Tax.lt narys demand

D
Tax.lt narys nuo
2010-01-23
demand
forume parašė 9 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-04-12 12:09 Bendra » Privalomas sveikatos draudimas » #790703

artas71 rašė:

demand rašė: tiketina, kad neskusiu smile smile bet kai sodros bobos pamatys 5 lt atlyginima per menesi ir kokiu 2 lt sodros imoka, pacios priduos i FNNT....


pats Demand ir atsakei į klausimą- kodėl Apple CEO gali nusistatyti sau algą 1$, o LT 5 5 žiūrėtų kreivai - labai JAV ir LT skirtinga socialinių draudimo bei įmokų sistema.
Turbūt girdėjai, kad Obama jau prastūmė PRIVALOMOJO sveikatos draudfimo įstatymų paketą. JAV buvo (ir kol kas yra) - nenori mokėti sveikatos draudimui -nemokėk. Bet gydysiesi už pinigus, labai didelius pinigus. Apie 24 mln amerikiečių sveikatos draudimo neturėjo iš vis.Todėl tokiam nabagui užsilenkus gatvėje ar namie, katafalko, morgo, pataloanatomo ir kt. paslaugas apmokėdavo kiti piliečiai, mokantys mokesčius. Visiškai akivaizdu, kad Jobsas draudžiasi papildomai už savus + turi krūvą pajamų natūra (lėktuvėlis pvz.), todėl analogą mūsų GPM susimoka kaip geras, nežiūrint į simbolinį atlyginimą

Nori būti Stev'u Jobs'u - būk.Tokiu atveju išeitis labai paprasta: drauskis papildomai ....toje pačioje Sodroje. Aš jau matau šešių kapeikų dydžio Sodros bobelkų akis, tačiau tada jokia FNTT ( net jeigu pareigūnas bus su viduriniu ir nelabai mokės skaičiuoti) nebaisi -esi socialiai draustas, moki draudimą ir valstybės neapgaudinėji.


kazkaip jus viska suplakate i viena kruva. girdejau, noriu pabrezti kad girdejau, apie JAV prastumta istatymu paketa. bet pasakyti, kad zinau detales niekaip negaleciau. jus zinote? 24 mln. amerikieciu? o gal 3 mln. amerikieciu (jankiu tinginiu), o visi kiti nelegalai? as asmeniskai neturiu tiek informacijos, kad galeciau kazka teigti apie tai. jus turbtu turite, tai gal ir isdestykite kaip tokia sistema ten veiks. beto, manau nekorektiska lyginti salis, kuriu GDP per capita tiek skiriasi: JAV 6 vieta, Lietuva 56. del GPM jusu teiginys klaidinantis, nes dividendai apmokestinami GPM. velgi jus kaip koks nupezes biurokratas matote tik visur besivaidenancius aferistus ir apgaudinetojus. as tiesiog teigiu, kad noriu moketi draudima ir gauti paslaugas be kysiu ir be menesiniu eiliu, arba moketi uz paslaugas pagal kainorasti ir suprantama nekaisioti lituku "uz gera operacija". o del Sodros tai gal baikit spangti ir siulyti kisti pinigus i komos busenos darini. as asmeniskai netikiu, kad bent 20 metu tas darinys isgyvens, taigi noriu savo pensija pasirupinti savarankiskai. o ir dirbant 1 valanda per menesi, bazines pensijos "neuzsidirbsi" niekaip. tai kur cia valstybes apgaudinejimas? as savo ranku nekisu i Sodros juodaja skyle, kad is jos islupti koki lita ir istatymu ribose pageidauciau ten savo uzdirbtu pinigu nesvaistyti. www.commonsense.lt/?p=1925"> www.commonsense.lt/?p=1925
p.s. ir tik nereikia spangti apie kazkoki pseudo solidaruma. gal ir vogti tada pradekim visi solidariai stambiu mastu? www.eversus.lt/versus/44"> www.eversus.lt/versus/44
2010-04-11 23:08 Bendra » Privalomas sveikatos draudimas » #790529

vovere rašė: manau viskas įmanoma, juk pats savęs neskųsite kad tikrintų smile


tiketina, kad neskusiu smile smile bet kai sodros bobos pamatys 5 lt atlyginima per menesi ir kokiu 2 lt sodros imoka, pacios priduos i FNNT. o tada jau ir sufabrikuotos bylos ir teismai ir... klausimas cia apie tai. nes kaip istorija parode sitoje salyje kas leistina maximos berniukams, neleistina motinoms... nors nei vieni, nei kiti galiojanciu istatymu nepazeide.
2010-04-11 22:20 Bendra » Privalomas sveikatos draudimas » #790523

laura9 rašė:

demand rašė:
noriu paklausti, o tai jei yra UAB ir vienas darbuotojas-direktorius (akcininkas) jis teisiskai gali dirbti 1 valanda per menesi. bet jei UAB per metus tures tarkim 300 tukstanciu pajamu ar nenuskalpuos tokio direktoriaus "dirbancio" 1 valanda sodros biurokratai? sveikas protas sakytu, kad cia akcininko sprendimas kokiu legaliu keliu pajamas savo kiseneje gauti (minimali DS alga, visa kita dividendai), bet sitoje salyje istatymu nepazeide zmones (motinos) tampomos po teismus...

Jei dirbs 1 val. į mėnesį, tai bus kokia 1 d.d. į mėnesį, todėl gali būti problema dėl parašų, t.y. kad direktorius parašą ant dokumentų galės dėti tik tą vieną dieną.
O šiaip, ką aš žinau, nebent kažkokioms institucijoms gali būti įdomu iš ko jūs gyvenate, jei uždirbate 5 Lt per mėn. Na, bet čia turėtų būti kažkokia išskirtinė situacija, kad jie pradėtų domėtis.


na del 1 valandos per menesi tai aisku krastutiniska, bet kur yra ta proto riba? valanda per diena? jei tai paslaugu sektorius suprantama dirbti 1 valanda per diena ir tureti 200-300 tukstanciu apyvarta nerealu (daugiau UAB darbuotoju nera). aisku, kad dirba direktorius-akcininkas neskaiciuodamas laiko. tai ir klausimas ar sitoje salyje teiseta yra tai kas istatymuose surasyta ar tai ka sodros bobos susigalvoja. pagal motinystes ismoku istorija galeciau sakyti, kad kaip bobos susigalvoja. beto negalima atlyginimo pagal DS sulyginti su pajamomis. dirbi metus, kas menesi uzdirbi po 5 Lt, sausio 1d. issimoki dividendus ir turi pajamu pragyvenimui. realiai kalbu apie stai ka:
Apple CEO Steve Jobs Takes $1 Salary In 2009 www.huffingtonpost.com/2009/12/23/steve-jobs-salary-i..."> www.huffingtonpost.com/2009/12/23/steve-jobs-salary-i...

ar lietuvoje tai imanoma? na kad ir 5 lt atlyginimas per menesi? ar tai jau sukciavimas stambiu mastu? smile
2010-04-11 20:50 Bendra » Privalomas sveikatos draudimas » #790508
[quote=Loreta]

Colop rašė: ar tikrai 38 - 43 lt yra ta suma ir nė trupučio daugiau ? darbdavys įmokų papildomų neturės jokių mokėti ?

Jei dirbi 1 val/d 20 d.d. per mėnesį už MVA, tavo alga - 97 Lt, nuo kurios Sodrai 39,98% - 38,78 Lt. + 0,10 Lt garantinis fondas.
Viskas. Daugiau jokių mokesčių. Taikaisi

noriu paklausti, o tai jei yra UAB ir vienas darbuotojas-direktorius (akcininkas) jis teisiskai gali dirbti 1 valanda per menesi. bet jei UAB per metus tures tarkim 300 tukstanciu pajamu ar nenuskalpuos tokio direktoriaus "dirbancio" 1 valanda sodros biurokratai? sveikas protas sakytu, kad cia akcininko sprendimas kokiu legaliu keliu pajamas savo kiseneje gauti (minimali DS alga, visa kita dividendai), bet sitoje salyje istatymu nepazeide zmones (motinos) tampomos po teismus...
2010-04-06 12:25 Bendra » Privalomas sveikatos draudimas » #787852

Lari rašė: LR 13:00 Lietuvos diena Informacinė programa.

deja, bet tai surezisuotas ir sumontuotas irasas. bijo tiesioginio eterio smile
2010-04-04 13:22 Bendra » Privalomas sveikatos draudimas » #787522
o ka daryti indvidualiu imoniu savininkams, kurie neturi darbo, bet negali registruotis darbo birzoje? o gal jie su savo 1 zmogaus imonele PRIVALO tureti darbo visada? ar likviduotis ir sulaukus menko uzsakymo dirbti nelegaliai? taip kazkas pasakys: sustabdyk veikla… o ka daryti jei pasitaikys koks darbelis? vel atnaujinti? dar graziau, kad VMI berods veikla leidzia stabdyti tik nuo metu pradzios ir isregistruoja is pvm moketoju. KAS MAN PASAKYS KA DARYTI? bedarbiu buti negali, sirgti negali, uz medicinines paslaugas visada mokejai ir mokesi, is nieko nieko neprasiai ir neprasysi.
2010-02-01 18:35 Bendra » Individuali įmonė » #753853

ventis rašė:

Rainis rašė: Man liūdna skaityti jūsų diskusijas.
Juk jau įsitikinote, kad neįmanoma vienareikšmiškai ir aiškiai nuo vaiduokliškos, neapibrėžtos "algos" nei mokesčių apskaičiuoti, nei deklaruoti, nei apskaitoje parodyti. Problemų su kiekvienu žingsneliu daugėja.
Aišku, kad šis IĮ savininkų apmokestinimo modelis yra antikonstituciškas, ryškiai diskriminacinio pobūdžio.
Galima būtų jį dėti į absurdo muziejų, jei neliestų mūsų, o būtų priimtas kokioje Ajovoje.
Ir vietoj to, kad suvienijus jėgas kreiptis į atitinkamas instancijas, diskutuojate, kaip pritaikyti, prisitaikyti ir toliau leisti tyčiotis iš mokesčių mokėtojų.
Aš vienas, parašęs ilgą raštą, išsiuntinėjau gal į dešimtį instancijų.
Jau gavau atsakymą iš Seimo Žmogaus teisių komiteto - bus perduota lygių galimybių kontrolieriui.
Gavau atsakymus iš A.Matulevičiaus - jis buria kažkokį rimtą judėjimą, atsiuntė medžiagos, kai turėsiu laiko, paskaitysiu.
Kolegos, rašykite ir jūs. Kreipkitės į visokias instancijas, į televizijos laidas, bombarduokite visus laiškais, grasinkite Strasbūru.
Negali taip ilgiau tęstis, vieną kartą pasakykime - gana absurdui ir nekompetencijaismile

SVEIKINU,pirmas racionalus tekstas.Labai apgailestauju ,kad trūksta teisinės ir buhalterinės kompetencijos kažkam rašyti,bet pakanka logikos suprasti , kas vyksta ,todėl palaikyčiau vyksmą šiame fronte.
Gaila tik kad pajėgos akivaizdžiai senka ,nes 2009 metų sausy buvo teigiama ,kad Lietuvoje yra registruota 75000 IĮ,o 2010 deja jau tik 36000


as tai niekaip nesuprantu kodel II savininkai neturi jokios bendrijos. yra kazkokia varna subinlaize kaune. bet kas ji? isikurtu asociacija, susimestu tie 36 tukstanciai kad ir po 10 lt ir butu suma uz kuria geriausi lietuvos teisininkai sudorotu sita idijotu gauja. nes cia tiek visko privelta, kad net neturint teisinio issilavinimo suprantama, kad as nieko negaliu deklaruoti 02 kodu, nes as nesu pasirasius darbo sutarties ir negausiu pajamu susijusiu su DARBO santykiais, nes tokiu santykiu teisinis reguliavimas atsiranda tik pasirasius darbo sutarti. beto as savo asmenius poreikius nusitatau pati, kur mano laisve gyventi kad ir uz 200 lt? gal as ant dietos? o gal mano religiniai isitikinimai nesuderinami is viso su jokias ASMENINIAIS poreikias? o gal as is viso turiu santaupu ir ju MANO ASMENINIAMS poreikiams per akis?
2010-02-01 18:21 Bendra » Individuali įmonė » #753846
taip ir nesuprantu, kaip VMI reiks deklaruoti pajamas, kuriu negavai? jei sumokesi sodrai tuos 300 lt ir imone nei pajamu, nei islaidu daugiau netures, o savininkas jokiu pajamu per metus daugiau negaus… ir dar bus nenuolatinis LT gyventojas ( siap moka tik nuolatiniai). tai is kur pas savininka atsiranda prievole kazka kazkam deklaruoti jei nera ka deklaruoti? tik va GPM'e ir sodros aiskinimuose yra nuoroda į 02 koda (II savininko su darbo santykiais susijusios pajamos).

man labai idomus toks teiginys “IĮ savininko su darbo santykiais susijusios pajamos”. darbo santykiu subjektais gali buti 1) Sutinkamai su Darbo kodekso 15 straipsniu, darbuotoju yra laikomas fizinis asmuo, turintys darbinį teisnumą ir veiksnumą bei dirbantis pagal darbo sutartį už atlyginimą 2) Darbo kodekse nustatyta, kad darbdaviu yra laikoma įmonė, įstaiga, organizacija nepaisant jos nuosavybės formos, teisinės formos, rūšies bei veiklos pobūdžio.

darbo santykiai mano supratimu atsiranda TIK pasirasius darbo sutarti! tai apie kokias pajamas susijusias su darbo santykiais gali buti kalba jei nera tokiu santykiu teisinio itvirtinimo?
2010-01-23 12:19 Bendra » Individuali įmonė » #748831
sveiki, yra toks keblus klausimas (tiek vmi, tiek sodra, tiek ligoniu kasos nelabai supranta apie ka visa tai arba tiesiog yra nekompetetingi).

esu imones savininkas, imone jokios veiklos nevykdo, "gyvenu" uzsienyje ir pagal kriterijus esu nenuolatinis Lietuvos gyventojas (www.vmi.lt/lt/?itemId=10015082"> www.vmi.lt/lt/?itemId=10015082). tai beje ir keblus klausimas, nes nera jokiu formaliu kriteriju ir realiai jei zmogus uzsienyje nedirba arba tiesiog pastoviai keliauja po pasauli... jis gali tiesiog nebuti jokios salies nuolatiniu gyventoju. gal kas yra susidures kaip sitiems biurokratams tai irodoma? nes gi pasakius manes cia nera, neturiu jokio turto, neturiu banko saskaitu, neturiu seimos ir t.t. jie tik pasijuoks... na is serijos cia taip mums kievienas gali pasakyti...

o pagrindinis klausimas apie apdrausti: *Lietuvos Respublikos piliečiai nuolat gyvenantys Lietuvoje, mokantys arba už kuriuos mokamos privalomojo sveikatos draudimo įmokos."

taigi nenuolatiniams lietuvos gyventojamas jokiu prievoliu moketi . taigi bet kuris nenuolatinis gyventojas-savininkas represiniu budu padaromas nuolatiniu su visomis is to sekanciomis pasekmemis. pvz. nebegali buti kitos valstybes nuolatiniu gyventoju, kas gali itakoti integracinius procesus ir siekius tapti tos salies pilieciu, visokius mokestinius reikalus. na ir dar begales visokiu kitokiu niuansu. ir pabreziu visa tai PRIVERSTINAI. kokia jusu nuomone apie toki laisviu suvarzyma ir galimybe kreiptis i teisma? "Konstitucijos
32 straipsnis nevaržo Lietuvos piliečio gyvenamosios vietos
pasirinkimo laisvės".

beto noreciau suzinoti kokia siandien indvidualiu imoniu veiklos sustabdymo ne formali puse. ar atsiuntus visus reikiamus popierius veiklai sustabdyti vyksta kazkokie tikrinimai (toks klausimas kyla butent del , kuris mano atveju 2009 nebuvo mokamas nebunant nuolatiniu gyventoju), ar isregistruojama is PVM moketoju? kokia apskritai siandien yra vmi pozicija tokiu neveikianciu imoniu atzvilgiu?

p.s. atsiprasau jei kai kurie aspektai ne sios temos dalis smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui