Nuomonė: Dovanų čekiai - debilizmo viršūnė!

tomukas tomukas 4505
2008-12-30 00:11 tomukas 2011-09-11 06-05
Ką tik prabėgo Kalėdos, tai norėčiau pasidalinti savo mintimis apie dovanas, tiksliau vieną jų rūšį - dovanų čekius smile

Man jau anksčiau kilo labai daug abejonių dėl prekybininkų parduodamų dovanų čekių. Tai lyg pinigų pakaitalas (nes tipo grynais dovanot nepatogu:), tik mažesnės vertės nei patys pinigai (nes yra griežtai apribojamas parduotuvių ratas kur jį gali išleisti, be to jis turi galiojimo terminą - apie 3 mėnesius). Netgi yra atlikti tryimai ir nustatyta, kad nemažai dovanų čekių apskritai nėra iškeičiama į prekes (arba dovanos gavėjas juos pameta arba nespėja laiku išleist) ar dažniausiai jie iškeičiaimi į mažesnės vertės prekes (čekis už 100lt, o prekė perkama už 90lt) ir skirtumas lieka pardavėjui.

Pats asmeniškai praeitais metais irgi esu gavęs čekį džinsams nuspirkti smile Patirtis buvo tokia - varau aš į Akropolyje esančia džinsų parduotuvę (kurs tas čekis ir buvo pirktas), išsirenku džinsus, duodu čekį - pardavėja sako, čia jau kita įmonė prekiauja (nors iškaba vis dar senos) ir čekio neima. Varau tada į Europos PC. Kišu pardavėjai po nosim tą čekį, klausiu imsit? Ta pasimeta, pasikviečia krūvą kolegių, kažkam skambina aiškinasi ir po 15 min, sumurma - tipo ką jau padarysi, paimsim smile

Taigi mano nuomonė apie Dovanų čekius jau senokai buvo neigiama. Bet ką pastebėjau šiais metais, tai peržengė bet kokias mano pasaulio suvokimo ribas. Dabar, norėdamas nusipirkti Akropolio, Europos, Panoramos ir pan. PC 25 LT dovanų čekį, turi už jį sumokėti 28 Lt smile Prieš Kalėdas Akropolyje net mačiau nemenką eilutę žmonių, norinčių už 28 Lt nuspirkti 25 LT smile O dabar žiūriu ir internetu galima pirkti, ir net pačiam tą čekį atsispausdinti, aišku primokant.
Atleiskit, bet tokių dalykų aš visiškai negaliu suprast!

Mano patarimas - jeigu nėra idėjų ką nupirkti dovanų, tai dovanokit pinigus. Dovanų čekis, tai tie patys pinigai, tik daug mažesnės vertės, nei už juos sumokėjote. Jau nekalbant apie tai, kad Lietuvoje prekybininkai įsigudrino juos pardavinėti su 12% antkainiu (3Lt nuo 25 Lt).

Gerų visiems švenčių!
Jūsų patarėjas tomukas smile
urtele urtele 13511
2008-12-30 06:34 urtele 2011-09-11 06-05

tomukas rašė:
Mano patarimas - jeigu nėra idėjų ką nupirkti dovanų, tai dovanokit pinigus. Dovanų čekis, tai tie patys pinigai, tik daug mažesnės vertės, nei už juos sumokėjote.

Aš tokios pat nuomonės dėl tų čekių. smile O kiek jie dar kainuoja įmonėms, jei juos dovanoja darbuotojams? Jau geriau premija, ji net gražiau skamba, o kaina ta pati, net antkainio nereikia. smile Aš Kalėdų dovanų čekį, gautą iš įmonės visada panaudodavau Velykų švenčių apsipirkimui. smile Vienas dalykas gal neblogas, kai įmonės dovanoja darbuotojams čekius "Akropolio" pramogoms. Bala nematė, tada galima nors su draugais ar su šeimyna į boulingą ar į filmą nueiti.
Elvusia Elvusia 19998
2008-12-30 08:40 Elvusia
O man su dovanų čekiais - papildomos išlaidos.
Kad neliktų prekybininkams tomuko minėti kad ir 10 Lt., visada renkuosi kiek didesnės kainos "dovaną".
Ką aš žinau, prisipirkau visokio šlamšto.
Dabar dar turiu Senukų ir Sarmos dovanų čekius.
Bijau ten ir važiuot.
Tiksliai žinau, kad suplonės mano piniginė :)
Mano nuomonė apie dovanų čekius tokia:
mes taip tingime sau brangiems žmonėms paieškoti dovanėlės, kad einame lengviausiu keliu. Ai, pinigus padovanoti lyg ir ne fasonas.
L
LauraVal 265
2008-12-30 08:51 LauraVal
Aš irgi nepripažįstu dovanų čekių. Pati jų niekam nedovanoju ir nemėgstu gauti. Dovanojantysis čekį net nepagalvoja, kad įpareigoja dovanos gavėją skirti papildomą laiką apsipirkimui, be to, kartais pasitaiko ir taip, kad gauni dovanų čekį iš tokios parduotuvės, kurioje net nesilankai. Absurdas.
Individas Individas 8613
2008-12-30 09:41 Individas
Ai jums , žiūriu, neįtiksi. Padovanok pinigais, sakysit mažai. Nieko nedovanok, tai ir nesisveikinsit. O man dovanų čėkiai- jėga. Kaip gražiai panaudoju savo laisva laiką..
Ateinu į parduotuvę, susirandu kampelį(būtinas atributas- kėdė),, ir davai skaičiuoti, kol pataikai ant reikiamos sumos, tiek visko pamatai.... O ypač Akropoly, ten tiek gražiu merginų vaikšto, net nuo skaičiavimo nusimuši.... Beskaičiuojant ir vakaras ateina, tu, taip nieko ir neišsirinkęs, kiūtini namo.... Bet išliekas stipri viltis, kad jau rytoj........
Petronele Petronele 18325
2008-12-30 09:50 Petronele 2011-09-11 06-05

individas rašė: Beskaičiuojant ir vakaras ateina, tu, taip nieko ir neišsirinkęs, kiūtini namo.... Bet išliekas stipri viltis, kad jau rytoj........

Nereikia būtui tokiam išrankiam. Man, pavyzdžiui, nesudaro sunkumų čekius išleisti, išskyrus vieną kartą - gavau 100Lt čekį patalynei parduotuvėje, kur pigiausias komplektas 400 kainuoja :)
spurge spurge 1246
2008-12-30 10:01 spurge
O man patinka tik knygynų dovanų čekiai ir tikrai nesudaro sunkumų juos išleisti smile
Finval Finval 1669
2008-12-30 10:03 Finval
Visada ir aš skeptiškai žiūrėdavau į tuos čekius. Kol neprisireikė pačiai jį nupirkt ir padovanot. Paprasčiausias variantas - kalėdinė dovana paauglei dukrai. Pinigų dovanoti nemėgstu (ir neskaitau tai dovana), o kai abi nueidavom jai pirkti papuošalų - barnis ir namo be nieko. Todėl šiais metais nupirkau čekį ir tegul pati renkasi. Įdomiausia tai, kad kai nueidavau su ja - nori visko ir daug. O dabar galvoja. Čia dabar gavosi, kad jau perka už savo, o ne už mamos smile Todėl, jos pasakymu, labai sunku nuspręsti ko norisi.
Taip kad ne visada tie čekiai blogai. Ypač jai tai liečia dovanas paaugliams.
L
Linda6 11854
2008-12-30 10:26 Linda6
O man visai pasisekė gauti Akropolio dovanų čekių.Nulėkiau į kosmetikos parduotuvę Douglas ir likau patenkinta
Vis geriau , negu gauti dovanų krūzelių su besmegeniais..
RimaM RimaM 569
2008-12-30 12:47 RimaM
Buvo ir man šiemet vargo su Akropolio dovanų čekiu. Pirkome su dukra muilų ir kvapų voniai, tai pralaukėm gerą pusvalandį. Mergaičiukės (pardavėjos) gal visą Lietuvą apskambino, kol sužinojo ar tas čekis tinkamas ir kaip jį apskaityti kasoje. Labai išvargino ir papiktino apsipirkimas čekiu.
Nors pati ne kartą esu dovanojusi čekius iš parduotuvės kurioje norėdavau nupirkti dovaną. Man atrodė, kad mano draugai geriau žino ko jiems reikia ar rėmelio nuoraukoms ar servizo ir kt.... Dovanodama čekį buvau užtikrinta, kad nenupirks dešros, pieno. smile Na turiu omeny, kad nepravalgys, o mane atsimins žiūrėdami į išsirinkrą dovaną už kuponą. Šiaip mano draugai jau tokio amžiaus, kad viską turi ir labai gerų ir brangių daiktų, o gauti kažkokį "šūdą" nesinori ir brangiai ne visi galime dovanoti. Tai dovanojant čekį leidi žmogui pagalvoti ko jam labiau reikia.
Pvz.: gavau sarmos čekį už 300Lt ilgai vargau kol išleidau, bet nusipirkau ką tikrai naudojau. Tą patį kartą gavau ir gerų kvepalų iš sarmos, kuriuos turėjau "perdovanoti" tiksliau atidaviau draugei, nes be proto esu alergiška kvapams, aš pati sunkiai surandu savo kvepalus (kvapus), o gauti pinigai dažniausiai būna "pravalgomi". Norėtųsi, kad dovana primintų ir šventę ir draugus ją padovanojusius. Taip, kad čekis man būtų geriau, nei Š. ar pinigai.
RimaM RimaM 569
2008-12-30 12:55 RimaM 2011-09-11 06-05

Linda6 rašė: O man visai pasisekė gauti Akropolio dovanų čekių.Nulėkiau į kosmetikos parduotuvę Douglas ir likau patenkinta
Vis geriau , negu gauti dovanų krūzelių su besmegeniais..

Aš irgi tos nuomonės apie krūzelius ir "balvonus", kuriuos turi dėti ant sekcijos, televizoriaus ir kt. baldų, nes atėję draugai paklausia, kur padėjai mano dovaną arba tai ką nepatiko? Aš nesu mėgėja tų "balvonų" nuo jų tik dulkes sunkiau nuvalyti, o jai kokio užsimanau tai pati žinau kuris man tiks prie interjero ir mano nuotaikos. smile
Sfera Sfera 1386
2008-12-30 13:12 Sfera
Prisidėsiu ir aš prie diskusijos- vakar kaip tik ieškojau dovanos draugui, mat gimtadienis jau čia pat-taip ir nesiryžau pirkti dovanų čekio ir- vietoj džiaugsmo(tikiuosi smile ) čiupinėti dovaną -priversti eiti į parduotuvę pačiam. Nors va, pernai ir kalėdoms, ir gimtadieniui gavau dovanų čekių iš knygynų-va tuo tai džiaugiuosi, vis dar turiu ką skaityt:))).
Kita vertus, pati čekį dovanoju tik kritišku atveju ir ne visai artimam žmogui,kitaip jausčiausi blogai, kad patingėjau paieškoti dovanos, man atrodo visai smagu sukti galvą, pasistengti pradžiuginti . Aišku, beleką nesinori pirkti, pati jau šiemet gavau tokių dovanų, kur žinau, kad teks paslėpti kur ar perdovanoti-smulkmenos,, kurių nėra kur padėt... smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-12-30 13:18 Elvusia 2011-09-11 06-05

RimaM rašė:
Aš irgi tos nuomonės apie krūzelius ir "balvonus", kuriuos turi dėti ant sekcijos, televizoriaus ir kt. baldų, nes atėję draugai paklausia, kur padėjai mano dovaną arba tai ką nepatiko? Aš nesu mėgėja tų "balvonų" nuo jų tik dulkes sunkiau nuvalyti, o jai kokio užsimanau tai pati žinau kuris man tiks prie interjero ir mano nuotaikos. smile

Mano draugai man tokių dalykų nedovanoja. Nors nuo savo darbuotojų prie dovanėlės dar gavau šiais metais tokį, a la, angeliuką - žvakidę.
Be sąžinės graužaties ji keliaus į konteinerį.

Visgi, esu tos nuomonės, kad artimam žmogui reikia dovanoti dovaną ir tik dovaną.
Reikia išsiknaisioti, ko jam reikia ir nupirkti.
Jei nėra galimybės nupirkti, tik tuo atveju padovanoti dovanų kuponą, bet tik toje parduotuvėje, kur jis tikrai ras tai, kas miela jo širdžiai.
Jei jau sveikiname atmestinai, geriau to nedarykime visai.
S
Soffy 9075
2008-12-30 13:25 Soffy
Nemėgstu gauti prastų dovanų, bet nesu niekada gyvenime išmetusi net mažiausios ir paprasčiausios dovanėlės, standartiškiausio pasveikinimo nesu ištrinusi iš pašto, esu linkusi labai suasmeninti viską, jei žmogus mane prisiminė nors ir tik visai tarp kitko, vis tik tai yra dalis jo, tas paprastutis daiktelis, pasveikinimas. O jokio žmogaus jausmų, dėmesio pasireiškimo negalima menkinti ir niekinti.
Elvusia Elvusia 19998
2008-12-30 13:29 Elvusia
Nevadinčiau to niekinimu.
Juk nesandėliuojame mums nereikalingų daiktų.
Metame pabodusį sijoną? Metame.
Tai paaiškinkite man, kuriems galams turiu laikyti kažkokius man visiškai nereikalingus balvonus?
vovere vovere 25997
2008-12-30 13:30 vovere
siaip jei nezinai ka padovanoti zmogui, tai gal geriau is vis nieko nedovanoti, galbut jam tik is reikalo perki dovana del to taip ir gaunasi, o jei zmogu pazysti, tai ir dovana miela sirdziai padovanosi, ir tai nebus labai sudetinga padaryt
F
faile 140
2008-12-30 13:33 faile
ir as nemegstu dovanu cekiu, brrr... Galvos skausmas, ka nusipirkt,
ypac jeigu toks variantas, kaip kad Petronelei teko smile
S
Soffy 9075
2008-12-30 13:40 Soffy
Neduok dieve dovanos, kurias ramiai galima mesti lauk, bet aš vis tiek nemetu, gal tokia mano natūra:)? Aš būnu labai nelaiminga, bet nemetu vis tiek:). Pilnos antresolės dovanų, atvirukų ir t.t. :(.
Visada visiems aiškinu, kad man nereikia dovanų jokių, tai dabar pagaliau jau gaunu tik normalias dovanas jau senokai :).
Šiemet gavau Sony Reader PRS-505 :).
Tik ar bus laiko skaitymui?
www.nezinau.lt/knygu-valdove-sony-reader
www.google.lt/search?hl=lt&q=sony+reader+prs-505&meta=&aq=0&oq=sony+reader

Pritariu Prosui - man geriausia dovana - pinigai, tegul ir visai nedideli, aš sugebėsiu išleisti juos su malonumu, jei negali padovanoti to, ko aš tikrai norėčiau.
L
lorita 2757
2008-12-30 13:44 lorita 2011-09-11 06-05

prosas rašė: ...
Retais atvejais žmonės žino, ką dovanot, kad tam žmogui tikrai būtų į temą.
Dažniausiai nifiga nežino.
...


Pritariu:). Niekas telepatiškai negali žinoti mūsų minčių. Pavyzdžiui, buvau nustebinta žmogučio, kuriam geriausia dovana tuo momentu būtų benzino bakas (na, arba pinigai) :). Taigi, kam ko reikia..
KJurate KJurate 6546
2008-12-30 13:55 KJurate
Aš esu kategoriškai nusiteikusi prieš dovanų čekius, nes juose nėra dovanai REIKALINGOS širdies. O be to: su dovanų čekiais perkant netaikomos nuolaidos, pardavėjos nemoka su jais elgtis, prisperki priverstinai nesamonių, nors toje parduotuvėje nieko tau nereikia.
Vienintelė išimtis- knygynų dovanų čekiai.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui