Darbdavio keliamos sąlygos

K
kugelis 78
2008-06-10 19:52 kugelis
Sveiki, dirbu kompanijoje, esu patenkintas savo darbo uzmokesciu ir darbo laiku. Stengiuosi, tobuleju, efektyviai isnaudoju darbo laika, esu naudingas kompanijai.

Darbdavys visada vaiksto nepatenkintas, nepastebi mano pasiekimu, taciau visados sureiksmina trukumus arba sugalvoja papildomu sąlygu ir reikalavimu, kuriuos as turiu atitikti. Jis taip elgiasi todel, jog galvoja, kad man moka per dideli atlyginima.

Ar turiu paklusti ir visados nusileisti?

Ar gali darbdavys man sumazinti atlyginima, jeigu pries kelis menesius ji pakele? Kokiom taisyklem tureciau vadovautis? Gal galetumete nukreipti, kur apie tai daugiau galeciau pasiskaityti, kas galima ir kas ne, gal dar ka patartumet?
Tininga Tininga 50021
2008-06-11 08:46 Tininga 2011-09-11 05-51

kugelis rašė: ...

Na, jeigu nesuderinami jūsų biolaukai ar jūsų akių spalva darbdaviui nepatinka, tai jau čia nieko nebepadarysi... smile Aš čia pasakiau pusiau juokais, pusiau rimtai, bet turbūt ir jums ne naujiena, kad kartais tiesiog nemėgsti žmogaus, ir tiek. Ir sunkiai įvardytum, kodėl būtent.

Algą galima mažinti tik darbuotojui sutikus. Šiaip visa info - darbo kodekse.

O ar nevertėtų jums tiesiog pasikalbėti su vadovu, bandyti atrasti problemą? Gal darbdavys turi savų tokio elgesio priežasčių - gal jas pavyktų sužinoti? Gal verta jo gražiai paklausti: "Ką galėčiau padaryti, kad atmosfera taptų geresnė ir galbūt aš kažką geriau galėčiau atlikti?"

Iš patirties galiu pasakyti, kad kai kurie vadovai savo lūkesčius, ko jie tikisi iš darbuotojo, tiesiog laiko savyje, tikėdamiesi kad jis pats turi susiprasti, ir širsta patyliukais, kai taip neatsitinka. O darbuotojas kartais dėl to net nesuka galvos...
K
kugelis 78
2008-06-11 10:50 kugelis
Pagrindini dalyka as toki nujauciu. Kadangi dabdavys pats labai sunkiai dirba ir visas jo gyvenimas - darbas, visos jo mintys - darbas, todel ir mane nori i tai itraukti. O as priesingai, tik isejes is darbo ir pries darba stengiuosi nuo darbo reikalu buti atsiribojes, gyventi savo gyvenima.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui