Del isejimo is darbo

D
dogmius 1
2007-08-10 16:45 dogmius
Sveiki. Zn gal netinkamoj vietoj prasau patarimo, bet nzn kur daugiau kreiptis. Isidarbinau "Palinke" vasarai ir dar studiju metu. Mane prieme kad isleisciau pakroveja atostogu dviem savaitem paskui menesiui isleisti atostogu prekiu priemejas. (Bet dokumentuose turbut likau kaip pakrovejas o pakrovejas senei gryzes isatostogu). Istorija tokia isleidau prekiu priemeja atostogu ir mano darbo laikas yra 6 dienas persavaite darbo dienom dyrbu 8 h ir praktiskai domumentuose man priklauso pietu pertrauka kurios as negaunu. Sestadieneis atdyrbu 5 valandas kurios man iseina kaip pietupertrauka. As dyrbubeveik menesy su trupuciu. Gavau pirmaatlyginima minimuma. Man pradejo jau blogeti sveikata nesneisiilsiu nes tik 5 laisvosdienosbuvo per menesy. Snd nuejau rasyt prasyma del isejimo is darbo bet jie taip lengvai nenori isleist. Sako turiu atidyrbti 2 savaites tik tada galesiu iseit is darbo o kaiatidyrbsiu 2 savaites tada grystas zogus kuryisleidau atostogu. Bet as mokinausiu darbo sauga irzinau kad neisdyrbes zmogus 3 menesiu galibilekada iseit is darbo. Dave man darbo kodeksus skaityt bet neradau ten nieko parasyto kiek zmogus turi buti pradyrbes kad atidyrbtu dar 2 savaites. Direktore irgi aiskina, kad turi atidyrbti dvi savaites nes tavo sutarty taip aprasyta. Buciau lb dekingas jei kas man galetu patart ar pasakyt kaip istikruju turi buti nesaslb pasimeciau.
Elyte Elyte 2865
2007-08-10 17:03 Elyte
Reikėjo atidžiai skaityti darbo sutartį, kai pasirašinėjote - šiaip turite atidirbti ne daugiau, kaip 14 dienų - čia jau priklauso nuo Jūsų susitarimo su direktore, nebent prisitaikysite 2 punktą. Nebent Jūsų sutartyje tiksliai nurodytas terminas - tada turi atleisti tą pačią dieną.

127 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbuotojo pareiškimu
1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ir kitoks įspėjimo terminas, bet jis negali viršyti vieno mėnesio. Įspėjimo terminui pasibaigus, darbuotojas turi teisę nutraukti darbą, o darbdavys privalo įforminti darbo sutarties nutraukimą ir atsiskaityti su darbuotoju.

2. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris darbo dienas nuo prašymo padavimo dienos, jei reikalavimas nutraukti darbo sutartį pagrįstas darbuotojo liga ar neįgalumu, trukdančiu tinkamai atlikti darbą, arba kitomis svarbiomis priežastimis, nustatytomis kolektyvinėje sutartyje, arba jei darbdavys nevykdo įsipareigojimų pagal darbo sutartį, pažeidžia įstatymus ar kolektyvinę sutartį. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą darbo sutartį, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris darbo dienas, jeigu jis jau yra įgijęs teisę į visą senatvės pensiją arba ją gauna. Darbo sutartis tokiais atvejais turi būti nutraukiama nuo darbuotojo prašyme nurodytos dienos.
Girele Girele 9676
2007-08-10 17:05 Girele
O pas jus sutartyje nėra įrašyta bandomojo laikotarpio??
L
laura9 10602
2007-08-10 17:08 laura9 2011-09-11 05-30

dogmius rašė:
Sako turiu atidyrbti 2 savaites tik tada galesiu iseit is darbo o kaiatidyrbsiu 2 savaites tada grystas zogus kuryisleidau atostogu. Bet as mokinausiu darbo sauga irzinau kad neisdyrbes zmogus 3 menesiu galibilekada iseit is darbo. Dave man darbo kodeksus skaityt bet neradau ten nieko parasyto kiek zmogus turi buti pradyrbes kad atidyrbtu dar 2 savaites. Direktore irgi aiskina, kad turi atidyrbti dvi savaites nes tavo sutarty taip aprasyta. Buciau lb dekingas jei kas man galetu patart ar pasakyt kaip istikruju turi buti nesaslb pasimeciau.

Visų pirma, būtų labai malonu, jei rašytumėte naudodamas lietuviškas raides ir skyrybos ženklus. Nes labai sunku skaityti.
Visų antra, dar kartą paskaitykite Darbo kodeksą (127 str.). Jūs tikrai privalote išdirbti 14 dienų, jei darbdavys to prašo. Nebent:
1) bandomasis laikotarpis yra nustatytas jūsų iniciatyva ir tai paminėta darbo sutartyje.
2) jūsų reikalavimas nutraukti darbo sutartį pagrįstas liga ar invalidumu, trukdančiu tinkamai atlikti darbą.
Jei atitinkate šiuos 2 punktus - išeiti iš darbo galite per 3 dienas.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui