Tax.lt narys trust

T
Tax.lt narys nuo
2009-01-10
trust
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-01-22 17:00 Bendra » neapmokamos atostogos » #608024
O trims menesiams gali isleisti nemokamu atostogu? Be to yra neisnaudotos eilines atostogos. Taip yra kolektyvine sutartis. Be je, o jai po tu triju menesiu nemokamose mus isleistu eilinems (mokamoms) atostogoms, tai atostoginiai skaiciuojami uz tris paskutinius menesius? Tai per tris paskutinius busiu uzdirbes 0lt. :D .
Ir dar: jai mane atleidzia po tu triju menesiu nemokamose, tai mano stazas nutruke kaip ir butu. Taigi, istojas i darbo birza gauciau ten tuos kelis menesius? (stazo daugiau kaip 18menesiu per paskutinius 36menesius). Ir kaip tai skaiciuoja?
2009-01-10 14:00 Bendra » Kolektyvinė darbo sutartis.HELP! » #600666
Laba visiems. Prasau jusu patarimo, nes UAB kuriame dirbu vyksta tokie dalykai,kad jau as nesusigaudau! :( Vienu zodziu: gruodzio menesio 1d pakiso pasirasyti kolektyvine sutarti, kurioje rasoma, kad darbdavys turi teise isleisti 3men. nemokamu atostogu! Man jau priklauso eiles atostogos, bet buhaltere paiskino, kad del sunkios firmos financines padeties turi teise neleisti eiliniu atostogu o isleisti 3men nemokamu atostogu. Musu atlyginimas priklauso nuo pagamintu vienetu, nors pasirasytas taip savinamas minimumas - 1300lt(ant popieros, bet kiek perdirbame - viska ismoka kas virs 1300.). Gruodzio menesi praktiskai sustojus gamybai (dirbome per nemokamas atostogas) mes pagal vienetus neisidirbome net 800lt (ant popieros). Be je, tai yra prastova del darbdavio kaltes, nes mums nesuteikia darbo(labai mazai uzsakymu). Taigi, jau sausio 10 bet algu saskaitoj nematau :( . Be to dar yra perdirbimas uz lapkriti neismoketas( nes perdirbima visada menesiui uztempdavo). Ir dar: vienas "siknalaizys" buvo isleistas gruodio menesi eiliniu atostogu, ismoketi atostoginiai ir dar neva dirbo sumumis. Del to visa pagaminta produkcija dar reikia dalintis ir su juo! Taigi , nieko nesuprantu ,kokia cia vyksta apskaita ir ka per istatymus cia islanksto? Algos visada-tvarkingai budavo pervedamos iki kiekvieno menesio 10dienos i kortele. Bet kas dabar pradejo vykti nuo gruodzio 1d. , nieko nesuprantu. Nebuvo taip niekada. Nezinau ar supratot ka as cia "primaklinau", bet kaip sakiau pradejau as pats nieko nesuprasti. Patarkit kur kreiptis?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui