Galimybės gauti aukštąjį ekonominį išsilavinimą?

I
Iconomu 171
2003-07-28 21:18 Iconomu
Nors man labai patinka tam tikros teisės sritys (įmonių teisė, bankrotas, mokesčių teisė) ir panašiai, man darosi aišku, kad čia ne teisininkų reikalas (viename iš tax.lt forumų aš atitinkamą žinutę padėjau).
Ajai. Atrodo viską mokausi į temą, o naudos gausis tiek, tarsi būčiau mokęsis stomatologiją. Todėl, atrodo, kad baigęs VU TF turėsiu bandyti gauti ekonomisto/vadybininko išslavinimą. Oblomas, žinoma - turbūt nėra ekonomistų, kuriem šautų į galvą turėti dar ir teisinį išsilavinimą, bet
teisininkams tokios mintys turbūt šaudo į galvą dažnai, įskaitant mane...

Taigi būčiau dėkingas už bet kokius patarimus, siekiant ekonomisto/vadybininko aukštojo išslavinimo.
Kur to geriausiai siekti Vilniuje? VU EF dieninio nesiūlyti, nes neįstosiu :)
Faktiškai turiu 3 variantus: VU EF vakarinis, neakivaizdinis ir VU EF magistrantūra. Gal kas žino ką nors konkretaus apie pastarąjį variantą? Kažkaip keistokai atrodo galimybė per 2 metus tapti ekonomikos *magistru*. Ar darbdaviai rimtai žiūri į tokius "greitai iškeptus" magistrus?

O kaip darbdaviai žiūri į baigusius VDU šioje srityje? Apie kolegijas turbūt geriau ir negalvoti - mokėčiau daug pinigų ir mažai turėčiau naudos iš tokio koleginio diplomo?

Dėkui už bet kokias mintis šia tema - man jos būtų labai vertingos.
R
Rasida 2977
2003-07-28 22:07 Rasida
Naujoke, peržiūrėk mūsų diskusijas apie aukštąjį, ir nereikės klausti galbūt smile
J
Jaima 292
2003-07-28 22:11 Jaima
Zinok, jeigu esi pabaiges teise ir nieko bendra su ekonomika, vadyba neturejai Vilniaus universitete yra vienu metu islyginamosios studijos.... Paprasta aritmetika, mokslas magistranturoje truks tris metus........
I
Iconomu 171
2003-07-28 22:46 Iconomu
Rasida: perziurejau visa mokslo foruma, bet konkrecios zinutes apie aukstaji neradau. Elementarios informacijos prisirinkau daug, o siame forume norejau nuomoniu is atitinkamos srities praktiku...

Dekui, Jaima.
A
angelka 2790
2003-07-29 08:57 angelka
To Iconomu:
Patikėk, labai daug yra ekonomistų, kurie siekia dar ir teisininko diplomo. Nes buhalterių, ekonomistų darbe labai reikalingos teisinės žinios.
O tavo konkrečiu atveju, tai žiūrint ko tau reikia, ar diplomo, ar žinių. Man atrodo, jei kažkokius ekonomikos pagrindus mokeisi, gal ir nereikia to antro aukštojo, na nebent norėtum kardinaliai persikvalifikuoti.
Manau, kad teisinis išsilavinimas vis tik yra rimtas dalykas, ypatingai jei tai VU TF. Puikiai žinau, kaip ten žmonės lieja prakaitą, kol gauna diplomą.
RamuneS RamuneS 807
2003-07-29 10:42 RamuneS
Kam tau antras bakalauras? Siulau magistra, gali buti ir VDU, tik kandziojasi kaina - 12000 LTL.
I
Iconomu 171
2003-07-29 12:22 Iconomu
Žinoma, magistras geriau ir greičiau. Bet ar koks nors darbdavys į tokius "magistrus" rimtai žiūri? Juk gali ir koks nors medikas, pavyzdžiui, susapnuoti, kad nori būti ekonomistu, ir gauti tą magistrą kad ir VU EF'e. Bet argi darbdavys nematytų skirtumo tarp ekonomisto bakalauro (kad ir vakarinio), kuris sąžiningai atsimokė 4 metus su seminarais ir kontroliniais, ir tokio "ekspres" magistro? Bijau, kad toks magistro laipsnis būtų tiesiog
nieko nevertas. Turėčiau, tarkim, teisinį išsilavinimą ir "dar kažkokį ekonomisto magistro laispnį" smile

Nors reiks bandyti. Gal kas nors apsigaus ir pamanys, kad aš iš tikrųjų teisininkas-ekonomistas. smile
tomukas tomukas 4505
2003-07-29 12:33 tomukas
Visi moksliniai laipsniai yra labai gerai ir jie tikrai sukurs Jums gerą įvaizdį. Tačiau darbdaviui svarbiausi kiek gali būti naudingas konkrečiame versle ir kokią vertę galėsi sukurti dabar bei kokios perspektyvos ateityje. Ir nelabai yra skirtumas ar esi tik ekonomistas, ar teisininkas, ar teisininkas-ekonomistas, o svarbu kokios yra tavo asmeninės savybės bei profesiniai gebėjimai.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui