Tax.lt narys studijalt

S
Tax.lt narys nuo
2010-02-01
studijalt
forume parašė 9 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-02-02 07:18 Darbo teisė » Darbo laikas » #753993

Elste rašė:

studijalt rašė: Pratęsiant vakarykštę temą.
Tai kaip vis del to priverst darbuotojus dirbti pagal grąfiką šeštadienį, jeigu nei profsąjunga, nei darbuotojai nesutinka?

jeigu nesutinka - tai ir neprivesit.
Darbo sąlygos keičiamos abiems šalism sutikus.
PRašote pranešimą, kaip ir keičiant altyginimą, prieš mėnesį, kad nuo tada ir tada keičiamas darbo laikas, laukiate tą mėnesį sutikimo raštiško iš darbuotojų, jeigu nesutinka, tada įspėjimas apie atleidimą iš darbo pagal DK 129 str.
Bet jeigu visi nesutinka, ar visą įmonę ir atleisit????
O tuo labiau jeigu profsąjungos prieš, tai kaip suprantu net nėra ką siūlyti ir galvoti. Reikia susėsti ir tartis, ir svariais argumentais, kodėl taip reikia, bandyti įtikinti. Ne tai ne - dirbat kaip dirbę.


Supratau, ačiū už konsultacijas.
2010-02-02 07:10 Darbo teisė » Darbo laikas » #753991
Pratęsiant vakarykštę temą.
Tai kaip vis del to priverst darbuotojus dirbti pagal grąfiką šeštadienį, jeigu nei profsąjunga, nei darbuotojai nesutinka?
2010-02-01 16:00 Darbo teisė » Darbo laikas » #753763

astuska rašė: bandykite tartis su darbuotojais, jei jie sutinkla, tegu pakalba su ta profsajunga, kad jiems taip tinka irkad jie nesikistu;


:)) nesutinka ir darbuotojai, nes jiems gi parankiau gauti dvigubą atlyginimą, negu dirbti šeštadieni ir gauti už tai laisvą dieną. Jie nenori darbo pagal grafiką - geriau tipo rašyk įsakymą del būtinybės dirbti šeštadienį.
2010-02-01 15:47 Darbo teisė » Darbo laikas » #753740

astuska rašė: nu tai padarykite papildyma tose darbo tavrkos taisyklese (prieda) del sio pasikeitimo imoneje, nematau cia problemos;
ir keiskite grafiikus tiems zmonems;


problema ta, kad norint padaryti pakeitima darbo tvarkos taisyklese, jki reikia derinti su darbuotoju atstovais- profsajunga, kuri nesutinka su tokiu pakeitimu. Jie už tai, kad darbuotojasm butu mokama dvigubai, o lėšų nėra.
2010-02-01 15:42 Darbo teisė » Darbo laikas » #753733
Imonėje šeštadienį dirbs tik tam tikros kategorijos darbuotojai, ne visi. Už darbą šeštadienį jiems siūlome laisvą dieną. Tai išeitų kaip ir 5 darbos dienos su dviem laisvomis poilsio dienomis.
Tik problemele, kad vidaus darbo taisyklėse - konkrečiai nurodyta poilsio diena-šeštadienis.
2010-02-01 15:33 Darbo teisė » Darbo laikas » #753718

Elste rašė:

studijalt rašė: Bet jų sutartyje yra parašyta - penkios darbo dienos su dviem poilsio dienomis. Pas juos nekonkretizuota kurios dienos poilsio, tik darbo tvarkos taisyklėse. Kokia tada nuostata atsirat turi darbo sutartyse?

jeigu nekonkretizuota, kurios poilsio dienos, tai tada turi matytis jų darbo grafike.
Taigi. galit sudaryti grafiką, kad jie dirba šeštadienį, o poislio dienos takim sekmadienis-pirmadienis, ar kitos kurios dienos. Ir darbo savaitė vis tiek bus 5 d.d. smile


Bet toks darbo grafikas, kuriame nustatysime, kad dirba šeštadienį, prieštaraus darbo tvarkos taisyklėms, nes josje poilios diena-šeštadienis.
2010-02-01 15:30 Darbo teisė » Darbo laikas » #753710
Aš neu tikra, kad tai bus 6 darbo dienų savaitė, užtat ir painiojuosi.
Tas pats darbuotojas dirbs ne kiekvieną šeštadienį, bet tik karta į mėnesį, jie keisis. Nežinau, ar čia vadinama slenkantis grafikas, jeigu tik šeštadienis keičiasi.
Nes kiek suprantu įvedus 6 darbo darbo dienų savaitę - tas pats darbuotojas dirbs 6 dienas?
2010-02-01 14:56 Darbo teisė » Darbo laikas » #753663
Bet jų sutartyje yra parašyta - penkios darbo dienos su dviem poilsio dienomis. Pas juos nekonkretizuota kurios dienos poilsio, tik darbo tvarkos taisyklėse. Kokia tada nuostata atsirat turi darbo sutartyse?
2010-02-01 14:44 Darbo teisė » Darbo laikas » #753642
Sveiki,
Gal esate kas susidure su tokia situacija?
Darbo tvarkos taisyklėse nustatyta,kad poilsio diena yra šeštadienis ir sekmadienis. Darbdavys nori, kad tam tikri darbuotojai dirbtų šeštadieniais, nes yra poreikis aptarnauti gyventojus. Išeitų vienam darbuotojui dirbti kažkur vieną kartą per mėnesį. Šiai dienai irgi su darbuotojų sutikimu dirbama šeštadieniais, bet gaunamas dvigubas atlyginimas. Norima padaryti darbą pagal grafiką, kad nereiktų mokėti dvigubai, nes nėra tiek lėšų.
Kokie galėtų būti veiksmai?
Keisti taisykles ir nustatyti, kad tam tikros kategorijos darbuotojams reikia dirbti šeštadienį?
Ar nustatyti 6 darbo dienų savaitę? Ar darbas pagal grafiką šeštadienį ir yra 6 darbo dienų savaitė?
Kiek suprantu bet koks pakeitimas turėtų būti derinamas su darbuotojų atstovais, kurie, aišku, nesutinka dirbti šeštadienį. Vadinasi, jiems nesutikus, joks darbas šeštadienį negali vykti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui