Tax.lt narys Kuzmite

K
Tax.lt narys nuo
2005-10-24
Kuzmite
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2005-10-24 16:50 Bendra » Darbo užmokestis » #217849

Pukuotukas rašė: o tuomet, kas yra priedai už gerą darbą (tarkim), už tai, kad vykdai kažkokias papildomas funkcijas, kurios nenurodytos tavo pareigybinėse instrukcijose? Gal ir tai yra papildomas darbo užmokestis?
Nelabai suprantu kursinio darbo formuluotės - jei papildomas darbo užmokestis yra visa tai, kas gaunama faktiškai nedirbant? Man išvis keista, kaip pvz. motinystės pašalpą galima vadinti papildomu darbo užmokesčiu. Čia kažkas su sąvokomis ne taip... smile


as, kol nesusiduriau su tokia kursinio darbo pavadinimo formuluote, irgi buvau tuikra, kad papildomas du - tai du, virsijantis ta, kuris nurodytas darbo sutartyje. as prie jo priskirciau ir virsvalandzius, ir naktini darba, ir premijas uz gera darba ir t.t.
kai pradejau ieskoti papildomo du apibrezimo, radau toki:
Pagrindinis darbo užmokestis apima laikinį bei valandinį darbo užmokestį, taip pat premijas bei priemokas esant nukrypimams nuo normalių darbo sąlygų (mokėjimas už viršvalandžius, naktinį darbą, prastovas ir pan.). Papildomas darbo užmokestis apskaičiuojamas už įmonėje faktiškai nedirbtą laiką (kasmetinių atostogų mokėjimas, priemoka darbuotojams, auginantiems vaikus ir pan.)

is sio apibrezimo gaunasi, kad papildomas du - visai kas kita. as pasimeciau. gal kas tiksliai zino, kaip traktuoti papildoma du? o gal kas mokesi buhalterines apskaitos buivydiskese? kaip ten desto?
2005-10-24 15:19 Bendra » Darbo užmokestis » #217791
Sveiki!

gal kas galite padeti. buciau labai dekinga. rasau kursini darba: Atostogu apmokejimas ir kito papildomo darbo uzmokescio skaiciavimas.
kas yra papildomas darbo uzmokestis?
is kursinio temos aisku, kad kalba eina NE apie pagrindine ir papildoma darboviete. literaturoje radau, kad papildomas uzmokestis yra uzmokestis uz faktiskai imoneje nedirbta laika. tai yra nedarbingumo pasalpos, motinystes pasalpos, motinystes (tevystes) pasalpos, papildomu laisvu dienu darbuotojams su vaikais ir invalidais apmokejimas, apmokejimas dienos sveikatai tikrinti. kas dar tai galetu buti?
kas kaip traktuoja ta papildoma darbo uzmokesti?
aciu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui