Akcijų pardavimas

F
Freshman 2
2008-10-06 10:38 Freshman
Mano klausimas butų toks: Esu vienas iš dviejų įmonės akcininkų. Noriu parduoti savo turimas 49proc. akcijų. Įmonės direktorius turi 51proc. Kadangi jis turi pirmenybe pirkti akcijas aš sudariau rašytinį pasiūlymą , kuriuo jis prioriteto tvarka ir sutiko pasinaudoti. Pasirašėm sutartį (akcijų pirkimo-pardavimo), tačiau pinigų nesumokėjo ir (kaip suprantu) nesiruošia mokėti.
Mano problema sekanti: visi dokumentų originalai (akcininko pažymėjimas ir kt.) yra įmonėje. Direktorius akivaizdžiai vengia susitikimu ir skambučiu.
Kokia tvarka ir kur man reikėtų kreiptis dėl tolimesnio akcijų pardavimo ir dokumentų (ar jų kopijų) gavimo? Ar privalo įmonės direktorius pranešti ir suteikti man, kaip akcininkui, įmonės balanso ir pelno-nuostolio ataskaitas kasmet?
Registruotus laiškus su perspėjimu apie neapmokėta sutartį ir prašymu dėl dokumentų kopijų suteikimo jau siunčiau. Reakcijos jokios.
L
Loreta13 30842
2008-10-06 10:46 Loreta13
Jums aktuali akcijų pirkimo pardavimo sutartis.
Teks kreiptis į teismą, kad išsiieškot pinigėlius.
Kitos išeities neturite, jei su jumis niekas nebendrauja.
O jei jau jūs pasirašėte akcijų pirkimo-pardavimo sutartį, jau nesate akcininkas ir jums niekas nieko neturi informuot.
Jūs dabar kaip fizinis asmuo turite ieškoti iš kito fizinio asmens jums priklausančių pinigėlių.
F
Freshman 2
2008-10-06 10:59 Freshman
Patikslinu situaciją:
Pagal pasirašytą sutartį kol nėra apmokėta už akcijas, sutartis laikoma neįvykdyta ir aš tebesu akcininkas.
Todėl ir klausiu apie ataskaitas papildomai.
Tess Tess 20234
2008-10-06 11:00 Tess
18 straipsnis. Akcininko teisė gauti informaciją
1. Akcininkui raštu pareikalavus, bendrovė ne vėliau kaip per 7 dienas nuo reikalavimo gavimo dienos privalo sudaryti akcininkui galimybę susipažinti ir (ar) pateikti kopijas šių dokumentų: bendrovės įstatų, metinės finansinės atskaitomybės ataskaitų, bendrovės metinių pranešimų, auditoriaus išvadų bei audito ataskaitų, visuotinių akcininkų susirinkimų protokolų ar kitų dokumentų, kuriais įforminti visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimai, stebėtojų tarybos pasiūlymų ar atsiliepimų visuotiniams akcininkų susirinkimams, akcininkų sąrašų, stebėtojų tarybos ir valdybos narių sąrašų, kitų bendrovės dokumentų, kurie turi būti vieši pagal įstatymus, taip pat stebėtojų tarybos bei valdybos posėdžių protokolų ar kitų dokumentų, kuriais įforminti šių bendrovės organų sprendimai, jei šiuose dokumentuose nėra komercinės (gamybinės) paslapties. Akcininkas arba akcininkų grupė, turintys ar valdantys daugiau kaip 1/2 akcijų ir pateikę bendrovei jos nustatytos formos rašytinį įsipareigojimą neatskleisti komercinės (gamybinės) paslapties, turi teisę susipažinti su visais bendrovės dokumentais. Atsisakymą pateikti dokumentus bendrovė turi įforminti raštu, jeigu akcininkas to pareikalauja. Ginčus dėl akcininko teisės į informaciją sprendžia teismas.
2. Bendrovės dokumentai, jų kopijos ar kita informacija akcininkams turi būti pateikiama neatlygintinai, jei ko kita nenumato bendrovės įstatai. Įstatuose nustatytas atlyginimas negali viršyti šių dokumentų ir kitos informacijos pateikimo išlaidų.
3. Akcininkams pateikiamame bendrovės akcininkų sąraše turi būti nurodyti pagal paskutinius bendrovės turimus duomenis akcininkų vardai, pavardės, juridinių asmenų pavadinimai, akcininkams nuosavybės teise priklausančių bendrovės vardinių akcijų skaičius, akcininkų adresai korespondencijai.

Paskaitykite LR ABĮ
L
Loreta13 30842
2008-10-06 11:03 Loreta13
Džiugu:))
Tuomet lieka skaityt ABĮ, kad sugalvot priežastį, dėl kurios kitas akcininkas jus turėtų kviest į susirinkimą.
Tai gali įvykt tik po Naujų metų, kai reiks tvirtinti finansines ataskaitas.
Jei jūsų nepakvies, galėsite teisiniu keliu ginčyti.
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
R
rimantas88 1131
2008-10-06 13:30 rimantas88 2011-09-11 05-59

Freshman rašė: Mano klausimas butų toks: Esu vienas iš dviejų įmonės akcininkų. Noriu parduoti savo turimas 49proc. akcijų. Įmonės direktorius turi 51proc. Kadangi jis turi pirmenybe pirkti akcijas aš sudariau rašytinį pasiūlymą , ....


Siūsk naują pasiūlymą pirkti akcijas. Siūsk įvertintu laišku. Turės atsakyti, ar paiūlymą priima ar ne. Jei ne galėsi kam nori parduoti akcijas.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui