsipirko- gavau nemokamą sanatoriją 16 dienų, o tai nėra taip lengva gauti smile O operacija... Ji buvo atlikta tobulai, bet ta gydytoja jas visada taip atlieka...
Tininga Tininga 50021
2013-01-17 14:15 Tininga

Dalia29 rašė:
Taip, pilnai sutinku. Nusiperki sau ramybę, gal kokį lišną gydytojo vizitą, gal truputį stropesnę poopercinę priežiūrą, nieko daugiau.
Kai mano mamai Santariškėse darė širdies kraujagyslių tą vadinamą "prapūtimą", po visko daviau vokelį gydytojui. Tyliai nepastebimai šis dingo kišenėje, tebevykstant pokalbiui. To rezultatas: ypač atidi priežiūra, padaryti visi papildomi tyrimai, kuriuos būtų reikėję "pas save" poliklinikoj darytis, siuntimas reabilitacijai. Na ta reabilitacija priklauso, manau, bet tyrimus tai kaip ir nusipirkome. Jis to net neslėpė. Palaikė ilgiau, nei ketino. Stebėjo.
O ką - visai gerai smile
Rimzy Rimzy 1205
2013-01-17 14:43 Rimzy

Linuske rašė:
O manot, kad be pinigų būtų specialiai papjovę? Juk ir pinigus davus visaip gali nutikti,
Visiškai sutinku. Esu kyšį davusi gydytojai tik vieną kartą, tarybiniais laikais, kai gulint ligoninėj turėjo gydyti viena daktarė, o man rekomendavo kreiptis pas kitą, tai lietė mano vaikų ateitį. Tada nebuvo galimybės pasirinkti gydytojo, todėl prašiau, kad asmeniškai, ne darbo laiku, mane gydytų, nors palatos gydytojai priekaištų neturiu.
Visus kitus kartus, o buvo ir operacijų ir konservatyvaus gydymo, tik gėlėmis atsidėkodavau tiek gydytojai tiek sesutei. Patikėkit, labai nuostabūs žmonės ir geri gydytojai pas mane, nors gydausi "valdiškoj" poliklinikoj.
I
IRUTE78 2552
2013-01-17 14:45 IRUTE78

Tininga rašė:

blackgate rašė:
O tiems, kurie gyvena iš savo pagrindinio darbo biudžetinėje įstaigoje, ir nelaksto uždarbiauti į privačias, ir tokių daug yra, tai jiems jau nebereikia didint?
Žinoma, kad reikia! Ir jau seniai reikėjo smile Bet tai, ką šneka Andriukaitis, yra absurdas. Orioms medikų algoms ši valstybė neturi lėšų. Štai kur didžioji bėda.
O būtent tos jo kalbos ir piktina. Nusišneka tarpais, ir tiek. Tikiuosi, kad nebus įgyvendinti tie jo paistalai.

Kad biudžetas tris kart minusinis, ar turės kas iš ko didinti.
urtele urtele 13511
2013-01-17 14:55 urtele

Dalia29 rašė:
Nusiperki sau ramybę, gal kokį lišną gydytojo vizitą, gal truputį stropesnę poopercinę priežiūrą, nieko daugiau.

Bet neturėtų taip būt. smile Ir man yra tekę dėl mamos "pirkti" ir tą ir aną. Bet žinojau, kad , jeigu ligonis sunkus, turi taip elgtis ir neskaičiuot, kitu atveju, gydytojas gali aplenkti palatą ir pasukti prie to ligonio, kuris gal mažiau ligotas, bet susimokėjęs už kelis vizitus į priekį. smile Nors ir nesu ten gulėjus, bet nepatinka man jos net iš tolo. smile
Tininga Tininga 50021
2013-01-18 09:17 Tininga
Andriukaičiui kol kas nesiseka smile

www.lrytas.lt/lietuvos-diena/aktualijos/svei...
2
2010 40
1 2013-01-18 14:53 2010
Kaip šiandien siuntu ant VMI!!!!!

Praeitą savaitę įlindau į "Mano VMI". Žiūriu, kur permokos (skirtumai) yra GPM permoka. o kur prievolės, delspinigiai yra pelno mokesčio prievolė ant tokios pačios sumos kaip ir GPM permoka plius dar priskaičiuota delspinigių. Kadangi įmonė mažytė, ne PVM mokėtoja, tai aš vos ne mintinai galiu pasakyti kada ir kokį pavedimą dariau, nes moku kas mėnesį tik GPM, o vienąkart metuose garantinį, pelno, nuo dividendų, mobilius taršos šaltinius. Bet pagalvojau, gal ne taip ką nors padariau smile Pasiėmiau banko išrašą, dar kartelį viską patikrinu. Viskas gerai, GPM visada daryta kiekvieno mėnesio 10 dieną (kartais 9 arba 11, jei išpuldavo išeiginės), deklaracijos irgi pateiktos laiku. Pelno mokestis sumokėtas rugsėjo 10 dieną....
Ir staiga še tau boba devintinės....
Skambinu į VMI, inspektorė pasakė, kad atsiųskit prašymą dėl suderinimo. Nusiunčiau prašymą, o šiandien gaunu suderinimą. Žinoma, sudengta GPM su pelno mokesčiu, bet delspinigiai tai yra. smile
Nors viskas sumokėta laiku.
Žinoma, tie delspinigiai nedideli, bet taip išeina, kad su neteisėtais delspinigiais bando savo biudžetą užpildyti. smile smile smile smile smile
L
Lea_deleted 1608
2013-01-18 14:57 Lea_deleted
paprasykite kad tuos delspinigius anuliuotų, man atrodo kad tai tiesiog sisteminis programinis (jūsų atvėju) nesusipratimas. inspektorė turėjo pati tai padaryti. Juk pas jus viskas gerai.
2
2010 40
2013-01-18 15:03 2010
Ji tik paprašė pasirašyti po suderinimo aktu ir vėl jai atsiųsti.

Tada bandau pridėti pavedimo kopiją, kad visas pelno mokestis sumokėtas rugsėjo 10 ir prašymą dėl delspinigių anuliavimo. smile
L
Lea_deleted 1608
2013-01-18 20:21 Lea_deleted
Ne, ji jokius priedus tikrai nežiūrės...Reikia kalbėti su ja telefonu arba apsilankyti. Tik tiek, kad tikriausiai ten kokie litukas su centais, tai dėl to nenorėsite važiuoti....Pakalbėkite telefonu.
Byla Byla 12118
2013-01-24 10:36 Byla 2013-01-24 11-27

Tai gal čia taip įšventina į "vyrus" . smile Arba, vaikystėje tėvai nedavė į kailį, tai dabar išbando kas tai yra. smile Pareis namo su "fanarais" gražuoliai....
urtele urtele 13511
1 2013-01-25 07:52 urtele
Geras vienas dalykas kuris šiandien atsitiko, tai, kad -PENKTADIENIS. smile Bet, nu koks pas mus nuo pat ankstaus ryto dvokas mieste, neįmanoma išsižioti. smile Toks įspūdis, kad žmonės dabar visi susistatė buržuikas ir kūrena senom padangom, atidirbtu tepalu, nu gal prakurui kokią malką įmeta.Nuo centro važiuojant pro nuosavą namų kvartalą prie Trynyčių kvartalo, visai padusti galima. Ex, kažkada žmonės gamtinėm dujom šildėsi, tokio dvoko nebuvo. Darbe net langą pabijojau atverti, juk gausiu lupt nuo kolegų. Tiesa pas mus Klaipėdoje šįryt šalta-13. Nejaugi negalėsim dėl smarvės ir šalčio savaitgalį nosies iškišt? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui