Frančizės išieškojimas iš vairuotojo (KASCO, CMR PCD draudimai)

2007-12-12 10:39 giedriusmrp
[color=Sveiki,

tiesiog situacija:
Transporto imoneje visos transporto priemones yra apdraustos KASCO draudimu. Didelis avaringumas kelia francizes suma kitiems metams, bei gana dideli nuostoliai del paciu eismo ivykiu kiekio (juk bet kuriuo atveju lieka neismoketa francizes suma).
Kaip sumazinti siuo nuostolius? Gal turite patarimu ar patirties sioje situacijoje?

Juk savaime turetu buti suprantama, kad jei del eismo ivykio kaltu yra pripazintas tos pacios imones darbuotojas, t.y. musu vilkiko vairuotojas, policija nustate jo priesingus teises veiksmus, prieme nutartima del jo nubaudimo, vairuotojas pripazino kalte pasirasydamas po nutarimu bei per nurodyta termina policijos priimtos nutarties neapskunde, tuo pripazystama, kad vairuotojo veiksmai padare nuostoli imonei. Juk ismokejus draudimo bendrovei draudimine ismoka, lieka nuostolis lygus francizes sumai. Ar ne vairuotojo pareiga siuos nuostolius atlyginti imonei? Juk tai konkretus jo veiksmai padare zala.
Kaip ir vairuotojo susigrazinti sia patirta zala? Ar galima jam taikyti regresa, ar tik zala galima isieskoti nedidesne kaip 3 men atlyginimai? Kaip zala isieskoti jei nera materialines atsakomybes sutarties? Ar galima meginti prisiteisti patirtus nuostolius is vairuotojo Civilinio proceso tvarka?

Padekite, jei galite. Manau atsakymai i siuos klausimus bus naudingi bet kuriuo atveju, daugeliu interesantu, dirbanciu tiek tarptautineje, tiek vietineje transporto paslaugu rinkoje.

Pagarbiai,

Giedriusdarkred][/color]
A
ajd 365
2007-12-12 11:01 ajd
Net pašiurpau.Gal galite parašyti savo įmonės pavadinimą. Kaip žinia vairuotojai daro avarijas nespecialiai. Beto lekia jie juodomis ir viršydami greitį, nes vadybininkas planuodamas, neiįvertino kažkokių kliūčiū kelyje, arba jam buvo giliai nusišvilpti ant vairuotojo, nes "gaudė" klientą.
artas71 artas71 12027
2007-12-12 11:26 artas71
Pasiūlymas:
tax.lt/postt1111.html

Išrašytoje sąskaitoje :
a) galima parašyti "Draudiminio įvykio nuostolių kompensacija"
b) perparduoti kažkurias apgadinto auto dalis
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui