Apskaitos sistemos pritaikymas mokesciams

C
ceciux 3
2008-07-30 18:03 ceciux
sveiki,

mane labai domina, kokia apskaitos sistema paprasciausia ir pigiausia pritaikyti mokesciams, t.y. kad apskaitos sistema suformuotu deklaracijas (.ffdata) pateiktimui VMI. Is esme idomu apskritai, isgirsti atsiliepimus, tu kurie taip pasidare: kokia sistema ir kokias deklaracijas formuoja? ar nepasidare sistemos naudojimas sudetingesnis? ar reikejo samdyti IT specialistus ar jusu imones ITsnikai tai padare?

Ir dar ar kas nors pasidare, kad butu galima teikti deklaracijas is apskaitos sistemos tiesiai i EDS (naudojant web servise)? Jei taip, ar vertejo?

is anksto dekoju uz atsakymus:)
C
ceciux 3
2008-08-01 09:08 ceciux
na jau? negi visi pildot deklaracijas rankutemis? ar apskritai nematote reikalo, kad sistema automatiskai suformuotu deklaracija, o jums ja beliktu pateikti per EDS? Na zinoma, dar patikrinti ...

Truputi patikslinu - mane labiausiai domina patirtis su Scala, Navision, Axapta.
Devi Devi 1511
2008-08-01 09:31 Devi 2011-09-11 05-55

ceciux rašė: na jau? negi visi pildot deklaracijas rankutemis? ar apskritai nematote reikalo, kad sistema automatiskai suformuotu deklaracija, o jums ja beliktu pateikti per EDS? Na zinoma, dar patikrinti ...

Truputi patikslinu - mane labiausiai domina patirtis su Scala, Navision, Axapta.


Jei dirbtumėt su PRAGMA, tai visas deklaracijas, pranešimus ir ataskaitas, susijusias su DU, galime paruošti automatiškai. Belieka tik per EDS perduoti.
Taip pat ruošiamos FR0671 ir 672 formos.
Girele Girele 9676
2008-08-01 09:46 Girele 2011-09-11 05-55

ceciux rašė: na jau? negi visi pildot deklaracijas rankutemis? ar apskritai nematote reikalo, kad sistema automatiskai suformuotu deklaracija, o jums ja beliktu pateikti per EDS? Na zinoma, dar patikrinti ...

Truputi patikslinu - mane labiausiai domina patirtis su Scala, Navision, Axapta.

Tokiam klausimui nereikia kurti naujų temų -- sočiai sukurtų -- apie apskaitos programas.
O jei jau esate tokie turtingi, kad nusipirkote š...., t.y. Scala, Navision, Axapta, tai pamokėkite jų platintojui (kompiuterinei įmonei, pvz. Sonex) dar keliolika tūkstantėlių -- sukurs jums programą, kuri jūsų ataskaitas "pavers" į .ffdata


P.S. lietuviškos apskaitos programos -- praktiškai visos -- ataskaitas formuoja reikiamu formatu, jas belieka išsiųsti reikalingu adresu.
C
ceciux 3
2008-08-01 10:21 ceciux
kad Sonex'ai alnos ir panasiai sukruti gali beveik bet ka, tai zinau - tik mokek. Bet man idomu ar kas nors jau daresi ir ar apsimokejo, ypac del PVM ir PM (na bei ir NTM) deklaraciju?

ir dar is jusu komentaru suprantu, kad Pragma ir dauguma lietuvisku apskaitos programu formuoja ataskaitas (kaip minejot DU ir FR0671, 672), o kaip su kitomis PVM ir PM (na ir NTM) deklaracijomis? Ar sitas irgi formuoja ir is esmes, isigijus lietuviska programa nebereikes rankiniu budu pildyti pagrindiniu DU, PVM ir PM deklaraciju?

ir dar vistik labai idomu kaip su deklaraciju pateikimu per web-services? ar niekas nenaudoja?

nepykit kad sukuriau atskira tema, tiesiog bandziau tokios inormacijos ieskoti forume per jau esamas temas, taciau nelabai pavyko surasti. Ypac turbut del to, kad mane (manau yra daugiau tokiu) domina bendrai apie ivairiu sistemu galimybes (jau esamas isigyjant, bei apie galimybes plesti) /pritaikyma mokesciu deklaravimui, bei vartotoju atsiliepimus apie tai ar pritaikius sistema nepasidaro jos naudojimas labai sudetingas - ko pasekoje visiskai nebuvo tikslinga tai daryti.
Devi Devi 1511
2008-08-01 10:28 Devi
PVM ir PM deklaracijų tikrai nėra PRAGMOJE. Anksčiau buvo, bet vistiek reikėdavo "dadaryti" rankomis. Bet jei "protingai" pagalvotume, ar realu tokio sudėtingumo deklaraciją automatiškai padaryti programoje? Manau tai būtų per daug sudėtinga ir painu. Pavyzdžiui PRAGMOJE aš nesinaudoju nei balanso, nai pelno nuostolio ataskaitomis, nes susidaro "apvalinimų problemos". Nekalbu jau apie pinigų srautų ataskaitą. Kol ją "susikonfiguruosi" pagal programą - greičiau susivesi į formą rankomis. Aišku, visos ataskaitos ir skaičiai "ištraukiami" iš PRAGMOS. Bet kaip automatinio deklaracijų generatoriaus - PRAGMOS aš tikrai nenaudoju. Iš kolegų esu panašias nuomones girdėjusi ir apie kitas lietuviškas programas.
Girele Girele 9676
2008-08-01 10:29 Girele
Pelno mokesčio, nekilnojamo turto mokesčio deklaracijų (.ffdata formatu)-- turi reta programa, nes jose duomenys automatiškai nepersikelia iš kitų apskaitos reigistrų, o ranka suvedinėti programoje ar tiesiai formoje - skirtumo jokio.
O ataskaitas, susijusias si DU (tiek mokestines tiek Sodrai) -- jau turi visos save gerbiančios programos smile
O norint užduoti klausimą - kurti naujos temos nereikia -- tą patį klausimą užduodate temoje, kurios esmė atitinka jūsų klausią, pvz.
tax.lt/postp531092.html#531092 , tada jums mielai atsakinės visi forumo dalyviai.
Naujas (pasikartojančias temas) -- forumiečiai ignoruoja.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui