Vykdau ind. veiklą Lietuvoje + išvykstu į Olandiją. Kaip su ind?

2009-08-20 20:41 Klausiantysis
Net ir temos pavadinimas per trumpas, kad apibūdinti situaciją.

O situacija yra tokia:
Lietuvoje dirbu pagal individualiosios veiklos pažymą.
Šiandien gavau pakvietimą dirbti Olandijoje. Susidomėjau/susirūpinau dėl ind. veiklos likimo... Nutraukti? Pasilikti?

Lietuvoje turiu klientų, su kuriais santykius ir toliau žadu palaikyti. Mūsų darbo santykiai gali būti išlaikomi nekontaktuojant fiziškai (supraskite, kad galiu paslaugas teikti internetu ir klientas man už tai mokės). Taigi, veiklą vykdyčiau ir toliau, bet teoriškai aš ne Lietuvoje (100% laiko praleisčiau Olandijoje)... Ar tokiu atveju yra tikslas dirbti pagal ind. veiklos pažymą..?

Plius, man įdomu pats darbdavys Olandijoje. Gal kas žinote, ten nuvykęs aš galiu susidurti su kokiomis darbo/mokesčių klausimais? Palyginkime mano situaciją su lietuvaičio-bedarbio, kai abu mes keliaujam į Olandiją. Kuo mes skirtingi darbdaviui Olandijoje (aš apie mokesčius, etatus ir kt. panašius dalykus)?

Beje, dar vienas įdomus man klausimas (čia mažiau svarbus, bet labai įdomus). Kiek laiko čia skaitosi, kad aš dirbu, jei turiu individualią veiklą? Juk žmogui yra limitas kažkiek dirbti per parą, jei neklystu. 1,5 etato, ne? Tai, jei ind. veiklos vykdymas yra traktuojamas kaip "1 pilnas etatas", tai nebegaliu dirbti normaliame darbe (nei Olandijoje, nei čia LT).. Ar kaip čia gaunasi? Išsiimant ind. veiklos pažymą rašiau, kad mane gali pasiekti nuo 8:00 iki 17:00.

Apšvieskit. Iš anksto labai labai dėkingas. Klausimai gan svarbūs, išvykstu jau poryt, tai iki tol reikia išsiaiškint kaip kas su ind. veikla, kad ten nuvykus jau nebūtų jokių problemų su darbo sutartimis, full-time darbo laiku ir pačia įdarbinimo procedūra.

Plius, dar vienas klausimas: ar individualią veiklą galiu nutraukti Vilniuje, jei registravau ją kitame mieste (mano deklaruota gyvenama vieta ne Vilnius)? Ar galiu ind. veiklą nutraukti kažkokiais elektroniniais būdais (telefonu, internetu ar pan.) ?

Jeigu nežinot tikslaus atsakymo, tuomet įdomu ir pamąstymai kaip "galėtų būti", nes išvykstu, kaip minėjau, labai labai greitai, tai brangi kiekviena minutė-valanda...
2009-08-20 20:59 seimosdziaugsmas
Olandijoje galioja Olandiški įstatymai, Lietuvoje galioja Lietuviški.
Jie tarpusavyje nieko bendro mano supratimu neturi.
Kitas klausimas, tai ar jūs ilgai ten dirbsite? Nes kol nieko nežinote tiksliai, tai labai skubių veiksmų imtis nereikėtų.
Jei pasikeičia ar pasipildo gyventojo duomenys (nuolatinės gyvenamosios vietos adresas, jeigu jis buvo nedeklaruotas pagrindinės, veiklos rūšies kodas, kitų rūšių veiklos kodas (-i), individualios veiklos vykdymo vietos duomenys, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, darbo laikas), gyventojas privalo informuoti savo AVMI per 5 darbo dienas nuo jų pasikeitimo ar papildymo dienos, pateikdamas Prašymo formą FR0792.

Kai nuolatinis Lietuvos gyventojas nutraukia individualią veiklą, jis turi informuoti AVMI prieš 5 darbo dienas pateikdamas Prašymo formą FR0792.
Prašymo formą FR0792 galima pateikti:
* elektroniniu būdu teikiamomis paslaugomis per Elektroninio deklaravimo sistemą (EDS);
* asmeniškai atvykus į VMI skyrių;
* klasikiniu paštu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui