Maisto tvarkymo procesas

Aradija Aradija 10365
2013-01-10 19:38 Aradija
ale visai neblogai jei ivestu tuos reitingus, paziurejai - 5 balai - i kavine einu, 2 balai - neinu smile ypac padetu apsispresti norint uzsakyti kavine kokiai šventei
jofky jofky 3286
2013-01-11 09:09 jofky
Nesamonė tie reitingai. Juos bus lengva nusipirkti. O man rūpi ne tik švara, bet maisto kokybė, bet tai nebus reitinguojama. Kad ir švariau pagamintas š... jis vistiek liks š...
R
Rimas41 5
2013-01-13 11:08 Rimas41
Svaiki.
Noriu pradėti individualią veiklą restoranų ir pagaminto valgio teikimo pagal veiklos kodą 56,1. renginių metu prekyba išpalapinės. Reikalingas maisto tvarkymo proceso aprašymas. Gal kas galite padėti kaip jis turi būti parašytas.
R
Rimas41 5
2013-01-13 12:24 Rimas41
Ar niekas negali padėti?
Elvusia Elvusia 19998
2013-01-13 13:25 Elvusia
tax.lt/temos/12779-maisto-tvarkymo-procesas/14
Va čia yra prisegtas maisto tvarkymo proceso aprašymo pavyzdys.
Pamėginkite kurti.
Jei nesigaus, turėdama laiko, pagelbėsiu.
Dabar labai mezgu, o tam, kad aprašyti reikia laiko ir jūsų pateiktos informacijos neužtenka. Net ir tos, kurią gavau privačia žinute smile
A
Arunis 9
2013-01-13 13:40 Arunis
Sveiki,
Perskaičiau visą temą, bet mano situacijai vistiek iškilo klausimų.
O situacija yra tokia:
Atidarinėju maisto gamyklėlę. Tai yra maisto produktų gamyba iš daržovių (konkrečiai - morkų).
Kitą savaitę planuoju vežti dokumentus į VMVT dėl Maisto Tvarkymo Subjekto pažymėjimo.
Dabar truputį nesuprantu, ko man reik tikėtis. Dokumentus po truputį tvarkaus.
Pirmam vizitui veterinarijai pristatysiu patį prašymą, patalpų projekto planą.

Kadangi mano gamybinės patalpos yra labai mažos (bendros plotas 40kv), tai iš esmės mano gamybos modelis yra toks: ateina jau apdorota žaliava (skustos ir plautos daržovės), taigi atskiros apdorojimo (skutimo, plovimo) patalpos man nereikia. Žaliava yra tik paruošiama (supjaustoma), ir termiškai apdorojama (stovi pastatyti keli įrengimai tam tikslui). Apdorotas produktas yra sufasuojamas, užklijuojamos etiketės, ir paruošiama pardavimui. Pirkėjas atvažiuoja ir pasiima gatavą gaminį.
Taigi mano prekei šaldytuvų/šaldiklių nereikia (nors turiu šaldytuvą pradinei žaliavai laikyti).

Iškilo tokie klausimai. Ar ruošiant patalpų planą su išdėstytais įrenginiais, man reikia pažymėti, ir tai, kur yra ir kur eina ventiliacijos angos? Ir ar tame pačiame plane man reikia nurodyti produkcijos judėjimo sritis?

VMVT reikia pristatyti ir Maisto tvarkymo proceso aprašymą. Ar tai yra tas technologinis projektas? Ar tiesiog aprašymas, kaip žaliava yra apdorojama, kokios naudojamos priemonės, kur vėliau maistas keliauja ir t.t.?
Nes patį technologinį projektą ir receptūras man aprašo tokia labai gera moteriškė iš maisto instituto, o ji sakė, kad pradžioj manes to projekto veterinarinė nereikalaus (tiesiog pasakyti, kad jis yra ruošiamas, ir bus pateiktas).

Taip pat nelabai aišku ir su tomis Geros higienos taisyklėmis. Ar man būtina jas turėti tam, kad jomis naudotumėmes? Beto, man darosi neaišku, kokių būtent tos higienos taisyklių man reikia (pas mane nei viešasis maitinimas, nei kepykla).
Gamybos apimtys labai mažos, dirbs vos keli žmonės.
Beto, nelieka ir jokių žaliavos atliekų. Lieka tik naudotas aliejus, kurį pagal sutartį išsiveža supirkėjęs. Ar šios sutarties veterinarijai užteks?

Labai ačiū už atsakymus ;)
Elvusia Elvusia 19998
2013-01-13 14:03 Elvusia

rašė: ateina jau apdorota žaliava (skustos ir plautos daržovės), taigi atskiros apdorojimo (skutimo, plovimo) patalpos man nereikia.
Dėl šio teiginio drįsčiau ginčytis. Nes valytas daržoves, kurias gaunate supakuotas reikia nuplauti. Netgi, tai yra rašoma ant pakuotės. Išsiaiškinkite, kokias daržoves gausite.

rašė: Apdorotas produktas yra sufasuojamas, užklijuojamos etiketės, ir paruošiama pardavimui. Pirkėjas atvažiuoja ir pasiima gatavą gaminį.
Jei tam gatavam produktui nereikia specialios temperatūros, tuomet ir šaldymo įranga nereikalinga, išskyrus, gautoms daržovėms.
Jūs tik apsirašote viską va taip pat, kaip ir čia parašėte.
Žinoma, turi būti paskirta vieta gatavai produkcijai sandėliuoti. Gal ne sandėliuoti, laikyti, kol atvyks pirkėjas.

rašė: Ar ruošiant patalpų planą su išdėstytais įrenginiais, man reikia pažymėti, ir tai, kur yra ir kur eina ventiliacijos angos? Ir ar tame pačiame plane man reikia nurodyti produkcijos judėjimo sritis?

Ventiliacijos angų nežymime.
Produkcijos judėjimo krypties nereikia.

rašė: Ar tiesiog aprašymas, kaip žaliava yra apdorojama, kokios naudojamos priemonės, kur vėliau maistas keliauja ir t.t.?
Tiesiog tiek. Ir pažymėti, kad produkcija bus gaminama pagal įmonės vadovo patvirtintus technologinius aprašymus.

rašė: Taip pat nelabai aišku ir su tomis Geros higienos taisyklėmis. Ar man būtina jas turėti tam, kad jomis naudotumėmes? Beto, man darosi neaišku, kokių būtent tos higienos taisyklių man reikia (pas mane nei viešasis maitinimas, nei kepykla).

Mh, geras klausimas smile Nežinau.
Visgi, linkstu prie GHPT viešojo maitinimo įmonėms.

Dabar dėl sutarčių: kas naikins graužikus, muses ir visokius ropojančius?
Beje, liks pakuotės nuo valytų daržovių, teks sudaryti sutartį su buitinių atliekų vežėjais.
O dėl aliejaus, užteks sutarties numeriuko.
A
Arunis 9
2013-01-13 14:40 Arunis

Elvusia rašė:

rašė: ateina jau apdorota žaliava (skustos ir plautos daržovės), taigi atskiros apdorojimo (skutimo, plovimo) patalpos man nereikia.
Dėl šio teiginio drįsčiau ginčytis. Nes valytas daržoves, kurias gaunate supakuotas reikia nuplauti. Netgi, tai yra rašoma ant pakuotės. Išsiaiškinkite, kokias daržoves gausite.

Gerai sakot, nuplauti jas vistiek reikės, bet aš tikiuos, kad veterinarinė dėl to labai nesikabins, tuo labiau kad, patalpoje, kurioje bus ruošiamos daržovės (pjaustomos) yra dvi didelės kriauklės. Nes kiek man pasakojo, pagrindinis dalykas, dėl ko žaliavai apdoroti man reikia atskiros izoliuotos patalpos yra tai, kad daržovės yra nešvarios, su žemėmis, apdorojant susidaro skutenos.
Taigi tikiuos plovimui manes nereikalaus atskiros patalpos :)

Elvusia rašė:

rašė: Taip pat nelabai aišku ir su tomis Geros higienos taisyklėmis. Ar man būtina jas turėti tam, kad jomis naudotumėmes? Beto, man darosi neaišku, kokių būtent tos higienos taisyklių man reikia (pas mane nei viešasis maitinimas, nei kepykla).

Mh, geras klausimas smile Nežinau.
Visgi, linkstu prie GHPT viešojo maitinimo įmonėms.

Tai visgi, ar reikia man turėti tą knygelę? Nes kai aš paklausiu VMVT ar man ji privaloma, jau žinau ką jie atsakys :)

Elvusia rašė:
Dabar dėl sutarčių: kas naikins graužikus, muses ir visokius ropojančius?
Beje, liks pakuotės nuo valytų daržovių, teks sudaryti sutartį su buitinių atliekų vežėjais.
O dėl aliejaus, užteks sutarties numeriuko.


Su graužikais ir kenkėjais sutartis bus pasirašyta. Jie ir kažkokį žurnalą man turės užvesti, kiek žinau.
O dėl buitinių atliekų, tai iškilo klausimas. Patalpos yra gyvenamajame name (tiesiog yra pakeista patalpų paskirtis). Anksčiau, prieš n metų čia buvo kavine-baras. Taigi už šiukšles ir kitas komunalines aš moku kaip patalpų nuomininkas. Tokiu atveju atskiros sutarties su buitinių atliekų vežėjais galbūt man nebereikia?

Iškilo ir dar vienas klausimas. Tuos dokumentus (su sutarties numeriukais dėl aliejaus utilizacijos, ir graužikų naikinimo), man reikia pristatyti kartu su prašymu, ar tiesiog pateikti juos atvykus kontrolierėms tikrint?

Beje, naudojuos jūsų pakoreguotu maisto tvarkymo proceso aprašymu. Labai ačiū ;)
Elvusia Elvusia 19998
2013-01-13 15:35 Elvusia
Apie knygelę jūs jų neklauskite smile
Apie šiukšlių išvežimą taip ir parašykite, kad naudojatės paslaugomis kaip nuomininkas. Jei bus sutarties numeriukas, bus puiku. Atskiros sutarties nereikia.
Kenkėjų žurnaliukus jums užves ir visą tvarką surašys. Būtų gerai jau turėti sutartį ir įrašyti jos numeriuką į aprašymą.
Bet, galima įrašyti, kad bus sudaryta sutartis nuo tada ir tada.



R
Rimas41 5
2013-01-13 20:50 Rimas41
Bandu paaiškinti veikos prasmę. Mano veikla vyks renginių metu prekyba iš palapinės, ruosiu bulvytes fry ir ant iešmo kuiras parduosiu vietoje vartotojui. Žalia pirksiu mažais kiekiais. Nuomojamose patalpose plausiu ir laikysiu jau nuplautas. Turiu įrengtą vonią ir šiltą,šaltą vandenį.Nuplautos bulvės laikomos plastikiniuose kibiruose hermetiškai uždarytuose. Kibirus su bulvėmis laikysiu atskirame sadėlyje, plovyklos ir sandėlio keliai sesusikerta (atskiri įėjimai)
Blynams ruošti pirkiu paruoštus sausus mišinius, tešlą ruošiu prekybos vietoje. Sandėlyje bus sausi mišiniai uogienė, džiamas, kremai. Blynus kepsiu ir parduosiu renginio metu vartotojui. Patiekiu vienkartiniuose induose, arba įmautėse (popieriniuose maišeliuose, trikampioformos)
Viską transportuosiu išnuomotoje priekaboje. Sutartį turiu. Taip pat tuiu sutartis, del šiukšlių ir patalpų dezifekcijos, grauzikų kontrolės, jie atliks ir priekabos dezifekcija.
Kaip parašyti tą nelemtą planą.
R
Rimas41 5
2013-01-13 23:52 Rimas41
Kažką sukūriau. Elvusia peržiūrėkit jei galit. Skubu, nes šventės ant nosies. Ačių...... neprisegu failo!!!
klem klem 3973
2013-01-14 15:30 klem
Kokiooss šventės? smile
Tininga Tininga 50021
2013-01-14 15:36 Tininga

klem rašė:
Kokiooss šventės? smile
Na, Užgavėnės, Kaziuko mugės, pvz. ... smile
klem klem 3973
2013-01-14 15:36 klem
smile Tai dar toli smile
Tininga Tininga 50021
2013-01-14 15:40 Tininga

klem rašė:
smile Tai dar toli smile
Na, Užgavėnės vasario 12, jas švenčia daugiausia vasario 10 d., tai kas čia to laiko... O anas bėga greitai smile
klem klem 3973
2013-01-14 15:43 klem

Tininga rašė:

klem rašė:
smile Tai dar toli smile
Na, Užgavėnės vasario 12, jas švenčia daugiausia vasario 10 d., tai kas čia to laiko... O anas bėga greitai smile


Tas tai taip... smile
R
Rimas41 5
1 2013-01-14 21:40 Rimas41
Jei aš pats darbininkas ir vadovas, tai įsakymus rašyti sau?
A
Arunis 9
1 2013-01-15 11:57 Arunis

Elvusia rašė:
Apie knygelę jūs jų neklauskite smile
Apie šiukšlių išvežimą taip ir parašykite, kad naudojatės paslaugomis kaip nuomininkas. Jei bus sutarties numeriukas, bus puiku. Atskiros sutarties nereikia.
Kenkėjų žurnaliukus jums užves ir visą tvarką surašys. Būtų gerai jau turėti sutartį ir įrašyti jos numeriuką į aprašymą.
Bet, galima įrašyti, kad bus sudaryta sutartis nuo tada ir tada.


Kvailą klausimą turiu, Elvusia,
O man irgi reikia žaliavų priėmimo registrcijos žurnalą užsivesti? :D
Ar tas žurnalas turi būti vedamas ne tik daržovėms, bet ir visiems kitiems maisto priedams (pvz cukrus, kiti prieskoniai)?

Ačiū
A
Algo 11
2013-02-01 16:45 Algo
Pradėjau skaityti visą šį forumą, nuo pat pirmo posto, ir pasidarė liūdna, kai praėjo dvi savaitės, o Elvusia dar nepasireiškė, o aš tiek klausimų pradėjau ruošti :D

Bet gal kas nors kitas galės atsakyti:

1. Produkto technologinėje kortelėje nurodyta kiek yra kalorijų, baltymų ir t.t. Iš kur sužinoti kiek kur ko yra ? smile
Tarkim perku mėsą, salotas iš ūkininkų, be jokių etikečių, ir padarau salotas. Tai kaip man sužinoti ar paskaičiuoti technologinę kortelę?

2. Dėl sutarties su kenkėjų priežiūra.
Kuriam laikui galima sudaryti tą sutartį? Kiek maždaug kainuotų, ir kas tai sutartis apskritai. Ta prasme jie kas kažkiek laiko atvažiuos tikrinti patalpų, ar atsiradus kenkėjams, atvažiuos jų sunaikinti?

3. Ar padažas yra priskiriamas aukštos rizikos produktui? Jei taip, kokie būtų niuansai? Tarkim į mėnesį pagaminu po 100 vnt. padažo, ir pristatau jį į mėnesį po kartą į parduotuvę. Kiek kartų ir apskritai, kada man reikės vežti produktą ištirti į laboratoriją? Perskaitęs visą forumą, supratau, kad vieną kartą, tačiau kai skambinau į MVT, pakankamai iš balso sena moteriškė, pradiejo giedoti, kad reikia kiekvieną kartą pagaminus padažo porciją, jį vežti tikrinti į laboratoriją, ir geriau nepradėti nieko gaminti:)) Tai kokia tiesa?

Labai tikiuosi sulaukti atsakymų:)
Elvusia Elvusia 19998
2013-02-01 16:54 Elvusia
Galbūt praleidau jūsų klausimus pro akis. Arba, paskaičiau telefone, grįžus prie kompo, pamiršau parašyti.
Aiškinamės:
1. Kokiu tikslu norite technologiniuose aprašymuose išskaičiuoti produkto maistinę ir energetinę vertę?
2. Sutartį dėl kenkėjų naikinimo sudarysite tokiomis sąlygomis, kokiomis susitarsite su dez. įmone. Kaina taip pat priklausys nuo to, kokių paslaugų norėsite.
3. Padažas gali būti: prie cepelinų su spirgučiais, gali būti pomidorų, gali būti majonezinis ir dar kokis 100 rūšių. Visi jie turi skirtingus tinkamumo terminus ir rizikos laipsnius.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui