RentACoder Lietuvoje

E
enemyx 4
2008-12-09 21:08 enemyx
Turiu klausima, ar imanoma igyvendinti toki projekta kaip RentACoder.com Lietuvoje?
Kaip viskas ten vyksta:
Darbdavys ideda i sistema darba
Darbuotojai stato sumas pinigu, uz kiek atliks darba
Darbdaviui sutikus ir isirinkus darbininka, jis perveda sutarta suma i RentACoder saskaita, kur pinigai laikomi kol darbininkas atlieka darba ir darbdavys tai patvirtina, tuomet RentACoder pasiima 15% nuo sumos ir perveda pinigus darbuotojui.
Jeigu as esu fizinis asmuo ir sugalvoju igyvendinti tokio tipo sistema Lietuvoje, kaip taip teisiskai iforminti? Reikia pasirasineti autoriniu darbu sutartis su darbuotoju man ar kaipnors imanoma surasyti darbdaviui ir darbuotojui autorine sutarti kurioje butu nurodoma jog uz paslauga reikia sumoketi tam tikra % man. Na net nezinau kaip tai apibrezti, bet gal jus zinote kaip tai imanoma ir ar imanoma? smile
L
Loreta13 30842
2008-12-09 21:11 Loreta13
Pradžiai, pataisykite pavadinime vieną raidelę į didžiąją.
Ir tekste.
L
Loreta13 30842
2008-12-09 21:30 Loreta13
Tikėtina, kad gali ir veikti.
Jūs būtumėte tik tarpininkas.
Jūsų pajamos būtų komisiniai.
O ar atsirastų rinka, klientai...jau jums spręst.
Ar jūs šiuo atveju parinktumėte atitinkamos kvalifikacijos darbuotoją smile
Ar teiktumėte kokias nors garantijas darbdaviui dėl darbų kokybės smile
O tai suvesite su darbuotoju, kuris tik gelbstisi nuo bedarbystės ir imasi bet ko už bet kiek.

O kaip jums atrodo, kokią sutartį turėtų sudaryt darbdavys su darbuotoju smile
Šiaip jau darbo sutartys apmokestinamos nemažais procentėliais, taigi jūsų 15% dar padidintų darbo kainą.
Niemand Niemand 4933
2008-12-09 23:47 Niemand
"Sistemos" rent a coder, jei suprantate angliškai, reiškia nusamdyti (išsinuomoti) programuotoją (plačiaja prasme). Tai viso labo turgaus tipo internetiniai puslapiai, kuriuose skelbiamos užduotys ir siūlomas atlygis. Freelanceriai tokiuose puslapiuose registruojasi ir mėgina gauti užsakymus pgl savo specializaciją. Pats puslapis geriausiu atveju veikia kaip depozitoriumas užtikrinantis užsakovo ir freelancerio tarpusavio įsipareigojimų vykdymą.

Visos tokios sistemos yra tarptautinio pobūdžio, nes visas bendravimas vyksta išimtinai elektroniniu būdu. Kurti kažką panašaus LR ribose nėra jokios prasmės, rinka švelniai tariant per maža.

Tą pačią schemą pritaikyti kitokiems darbams (dirbamiems ne elektroniniu būdu) nelabai įmanoma ir prasminga.

Praktiškai daugelis vienaip ar kitaip uždarbiaujantys internete niekaip "nesilegalizuoja" ir tam nėra absoliučiai jokios prasmės, jei tavo klientai yra ne LR įmonės.

Primityviausiu atveju, jei pajamos neviršija 100 t. Lt. pakanka atsidaryti e-atsiskaitymų accountą (paypal ir pan.), klientų pinigus nukreipti į šį accountą, o iš jo persivedinėti į savo kreditinę kortelę kaip sąskaitos papildymą. Šiuo atveju VMI net netyčia aptikus įtartinus pinigų srautus (kas yra labai mažai tikėtina), jiem tiesiogine to žodžio prasme neapsimokės kapstytis. Inetinės mokėjimo sistemos pasižymi net didesniu konfidencialumo lygiu nei daugelis bankų. O LR ribose VMI tematys tik pervedimus iš SAVO sąskaitos e-mokėjimo sistemoje, į SAVO sąskaitą LR banke. Ir kas svarbiausia - visa schema funkcionuoja absoliučiai nemokamai.

Kiek sudėtingiau ir brangiau išsiimti kreditinę kortelę, pavyzdžiui, Panamos banke, toliau veikia ta pati sistema tik LR bankų sistemoje apskritai nelieka jokio pėdsako. Tiesa gryninimo mokestis nuo panamietiškos kortelės LR sudaro nuo 2 iki 5 proc. sumos. Šita sistema sėkmingai veikia prie apyvartų iki ~1 mln. USD per metus. Nuostabu, bet daugumoje ofšorinių šalių banko korteles galima užsisakyti elektroniniu būdu ir gauti paprastu paštu (tiksliau DHL). Šito malonumo kaina dviem metams nuo 500 iki 1000 Lt.
E
enemyx 4
2008-12-10 08:17 enemyx
Tai kaip suprantu, galiu viska atlikti per PayPal ir man tiesiog nesukt galvos apie istatymus? smile

O apie kuriamo puslapio ateiti man jau sprest ar jis bus sekmingas ar ne smile
Kiek zinau tokiuose kaip RentACoder didziaja dali darbuotoju sudaro indai, kurie dirba uz 20$ savaitei, ir kaip sakant ten konkurencija perdidele lietuviui :)
Niemand Niemand 4933
2008-12-10 10:54 Niemand
Žinau lietuvių, kurie tik per internetinius užsakymus pasidaro po 4 - 6 t. per mėnesį, taigi turint proto ir žinių viskas įmanoma.

PayPal yra tik vienas iš galimų variantų, yra ir daugiau ir geresnių internetinių mokėjimo sistemų, bet čia jau reikėtų pasiknaisioti internete ir palyginti. Internetinės mokėjimo sistemos turi vieną trūkumą, kiek žinau, jos netinkamos naudoti atsiskaitymams iš Lietuvoje registruotų įmonių.

Jei labai mylite valstybę ir esate pilietiškas, niekas nedraudžia įsiregistruoti individualią veiklą, deklaruoti savo pajamas ir mokėti mokesčius. Galima net UAB įsteigti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui