Akcijų priedai

A
asrelka 8
2008-08-20 16:07 asrelka
Sveiki.
Įmonė turi akcijų priedus, kurių, pagal įstatymą panaudoti negalima. Įmonė nori tą dalį panaudoti dividendų išmokėjimui. Ar kam nors kitam, kad nebūtų 'užšaldyti' pinigai.
Variantus iš praktikos žinau tik tokius:
padengti nuostolius;
padidinti įstatinį kapitalą.

Įmonė įstatinio kapitalo didinti nenori, o nuostolių neturi.
Gal turite kokių idėjų, pasiūlymų ir pan.?
Dėkui.
L
Loreta13 30842
2008-08-24 17:56 Loreta13
Sumokėjus už akcijas brangiau, nei jų nominali vertė tikrai neduoda pagrindo išsimokėt dividendus.
Skaitykite ABĮ
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
R
rudrenata 88
2009-08-19 11:08 rudrenata
Gal žinote kaip yra su akcijų priedais. Mūsų įmonė prieš 2 metus iš iį persitvarkė į UAB. Tuo metu buvo nemažas likutis įneštų savininko pinigų, bet iki persitvarkymo į uab nebuvo jam iš ko jų gražinti, tai aš tuos pinigėlius perkėliau į akcijų priedus, direktorė tam pritarė. Dabar, kai atsirado įmonėje pinigų, direktorė pareiškė, kad buvo nemaža skola(prisiminė senus laikus), tai reikėtų juos išmokėti buvusiam savininkui, dabr jis yra vienas iš UAB akcininkų, bet tie pinigėliai jau yra akcijų prieduose. Klausimas: Ar kaip nors eina padaryti, kad būtų galima grąžinti tuos pinigus iš akcijų priedų, nes pagal įstatymus akcijų priedai naudojami tik nuostoliams dengti ir įstatiniam didinti. Gal ką nors eina pakeisti, kaip manot, nes mane gyvą prie kryžiaus prikals.
C
Colop 13606
2009-08-19 11:23 Colop 2011-09-11 06-23
Sveiki, Turiu Jums pasiūlymą, kuris Jums nelabai patiks :) tačiau rekomenduoju gerai perskaityti forumo taisykles.


asrelka rašė: Sveiki......
......... .
tax.lt forumo taisyklės.doc
Rainis Rainis 15057
2009-08-19 11:28 Rainis
Pirmiausiai tai aišku padarėte klaidą, kad registravote IĮ savininko įnašus kaip akcijų priedus. Viena, tam nebuvo jokio pagrindo - akcijų priedai registruojami tada, kai už akcijas mokama brangiau, negu jų nominali vertė. Reikėjo tiesiog tuos pinigus palikti įsipareigojimuose, kaip kitas mokėtinas sumas, ir viskas. Antra, akcijų priedų panaudojimą ABĮ griežtai apriboja.
O gal bandykite daryti taip: sušaukite akcininkų susirinkimą, ten labai smulkiai aptarkite šį klausimą, tipo, pertvarkant įmonę, per neapsižiūrėjimą apskaitoje padaryta klaida, savininko įnašai pateko į 3 klasę kaip akcijų priedai, nors turėjo būti grąžinti savininkui, tai dabar klaida taisoma ir pan.
R
rudrenata 88
2009-08-20 15:17 rudrenata 2011-09-11 06-23

Rainis rašė: Pirmiausiai tai aišku padarėte klaidą, kad registravote IĮ savininko įnašus kaip akcijų priedus. Viena, tam nebuvo jokio pagrindo - akcijų priedai registruojami tada, kai už akcijas mokama brangiau, negu jų nominali vertė. Reikėjo tiesiog tuos pinigus palikti įsipareigojimuose, kaip kitas mokėtinas sumas, ir viskas. Antra, akcijų priedų panaudojimą ABĮ griežtai apriboja.
O gal bandykite daryti taip: sušaukite akcininkų susirinkimą, ten labai smulkiai aptarkite šį klausimą, tipo, pertvarkant įmonę, per neapsižiūrėjimą apskaitoje padaryta klaida, savininko įnašai pateko į 3 klasę kaip akcijų priedai, nors turėjo būti grąžinti savininkui, tai dabar klaida taisoma ir pan.


Ačiū už patarimą. Bandysiu kaip nors ištaisyti padarytą klaidą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui