Akcija: Nebūk niekam skolingas!

S
Soffy 9075
2004-10-30 16:07 Soffy
Ir kur tas antspaudas dedamas smile ? Ir kas per firma smile ? Gal kada pravers smile ?
dakli dakli 1393
2004-10-30 16:09 dakli 2011-09-11 03-31

artas71 rašė: Tenka konstatuoti - daugelio užsienio kapitalo įmonių Lietuvoje laikosi
atsiskaitymo terminų nepalyginus daug geriau nei lietuviškų UAB.
Tarkim mes atsiskaitom per 5 dienas po sąskaitos faktūros gavimo. Aišku, čia kitas klausimas, kai ta sąskaitėlė kažkur užstringa valdžios kabinetuose.

Sutinku, kad ši akcija nebus veiksminga. O tiems , kas turi problemų dėl apyvartinių lėšų trukūmo dėl nesavalaikio atsiskaitymo, siūlau neverkšlenti o prisiminti rinkoje esančius atitinkamus instrumentus atsiskaitymo procesasms pagreitinti, pvz. faktoringas
www.vb.lt/inside.phtml?lst=business&sb=factoring


Faktoringas irgi nėra pigi priemonė, kai neturi pakankamai apyvartinių lėšų. smile
Mes turim faktoringą: tai 0,3 proc faktoringo limito -administravimo mokestis, 0,5 proc.nuo sąskaitos sumos- sąsk.priėmimo mokestis, 6,2 proc -metinės palūkanos, dar draudimas (pvz 3 000 000 Lt apyvartą apdrausti metams-16000 Lt) smile

Ši akcija labai graži, bet praktiškai labai sunkiai įgyvendinama.
Dalia29 Dalia29 12616
2004-10-30 16:09 Dalia29
Ant įspėjimo, kad jei per tiek ir tiek neatsiskaitys, tai perduosim tiems ir tiems. smile
O firmos- kurios skolas išmušinėja.
dakli dakli 1393
2004-10-30 16:17 dakli 2011-09-11 03-31

Soffy rašė: :
O paskui, vieną gražią dieną, jau pats apokaliptiniu balsu sakai - labai gaila, bet esame priversti perduoti Jus skolų išieškojimo kontorai - tipo Žvilgsnis. Pranešame, kad neįsižeistumėte, mes Jus branginame ir gerbiame kaip nuolatinį mūsų užsakovą, bet...
Dažniausiai per porą-trejetą dienų pinigus gauname:).
Išmokome tai iš kito - MŪSŲ tiekėjo, kuriam buvome irgi smarkiai prasiskolinę smile smile.


Beje, su Žvilgsniu teko susidurti prieš porą metų ir ne vieną kartą. Nieko nepadėjo, tik pinigus nulupo už nieką ir viskas. Paskambinėti telefonu, parašyti pretenziją nereikia didelio proto. smile Nežinau tik kaip dabar?
S
Soffy 9075
2004-10-30 16:33 Soffy
Nežinau ir aš, nei karto neprireikė smile. Ačiū už perspėjimą, reikės kokią kitą firmą minėti, o tai skolininkai irgi gali žinoti, kad netikusi firma skolų išieškojimui, nebijos smile.
S
stiklas 9
2004-10-30 18:28 stiklas 2011-09-11 03-31

artas71 rašė: :" O tiems , kas turi problemų dėl apyvartinių lėšų trukūmo dėl nesavalaikio atsiskaitymo, siūlau neverkšlenti o prisiminti rinkoje esančius atitinkamus instrumentus atsiskaitymo procesasms pagreitinti, pvz. faktoringas
www.vb.lt/inside.phtml?lst=business&sb=factoring
"

Aš ir noriu,kad lietuviškos firmos elgtusi eiropietiškai,otamsta siūlai "šerti"ir skolininkus ir dar bankus
S
stiklas 9
2004-10-30 18:50 stiklas 2011-09-11 03-31

Bile_kas rašė: Tiesiog įdomu: ar jūs tikrai tikite, kad tax.lt paskelbsite tokią akciją, ir kažkam suminkštinsit širdį? Ar tik patinka tuščiai pakalbėti?


O tamsta niekam neskolingas?
artas71 artas71 12027
2004-10-30 20:09 artas71 2011-09-11 03-31

stiklas rašė: Aš ir noriu,kad lietuviškos firmos elgtusi eiropietiškai,otamsta siūlai "šerti"ir skolininkus ir dar bankus


Tamstos keistas požiūris-nereikia vienu metu "šerti", "kimšti" ar "pasprangdinti" kelių ūkio subjektų. Čia panašu į paskolą/draudimą - mokate už tai, kad ramiau gyventume. Vienas bankrutavęs skolininkas dažniausiai "nuneša" tiek pinigų, kiek būtumet sumokėję bankui per
kokis tris/penkis metus. Jūsų teisė rinktis. Faktoringas nėra labai palanki priemonė smulkioms įmonėms ar garantuotiems pardavimams ( cash, išankstiniai iki 50%, diversifikuoti (nepriklausomi nuo vieno pirkėjo) žinomoms firmoms tiekimai ir pan).

To Dakli - o Jūs paskaičiuokite, kiek pinigų prarasite nuo vieno vidutinio skolininko jo bankroto atveju. Palyginkite sumas bei galimą rizika - pasaulinė bankrotų statistika toje srityje, tos veiklos pelningumą bei perspektyvas ( jei kalbam ne apie sumas > 10 000 Lt).
O
odisejas 292
2004-10-31 16:34 odisejas 2011-09-11 03-31

stiklas rašė: Siūlau Lietuvoje pradeti akcija "Nebūk niekam skolingas! Atsiskaityk per 10 dienų!!
Prekybos tinklų užvesta mada atsiskaityti per 3-6 mėnesius-bankrotas smulkiam gamintojui.Atsikratykime kvailo lietuviško papročio:"Nors galiu iš karto atsiskaityti,bet tyčia tempsiu keleta mėnesiu"
Kviečiu visus prisijungti prie akcijos.

individualios įmonės savininkas Algis


Kiek suprantu, čia yra kalbama visai apie kitą dalyką, o visi diskutuoja apie skolų mokėjimo delsimą. Čia kalbama apie tai, kad didieji prekybos tinklai apmoka prekių tiekėjams po 60-90 dienų nuo prekių gavimo arba pardavimo. Kadangi teko matyti kai kurių prekybos tinklų tipines sutartis ir konsultuoti klientus, kurie jas turėjo pasirašyti (aš gyvenime tokios sutarties nepasirašyčiau ir priešui nelinkėčiau), tai pasakysiu savo nuomonę šiuo klausimu.

Sumažinti šiuo terminus iki 10 dienų yra gražus pasiūlymas, bet jis visai neatitinka rinkos dėsnių. Situaciją rinkoje valdo pasiūlos ir paklausos dėsniai. Jei rinkoje vyrauja stambūs prekybos centrai, tai jie pradeda diktuoti savo sąlygas rinkai, bet kadangi tarp jų jaučiama didelė konkurencija, valstybinės institucijos, konkrečiai kainų ir konkurencijos tarnyba, į tai nesikiša, nes kartelinių susitarimų ir vieno tinklo rinkos monopolizavimo nėra.

Dabar įsivaizduokime rinkoje susidariusią situaciją, kad sutartys numato 90 dienų atsiskaitymo terminus. Esant šiems terminams, tinklų parduotuvėse gausu prekių ir jas tiekėjai tiekia. Kas bus, jei terminą pailgins iki 120 dienų? Didelė dalis tiekėjų, kurie ir taip dėl 90 dienų termino vos pratempia, nuspręs, kad tai jų netenkina ir nustos tiekti prekes. Jų nišą užpildys prekės, kurias tieks kiti tiekėjai, kuriems 120 dienų terminas nebaisus. Parduotuvėse sumažės prekių pasirinkimas, gali būti dideli klientų praradimai. Jei terminas bus sumažintas iki 60 dienų, atsiras daugybė tiekėjų, kuriems sąlygos pasidarys priimtinos, ir jie irgi norės tiekti savo prekes. Parduotuvėse išaugs prekių pasirinkimas, bet jų išdėstymui reikės daugiau erdvės, reikės plėsti parduotuves, kas bus sunkiai įmanoma, nes sumažės tinklo apyvartinės lėšos, arba dalies prekių bus atsisakoma, įvedant kažkokias griežtesnes sąlygas, pvz. vėl atstatant 90 dienų terminą.

Tai aišku supaprastintas paaiškinimas, kodėl susidaro 60-90 dienų terminai - tai optimalus terminas, esant kuriam parduotuvėse patiekiamos prekės iš reikiamo kiekio prekių tiekėjų. Esant poreikiui didinti prekių asortimentą, terminai pagal rinkos dėsnius mažėja, o esant asortimento pertekliui - ilgėja. Taigi terminus suformavo natūrali rinka, ir jei tiekėjui sąlygos tampa nebepriimtinos, tai reikia tiesiog daryti tam tikrus sprendimus - arba nustoti tiekti prekes kažkuriam tinklui, arba kredituotis apyvartinių lėšų gavimui.

Bet koks valdžios įvestas reguliavimas dėl atsiskaitymo terminų būtų akivaizdus kišimasis į susiformavusią rinką ir ją iškreiptų, nes tiekimo sutartyse terminų nustatymas yra šalių susitarimo dalykas - netenkina sąlygos - sutarties nepasirašinėk, atsiras kitas, kuris pasirašys.

O jei kalbėti apie pradelsimus mokėti skolas, iš praktikos žinau, kad didieji prekybos centrai retai kada pradelsia daugiau nei 10-15 dienų po 60-90 dienų atsiskaitymo termino pabaigos.
B
begemots 767
2004-11-01 13:50 begemots
2, 3, ar 4 keturi mėnesiai čia sutarties reikalas... tokia rinka, tokios ir sąlygos.. mes kaip ir Artas naudojamės faktoringu - neišeina nei vieno procento nuo s/f sumos, o pinigai jau sąskaitoj.. tiesa, mes nedraužiam, nes regresas į mus... Paskaičiuokit kiek kainuoja telefoniniai pokalbiai, benzinas, darbo laikas - šmotas smile O Lietuvoj situacija nesikeis greičiau, nei keičiasi... šturmuokit klientus, tik kad paskui nebeliks ko šturmuot smile
B
begalvis 90
2004-11-01 16:45 begalvis 2011-09-11 03-31
[quote:1810c0a6fa]
Dabar įsivaizduokime rinkoje susidariusią situaciją, kad sutartys numato 90 dienų atsiskaitymo terminus. Esant šiems terminams, tinklų parduotuvėse gausu prekių ir jas tiekėjai tiekia. Kas bus, jei terminą pailgins iki 120 dienų? Didelė dalis tiekėjų, kurie ir taip dėl 90 dienų termino vos pratempia, nuspręs, kad tai jų netenkina ir nustos tiekti prekes. Jų nišą užpildys prekės, kurias tieks kiti tiekėjai, kuriems 120 dienų terminas nebaisus. Parduotuvėse sumažės prekių pasirinkimas, gali būti dideli klientų praradimai. Jei terminas bus sumažintas iki 60 dienų, atsiras daugybė tiekėjų, kuriems sąlygos pasidarys priimtinos, ir jie irgi norės tiekti savo prekes. Parduotuvėse išaugs prekių pasirinkimas, bet jų išdėstymui reikės daugiau erdvės, reikės plėsti parduotuves, kas bus sunkiai įmanoma, nes sumažės tinklo apyvartinės lėšos, arba dalies prekių bus atsisakoma, įvedant kažkokias griežtesnes sąlygas, pvz. vėl atstatant 90 dienų term
[/quote]

man taip svieciasi , kad parduotuve visada gali pasakyti tiekejui "stop, nebevezk daugiau", tad sutrumpinus atsiskaitymo termina tiesiogines koreliacijos su prekiu pagausejumu ir prekybinio ploto trukumu tikrai nebus.

Niekas nepasikeis, nes tas faktas, parduotuve sutrumpino atsiskaitymo terminus su tikejeju neprivers galutinio pirkejo - statistinio lietuvos gyventojo tas prekes greiciau isigyti ar daugiau ju suvartoti.
B
Bile_kas 449
2004-11-02 06:23 Bile_kas 2011-09-11 03-31

stiklas rašė: [
O tamsta niekam neskolingas?


Aš asmeniškai, jei tai tau įdomu, skolingas lizingui, bet moku laiku.
Bet kalba turbūt ne apie tai.
Norėjau pasakyti, kad populistiškai padiskutuoti, kokie blogi didieji centrai, kad 90d. atidėjimas, ar kokie negeriečiai, kurie piktybiškai nemoka, tai tokia akcija nieko neduos. Mokumo užsitikrinimas yra pakankamai sudėtingas dalykas. Man visada juokingai atrodo toks dalykas, kai savininkas liepia buhlaterei paskambinti ir paraginti mokėti: toji negyvu balsu atbarškina kalbelę į ragelį, o iš kitos pusės pakabina makaronų, ir visi patenkinti.
Jei kažkiek konkrečiau, tai gal būt būtų veiksminga kad ir šiame forume suformuoti nedidelę nemokių arba negarbingai besielgiančių įmonių bazę, jei įmonių savininkai leistų buhalteriams skelbti tokią informaciją. Šiaip tai nėra naujiena, tik tokia informacija daugeliu atveju yra mokama. Gal būt vienas kitas buhalteris galėtų perspėti vadybininkus, kad su tokiomis įmonėmis sudaryti sutartis rizikinga.
K
krum 833
2004-11-10 14:41 krum
Sudetingas klausimas. Ypac, kai dirikas-savininkas visus pinigus sau pasiima.
Skambina, praso, reikalauja, o ka as galiu pasakyti? tik kad as kaip priedas prie kompo. Ir tiek.
Ir man nemalonu ir tiekejui. Kartais suspeju apmiketi desetka saskaitu, kol nacalstva nesusigaude, bet tai buna retai...
K
Kelias 890
2004-11-10 19:27 Kelias
Be specialaus istatymo ir delspinigiu ishieshkojimo supaprastinimo nieko nebus...., deja...
O juk visai paprasta butu - prie moleschiu inspekcijos, pvz. butu padalinys, kuris , pagal tiekejo skunda atvyksta pas skolininka ir ishreikalauja apmpketi, o delspinigius pasiima sau uzh darba. kaip mat skolininku neliktu!
O dabar, turiu skolininku, kurie nemoka jau daugiau kaip metai laiko... Teko sudaryti sutarti su skolu ishieshkojimo imone... Bet kokia volokita!

smile smile
O
odisejas 292
2004-11-10 20:24 odisejas 2011-09-11 03-32

Kelias rašė: O juk visai paprasta butu - prie moleschiu inspekcijos, pvz. butu padalinys, kuris , pagal tiekejo skunda atvyksta pas skolininka ir ishreikalauja apmpketi, o delspinigius pasiima sau uzh darba. kaip mat skolininku neliktu!


Primena Baltarusijos ir Rusijos kasdienybę...
K
Kelias 890
2004-11-13 08:01 Kelias
Odisejau, ash nezhinau tos Rusijos-Baltarusijos kasdienybes, bet paaishkink man, kodel ash turiu kredituoti pirkeja metus laiko? Man lygiai taip pat amzhinai nepakanka apyvartiniu leshu del tu skolininku. Jei valstybe sugeba ish manes paimti PVM ir visus kitus mokeschius uzh parduota preke ar paslauga ( kuri gali buti net ir visishkai neapmoketa ) laiku ( ir tik pabandyk nesumoketi! ), tai kodel ji negali ir man patalkininkauti? Naivu to tiketis? Ko gero...
O
odisejas 292
2004-11-13 09:45 odisejas
Paaiškinsiu detaliau.

Faktoringas baltarusiškai (sandorio dalyvių vardai pakeisti).

Baltarusijos verslininkas Nikolajus įsiskolina Piotrui 10 dienų 10000 USD. Piotras yra sudaręs faktoringo sutartį su mokesčių policija. Piotras eina i mokesčių policiją ir sako, kad jam skolingas Nikolajus. Mokesčių policija siunčia OMON'ą pas Nikolajų. OMON'as atvažiuoja, pakalba su Nikolajum, sulaužo 2 žandikaulius ir 12 šonkaulių. Nustato pokalbio metu, kad skola sudaro 10000 USD ir delspinigiai po 500 USD už dieną, t.y. pvz. dar 5000 USD. Paima Nikolajaus džipą, piniginę, dokumentus ir žmoną. Kitą dieną Nikolajus eina į OMONą ir atiduoda 15000 USD, pasiima žmoną, džipą, o galbūt ir tuščią piniginę, jei ji dar neparduota. OMOn'as mokesčių policijai atiduoda 12000 USD. Mokesčių policija atiduoda Piotrui 8000 USD. Faktoringo sandoris baigtas.

Tai ir keliu klausimą - norite, kad valstybės institucijos užsiimtų skolų susigrąžinimu Lietuvoje? Manau, kad yra pakankamas teisinis mechanizmas, skolų išieškojimo įmonės, teismai, antstoliai, kad skolas būtų galima susigrąžinti. Jei į tai įtrauksime dar ir VMI ar kažkokią sukarintą VMI struktūrą, tai kas užkirs kelią piktnaudžiavimams, konkurentų žlugdymui ir t.t. Korupcijos indeksas Lietuvoje ir taip pakankamai didelis, o norit užkrauti STT dar vieną problemą ant galvos.

O kodėl kredituoti pirkėjus metus laiko? Tikriausia tavo firmai labiau apsimoka, kai metus pradelsia mokėti, nei kai iš vis neperka. O jei dėl to susidaro nuostoliai, tai reiškia, kad kontraktą reikia nutraukti. O jei nuostolingas konraktas nenutrauktas, tai pasakysiu atvirai - bloga įmonės finansų kontrolė ir vadyba. Jei trūksta apyvartinių lėšų, reikia arba imt kreditą, overdraftą, faktoringą, arba mažinti verslo mastą. Laisvoje rinkoje išgyvena geriausi ir sumaniausi, o valstybės kišimasis ir taip pakankamas.
A
Apologetas 926
2004-11-13 11:25 Apologetas 2011-09-11 03-32

Kelias rašė: Odisejau, ash nezhinau tos Rusijos-Baltarusijos kasdienybes, bet paaishkink man, kodel ash turiu kredituoti pirkeja metus laiko? Man lygiai taip pat amzhinai nepakanka apyvartiniu leshu del tu skolininku. Jei valstybe sugeba ish manes paimti PVM ir visus kitus mokeschius uzh parduota preke ar paslauga ( kuri gali buti net ir visishkai neapmoketa ) laiku ( ir tik pabandyk nesumoketi! ), tai kodel ji negali ir man patalkininkauti? Naivu to tiketis? Ko gero...


Atsizvelgiant i Odisejo mintis nuo saves dar galeciau prideti stai ka: Keliasai, tau PATS SAVES PAKLAUSK, kodel pardavineji prekes tokiems pirkejams, kurie su tavimi neatsiskaito.

Ir galbut pamatysi - kad tavo preke, kuria parduodi, nera del vienokiu ar kitokiu priezasciu tinkama tiems, kurie atsiskaito laiku. Kazka reikia keisti - bet pirmiausia - ne pas tavo pirkeja, bet pas tave pati.
S
Soffy 9075
2004-11-13 11:39 Soffy 2011-09-11 03-32
Čia jau ne visai teisingai:). Mes gaminame baldus. Baldai mūsų reikia manyti, kad neblogi, nes viena valstybinė įstaiga jau kelinti metai pas mus juos užsisako. atsiskaito labai prastai. Šefas nuolat grasinasi, kad nebesiims jų užsakymo, tie prašosi priimami ir vėl nemoka:). Galima būtų sakyti, kad valstybinė įstaiga, prastas finansavimas ir t.t., bet čia ne visai taip. Kai jau visai Šefas pakelia triukšmą, kad dabar jau viskas - dakanalinot, daugiau jokių baldų - pinigai atsiranda tą pačią dieną:). Ir tas žaidimas tęsiasi toliau:).
Kas pas mus negerai? Kažkas gal ir negerai smile . Užsakymų turime pakankamai, bet nuolat ir jų priimame užsakymą, nors žinome kuo baigsis smile.
Vis tik tai užsakymas su garantuotu atsiskaitymu, nors ir su žaidimo elementais smile.
K
Kelias 890
2004-11-13 12:46 Kelias
Odisejui ir Apologetui

Kokie jus protingi ir ishmintingi! Grazhu klausyti! Itariu, kad jus butent ir esate ish tu, kurie laiku neatsiskaito.
Ash kalbu , apskritai, apie atsiskaitymyus , o ne apie savo imone. Tas mano pavyzdys nera taisykle, vienok, ash uzh tai, kad , jeigu pasirashei faktura su apmokejimo terminais, tai buk garbingas biznierius ir atsiskaityk.
O kai del Odisejo siulomu mechanizmu (skolų išieškojimo įmonės, teismai, antstoliai), butu idomu suzhinoti, ar esi bandes tais mechanizmais pasinaudoti? Manau, viena syki pabandes, daugiau nebenoretum ir kitiems nesiulytum.
O taip deklaratyviai papostringauti ash galechiau ne blogiau uzh jus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui