Tax.lt narys Arunis

A
Tax.lt narys nuo
2013-01-13
Arunis
forume parašė 9 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-01-14 11:47 Programinė įranga » Excel » #1255751
Na, nesulaukęs atsakymo vėl ieškojau galų. Pagaliau radau. Kam nerodo lietuviškų raidžių, kai Excelis paverčia skaičius į raides, pakeiskit Windows sistemoj locale unicode.
Windows 7 tai galit padaryti: Start->Control Panel->Region and Language->Administrative->Change System locale.
Pakeičiat į Lithuanian ir restartuojasi kompiuteris.

O kad pakeisti iš žodžių "Litas" į žodžius "Euras", atsidarot excelį, spaudžiat ALT+F11, atsidarot Modulį, kuriame surašyta ta konvertavimo procedūra. Susirandat žodžius "Litai" ir pakeičiat į "Eurus". Ten viso 4 pakeitimus reikės padaryti skirtinguose žodžių linksniuose.
2015-01-13 16:16 Programinė įranga » Excel » #1255561
Klausykit, darosi nebejuokinga. Kalbu apie excelio formulę parašyti sumą žodžiais.
Kol buvo litais, tol viskas veikė ir rašė lietuviškom raidėm. Dabar pats norėjau pakeisti, kad rašytų ne "Litų" o "Eurų", ir pačios "ų" raidės nerašo, kaip ir visų kitų lietuviškų simbolių.
Windows sistemos kalba ir regionas nustatytas Lithuania.
Prasiknisau šiandien visą dieną internete ir google apie VBA unicodo ypatupus, bet sprendimo neradau. Gal kas susidūrėte su šituo dalykų ir žinot kaip išspręst?
Labai ačiū.
2013-04-15 11:15 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #1148085
Sveiki,
Visdar ruošiu Maisto procesų aprašymą gauti Subjekto pažymėjimą, ir vis nesėkmingai. Pagrindinė problema - yra neaišku, kokiomis geros higienos taisyklėmis man reikia vadovautis tvarkant (gaminant) maistą.

Noriu gaminti natūralius bulvių traškučius. Galbūt kas žino, ir gali patarti, kokią savikontrolės sistemą man reikėtų naudoti? Veterinarinėj jos pačios nelabai žino :)

Gamyba nedidelė - du žmonės, taigi ir apimtys mažos.
2013-03-06 12:14 Bendra » Mažoji bendrija » #1138221
Dar pamiršai pasakyti, kad kai MB nariai išsimoka pinigus asmeninėms lėšoms, sumokami visi pilni mokesčiai: GPM, VSD, PSD.
Čia tuo atveju, jei bendrijoje yra išrenkamas vadovas, ir tokiu būdu jam mokamas atlyginimas.
2013-03-04 14:01 Bendra » Mažoji bendrija » #1137537
Tai vat su tom akcijoms man klaustukas ir stovi. UAB'e viskas aišku, yra 100proc, o kaip jau ten tie savininkai jas pasidalinę taip. O MB tai čia biški man nesiriša. Tarkim aš kai atidarinėjau, neįnešiau nieko į Bendriją, nėra ir įstatinio kapitalo. Naujas narys irgi oficialiai neįneša nieko, tokiu būdu abu nariai turėtų turėti vienodą balso teisę, ir vienodą teises į Bendriją.

Ar man paprasčiau būtų įforminti mano įnašą į bendriją, tarkim 500lt, ir paskui forminti naujo nario priėmimą į bendriją irgi su įnašu 500lt?
2013-03-04 13:34 Bendra » Mažoji bendrija » #1137517
Sveiki,

Turiu tokį klausimėlį. O kaip surašyti MB narių susirinkimo protokolą? Aš turiu UAB'o protokolo pavyzdį, bet nelabai žinau kaip jį pakeisti.

Pvz., ar tame protokole reikia pažymėti, kokia MB įstatinio kapitalo vertė (jei dabar kapitalo vertė yra 0).
UAB'o protokole surašomi akcininkai, ir kiek akcijų jie turi, o kaip MB?

Gal kas susidūrėte su šia situacija, ir galėtumėt pateikti pavyzduką.

O mano atvejų narių susirinkimas yra šaukiamas ir sprendžiama dėl naujo nario priėmimo.

Ačiū.
2013-01-15 11:57 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #1121773

Elvusia rašė:
Apie knygelę jūs jų neklauskite smile
Apie šiukšlių išvežimą taip ir parašykite, kad naudojatės paslaugomis kaip nuomininkas. Jei bus sutarties numeriukas, bus puiku. Atskiros sutarties nereikia.
Kenkėjų žurnaliukus jums užves ir visą tvarką surašys. Būtų gerai jau turėti sutartį ir įrašyti jos numeriuką į aprašymą.
Bet, galima įrašyti, kad bus sudaryta sutartis nuo tada ir tada.


Kvailą klausimą turiu, Elvusia,
O man irgi reikia žaliavų priėmimo registrcijos žurnalą užsivesti? :D
Ar tas žurnalas turi būti vedamas ne tik daržovėms, bet ir visiems kitiems maisto priedams (pvz cukrus, kiti prieskoniai)?

Ačiū
2013-01-13 14:40 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #1121155

Elvusia rašė:

rašė: ateina jau apdorota žaliava (skustos ir plautos daržovės), taigi atskiros apdorojimo (skutimo, plovimo) patalpos man nereikia.
Dėl šio teiginio drįsčiau ginčytis. Nes valytas daržoves, kurias gaunate supakuotas reikia nuplauti. Netgi, tai yra rašoma ant pakuotės. Išsiaiškinkite, kokias daržoves gausite.

Gerai sakot, nuplauti jas vistiek reikės, bet aš tikiuos, kad veterinarinė dėl to labai nesikabins, tuo labiau kad, patalpoje, kurioje bus ruošiamos daržovės (pjaustomos) yra dvi didelės kriauklės. Nes kiek man pasakojo, pagrindinis dalykas, dėl ko žaliavai apdoroti man reikia atskiros izoliuotos patalpos yra tai, kad daržovės yra nešvarios, su žemėmis, apdorojant susidaro skutenos.
Taigi tikiuos plovimui manes nereikalaus atskiros patalpos :)

Elvusia rašė:

rašė: Taip pat nelabai aišku ir su tomis Geros higienos taisyklėmis. Ar man būtina jas turėti tam, kad jomis naudotumėmes? Beto, man darosi neaišku, kokių būtent tos higienos taisyklių man reikia (pas mane nei viešasis maitinimas, nei kepykla).

Mh, geras klausimas smile Nežinau.
Visgi, linkstu prie GHPT viešojo maitinimo įmonėms.

Tai visgi, ar reikia man turėti tą knygelę? Nes kai aš paklausiu VMVT ar man ji privaloma, jau žinau ką jie atsakys :)

Elvusia rašė:
Dabar dėl sutarčių: kas naikins graužikus, muses ir visokius ropojančius?
Beje, liks pakuotės nuo valytų daržovių, teks sudaryti sutartį su buitinių atliekų vežėjais.
O dėl aliejaus, užteks sutarties numeriuko.


Su graužikais ir kenkėjais sutartis bus pasirašyta. Jie ir kažkokį žurnalą man turės užvesti, kiek žinau.
O dėl buitinių atliekų, tai iškilo klausimas. Patalpos yra gyvenamajame name (tiesiog yra pakeista patalpų paskirtis). Anksčiau, prieš n metų čia buvo kavine-baras. Taigi už šiukšles ir kitas komunalines aš moku kaip patalpų nuomininkas. Tokiu atveju atskiros sutarties su buitinių atliekų vežėjais galbūt man nebereikia?

Iškilo ir dar vienas klausimas. Tuos dokumentus (su sutarties numeriukais dėl aliejaus utilizacijos, ir graužikų naikinimo), man reikia pristatyti kartu su prašymu, ar tiesiog pateikti juos atvykus kontrolierėms tikrint?

Beje, naudojuos jūsų pakoreguotu maisto tvarkymo proceso aprašymu. Labai ačiū ;)
2013-01-13 13:40 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #1121143
Sveiki,
Perskaičiau visą temą, bet mano situacijai vistiek iškilo klausimų.
O situacija yra tokia:
Atidarinėju maisto gamyklėlę. Tai yra maisto produktų gamyba iš daržovių (konkrečiai - morkų).
Kitą savaitę planuoju vežti dokumentus į VMVT dėl Maisto Tvarkymo Subjekto pažymėjimo.
Dabar truputį nesuprantu, ko man reik tikėtis. Dokumentus po truputį tvarkaus.
Pirmam vizitui veterinarijai pristatysiu patį prašymą, patalpų projekto planą.

Kadangi mano gamybinės patalpos yra labai mažos (bendros plotas 40kv), tai iš esmės mano gamybos modelis yra toks: ateina jau apdorota žaliava (skustos ir plautos daržovės), taigi atskiros apdorojimo (skutimo, plovimo) patalpos man nereikia. Žaliava yra tik paruošiama (supjaustoma), ir termiškai apdorojama (stovi pastatyti keli įrengimai tam tikslui). Apdorotas produktas yra sufasuojamas, užklijuojamos etiketės, ir paruošiama pardavimui. Pirkėjas atvažiuoja ir pasiima gatavą gaminį.
Taigi mano prekei šaldytuvų/šaldiklių nereikia (nors turiu šaldytuvą pradinei žaliavai laikyti).

Iškilo tokie klausimai. Ar ruošiant patalpų planą su išdėstytais įrenginiais, man reikia pažymėti, ir tai, kur yra ir kur eina ventiliacijos angos? Ir ar tame pačiame plane man reikia nurodyti produkcijos judėjimo sritis?

VMVT reikia pristatyti ir Maisto tvarkymo proceso aprašymą. Ar tai yra tas technologinis projektas? Ar tiesiog aprašymas, kaip žaliava yra apdorojama, kokios naudojamos priemonės, kur vėliau maistas keliauja ir t.t.?
Nes patį technologinį projektą ir receptūras man aprašo tokia labai gera moteriškė iš maisto instituto, o ji sakė, kad pradžioj manes to projekto veterinarinė nereikalaus (tiesiog pasakyti, kad jis yra ruošiamas, ir bus pateiktas).

Taip pat nelabai aišku ir su tomis Geros higienos taisyklėmis. Ar man būtina jas turėti tam, kad jomis naudotumėmes? Beto, man darosi neaišku, kokių būtent tos higienos taisyklių man reikia (pas mane nei viešasis maitinimas, nei kepykla).
Gamybos apimtys labai mažos, dirbs vos keli žmonės.
Beto, nelieka ir jokių žaliavos atliekų. Lieka tik naudotas aliejus, kurį pagal sutartį išsiveža supirkėjęs. Ar šios sutarties veterinarijai užteks?

Labai ačiū už atsakymus ;)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui