Mokėtinas pardavimo PVM

A
alntreksa 1
2007-02-17 11:53 alntreksa
Pradėjau dirbti įmonėje, kuri užsiima mažmenine degalų (dujų) prekyba degalinėje. Visos pardavimo operacijos atvaizduotos kasos aparato čekyje. Deja, įmonė naudoja dujas ir savo reikmėms (degalinės apšildymui, savo lengviesiems automobiliams), o pagal kasos aparato čekį, tai matoma, kaip pardavimai, tik skyrius- savo reikmėm. Kadangi, prasisukus skaičiuojančiam degalinės skaitliukui visa atvaizduojama, kaip pardavimai (tame tarpe ir savo įmonės reikmėm), tai aparatas ir pardavimo PVM priskaičiuoja nuo visos sumos. manau, kad neteisingai atvaizduojamos operacijos, kadangi sunaudoti degalai savo įmonės reikmėm, negali būti pardavimas, o tuo pačiu nepriklauso ir pardavimo PVM nuo tos sumos skaičiuoti. kaip mums pasielgti? Ar reikalinga pertvarkyti kasos aparato nustatymus, ar stornuoti tokius pardavimus??? Patarkite, gal kas susidūrė su tokia suituacija? Kur galėčiau kreiptis konsultacijų> Su pagarba
Samajana Samajana 6091
2007-02-17 16:21 Samajana
...pvm reikia mokėti 5 st. Benzas savo reikmėms.doc
Girele Girele 9676
2007-02-17 21:05 Girele
Ne visa taip - šis benzinas (dujos) - tei nėra PRIVATŪS poreikiai, o įmonės naudojamas kuras automobiliams, kurie uždirba pajamas (jei teisingai supratau klausimą).
alntreksa - pas jus viskas gerai - ir realizacija, ir paradvimo PVM turi prisikaičiuoti. Bet - jei įmonės reikmėms piltas kuras - turi būti čekiai (arba PVM s.f. jei didelė suma viename čekyje - virš 500 Lt).
Šitie dokumentai pridedami prie kelionės lapų, kuriuose nurašomas kuras už pravažiuotus kilomentrus įmonės reikmėms, buhalteriškai - iš prekių pardavimo sąskaitos persikelia į įsigyto kuro sąskaitą, PVM dedamas į atskaitą, o pagal kelionės lapus- nusirašo kuras į sąnaudas.
Pačią procedūrą smulkiai išsidirbkite patys, kaip jums patogiau.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui