durnynas

K
kmynukas 1931
2011-02-18 22:27 kmynukas 2011-09-11 07-14

vvirginija1 rašė: Paskolinkit kas nors automatą smile eisim šaudyt kai kurių darbdavių smile
Pasakykit jūs man tokį dalyką, ką daugiau galima padaryti tokiems darbdaviams kurie įjungę taupymo režimą laiko darbuotojus dirbančius ištisą parą prie 8-11 laipsnių kambario temperatūros. Ir tai biudžetinė įstaiga..... Streikuot, ar ką? smile


Eik miegot, gausi savo dozę
2011-02-18 22:27 vvirginija1 2011-09-11 07-14

volgadon rašė: Jūs ką? Lietuvoj streikų nebūna.
Visada gali būti pirmas kartas smile
2011-02-18 22:28 vvirginija1 2011-09-11 07-14

kmynukas rašė: Eik miegot, gausi savo dozę
Bepigu tau šnekėt.... smile
K
kmynukas 1931
2011-02-18 22:30 kmynukas 2011-09-11 07-14

volgadon rašė: Jūs ką? Lietuvoj streikų nebūna.


Būna, bet pati žinaj ,kas Juos organizuoja
volgadon volgadon 4395
2011-02-18 22:30 volgadon
Ir dar tą streiką ne taip paprasta igyvendint.
Pagal Lietuvos Respublikos Darbo kodekso (DK) 76 straipsnį streikas – tai vienos įmonės, kelių įmonių ar šakos darbuotojų arba jų grupės laikinas darbo nutraukimas, kai kolektyvinis ginčas neišspręstas arba darbuotojus tenkinantis taikinimo komisijos, darbo arbitražo ar trečiųjų teismo sprendimas nevykdomas ar netinkamai vykdomas, arba kolektyvinio darbo ginčo nepavyko išspręsti pasitelkus tarpininką ar kai tarpininkavimo metu pasiektas susitarimas nevykdomas.

Paskelbti streiką įmonėje ar jos struktūriniame padalinyje turi teisę įmonėje veikianti profesinė sąjunga jos įstatuose nustatyta tvarka. Jeigu įmonėje nėra veikiančios profesinės sąjungos ir jeigu darbuotojų kolektyvo susirinkimas neperdavė darbuotojų atstovavimo ir gynimo funkcijos atitinkamos ekonominės veiklos profesinių sąjungų organizacijai, priimti sprendimą skelbti streiką įmonėje arba jos struktūriniame padalinyje turi teisę darbo taryba. Streikas įmonėje skelbiamas, jeigu šiam sprendimui slaptu balsavimu pritarė: 1) skelbti įmonės streiką – daugiau kaip pusė įmonės darbuotojų; 2) skelbti įmonės struktūrinio padalinio streiką – daugiau kaip pusė to padalinio darbuotojų.

Darbdavys apie būsimo streiko pradžią turi būti įspėtas raštu ne vėliau kaip prieš septynias dienas, o geležinkelių ir miesto visuomeninio transporto, civilinės aviacijos, medicinos, vandens, elektros energijos, šilumos ir dujų tiekimo, kanalizacijos ir atliekų išvežimo įmonėse - ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Skelbiant streiką galima kelti tik tuos reikalavimus, kurie nebuvo patenkinti taikinimo procedūros metu arba tarpininkavimo metu.

Prieš streiką gali būti organizuojamas įspėjamasis streikas. Jis negali trukti ilgiau kaip dvi valandas.

Draudžiama skelbti streiką greitosios medicinos pagalbos tarnybose dirbantiems darbuotojams. Šių darbuotojų reikalavimus sprendžia Vyriausybė, pasikonsultavusi su kolektyvinio darbo ginčo šalimis. Streikai draudžiami stichinės nelaimės zonose, taip pat regionuose, kuriuose nustatyta tvarka paskelbta karo, nepaprastoji padėtis, kol bus likviduojami stichinės nelaimės padariniai ar atšaukta karo, nepaprastoji padėtis.

Streikui vadovauja sudarytas streiko komitetas, kuris kartu su darbdaviu privalo užtikrinti turto ir žmonių apsaugą.

Streiko metu geležinkelių ir miesto visuomeninio transporto, civilinės aviacijos, medicinos, vandens, elektros energijos, šilumos ir dujų tiekimo, kanalizacijos ir atliekų išvežimo įmonėse turi būti užtikrintos neatidėliotiniems (gyvybiniams) visuomenės poreikiams tenkinti būtinos minimalios sąlygos (paslaugos). Jas savo susitarimu per tris dienas nuo įspėjimo apie būsimą streiką įteikimo darbdaviui dienos nustato kolektyvinio darbo ginčo šalys ir apie tai raštu informuoja atitinkamai Vyriausybę arba savivaldybės vykdomąją instituciją. Šių sąlygų vykdymą užtikrina streiko komitetas, darbdavys ir jų paskirti darbuotojai.

Žinotina, kad paskelbus streiką darbdavys gali kreiptis į teismą dėl streiko pripažinimo neteisėtu. Teismas bylą turi išnagrinėti per dešimt dienų. Teismui pripažinus streiką neteisėtu, jis negali būti pradėtas, o jau vykstantis streikas turi būti nedelsiant nutrauktas.

Jei kyla tiesioginė grėsmė, kad gali būti neužtikrintos neatidėliotiniems (gyvybiniams) visuomenės poreikiams tenkinti būtinos minimalios sąlygos (paslaugos), ir tai gali sukelti pavojų žmonių gyvybei, sveikatai ir saugumui, teismas turi teisę trisdešimčiai dienų atidėti dar neprasidėjusį streiką, o prasidėjusį tokiam pat laikui sustabdyti.

Streiko laikotarpiu streike dalyvaujantiems darbuotojams darbo sutarties vykdymas sustabdomas išsaugant darbo stažą, aprūpinimą pagal valstybinį socialinį draudimą. Atlyginimas nemokamas, tačiau derybose dėl streiko užbaigimo gali būti susitarta, kad streikuotojams bus išmokėtas visas darbo užmokestis arba jo dalis.

Darbuotojams, nedalyvaujantiems streike, bet dėl jo negalintiems dirbti savo darbo, apmokama kaip už prastovą ne dėl jų kaltės arba jie gali būti jų sutikimu perkelti į kitą darbą.

Priėmus sprendimą dėl streiko ir jo metu darbdaviui draudžiama: 1) priimti bet kokį vienašališką sprendimą visiškai arba iš dalies nutraukti įmonės (įstaigos, organizacijos) ar struktūrinio padalinio darbą (veiklą); 2) trukdyti visiems ar paskiriems darbuotojams ateiti į darbo vietas; 3) atsisakyti suteikti darbuotojams darbą ar darbo įrankius; 4) sudaryti kitas sąlygas, kurios visiškai ar iš dalies gali sustabdyti visos įmonės, įstaigos, organizacijos ar atskirų jos grandžių darbą (veiklą); 5) priimti kitus sprendimus, trikdančius normalų įmonės, įstaigos, organizacijos darbą (veiklą).

Streiko metu darbdaviui draudžiama į streikuotojų vietas priimti naujus darbuotojus, išskyrus atvejus, kai geležinkelių ir miesto visuomeninio transporto, civilinės aviacijos, medicinos, vandens, elektros energijos, šilumos ir dujų tiekimo, kanalizacijos ir atliekų išvežimo įmonėse turi būti užtikrintos neatidėliotiniems (gyvybiniams) visuomenės poreikiams tenkinti būtinos minimalios sąlygos (paslaugos)..

Streikas pasibaigia:1) darbdaviui ar jų organizacijai priėmus sprendimą dėl reikalavimų patenkinimo; 2) šalims susitarus nutraukti streiką; 3) subjektui, priėmusiam sprendimą skelbti streiką, pripažinus, kad toliau tęsti streiką netikslinga.

Pasibaigus streikui darbai turi būti atnaujinti ne vėliau kaip kitą darbo dieną (pamainą).

Dėl atsakomybės: 1. Neteisėto streiko atveju nuostolius darbdaviui savo lėšomis ir turtu privalo atlyginti profesinė sąjunga, jeigu ji šį streiką skelbė. Jeigu nuostoliams atlyginti profesinės sąjungos lėšų nepakanka, darbdavys savo sprendimu gali panaudoti lėšas, skirtas pagal kolektyvinę sutartį darbuotojų atlyginimų priemokoms, kitoms papildomoms, įstatymų nenustatytoms lengvatoms ir kompensacijoms.

2. Tuo atveju, kai neteisėtą streiką organizavo darbo taryba, tokio streiko metu padarytiems nuostoliams atlyginti darbdavys savo sprendimu gali panaudoti lėšas, skirtas pagal kolektyvinę sutartį darbuotojų atlyginimų priemokoms, kitoms papildomoms, įstatymų nenustatytoms lengvatoms ir kompensacijoms.

3. Įmonės, struktūrinio padalinio vadovai ir kiti pareigūnai, dėl kurių kaltės kilo streikas arba kurie nevykdė ar netinkamai vykdė taikinimo komisijos (darbo arbitražo, trečiųjų teismo) sprendimą ar tarpininkavimo metu pasiektą susitarimą, įstatymų nustatyta tvarka gali būti traukiami drausminėn atsakomybėn, taip pat jiems gali būti taikoma materialinė atsakomybė iki šešių mėnesių pareiginės algos dydžio, jeigu dėl jų kaltės darbdaviui buvo padaryta žala.
K
kmynukas 1931
2011-02-18 22:37 kmynukas
Visa laimė, kad strazdai yra paukščiai, kurie "neša klumpes" per šalčius iš LT....
O zylukes ir panašius paukštukus mes maitinam, pastoviai, ir maitinsim.
p.s.:volgadon, pranešk saviems
K
kmynukas 1931
2011-02-18 22:52 kmynukas
C
CoIop 3985
2011-02-19 09:22 CoIop 2011-09-11 07-14

Linda6 rašė: .
Dabar galite susaudyti.Busiu laiminga , tragiskai zuvusi uz Durnyno laisve. smile smile smile
N


Jeigu reikėtų šaudyti durnelius - tai daug šaudyti reikėtų.... be durnelių būtų kraupus vaizdas. Visi viską priimtų kaip už rimtą monetą ir niekada niekas nemokėtų pajuokauti.
prisidedu prie savanorių, norinčių būti pasiaukojusiems už durnyno laisvę :) smile
L
Linda6 11854
2011-02-19 10:23 Linda6
Net neįsivaizduojat, kiek kartų ši tema man padejo atgauti gerą nuotaiką.Haid parkas gerai, o lietuvškas Durnynas, kuris toks, kaip ir šalis, jau blogai...
Amerikonizmas ar kas čia?
Na paaiškinkit durnei...
Kol rašysite , aš jums kugelį su šerniena kepsiu.
Gal iš tiesų reikia išoperuoti šį skaudulį ir visi bus gražūs, turtingi,švarūs....
Ne, geriau mane pirma sušaudykit.Tik kad kugelį spėčiau iškepti, va dar alaus sulakstysiu

Va, dar poeziją skaito per TV....
Faina, skamba visas butas.
snake snake 3833
2011-02-19 10:38 snake 2011-09-11 07-14

Linda6 rašė: Net neįsivaizduojat, kiek kartų ši tema man padejo atgauti gerą nuotaiką.Haid parkas gerai, o lietuvškas Durnynas, kuris toks, kaip ir šalis, jau blogai...
Amerikonizmas ar kas čia?
Na paaiškinkit durnei...
Kol rašysite , aš jums kugelį su šerniena kepsiu.
Gal iš tiesų reikia išoperuoti šį skaudulį ir visi bus gražūs, turtingi,švarūs....
Ne, geriau mane pirma sušaudykit.Tik kad kugelį spėčiau iškepti, va dar alaus sulakstysiu

Va, dar poeziją skaito per TV....
Faina, skamba visas butas.


Pavydžiu tau kugelio su šerniena. Ir dar alum. Tikras malonumas. Aš išgėriau šiandien 50g trauktinės, kažko taip širdį nuo pat ryto gelia... smile
Aradija Aradija 10365
2011-02-19 11:53 Aradija 2011-09-11 07-14

snake rašė: Pavydžiu tau kugelio su šerniena. Ir dar alum. Tikras malonumas. Aš išgėriau šiandien 50g trauktinės, kažko taip širdį nuo pat ryto gelia... smile

nepergyvenk taip - gal Tomukas pasigailes durneliu ir neuzdarys šitos temos smile
snake snake 3833
2011-02-19 12:10 snake 2011-09-11 07-14

Aradija rašė:

snake rašė: Pavydžiu tau kugelio su šerniena. Ir dar alum. Tikras malonumas. Aš išgėriau šiandien 50g trauktinės, kažko taip širdį nuo pat ryto gelia... smile

nepergyvenk taip - gal Tomukas pasigailes durneliu ir neuzdarys šitos temos smile


smile
Byla Byla 12118
2011-02-19 12:20 Byla
Linda6 kugelį su šerniena, o aš čenakus kepu... Kas tempia tumbačką į čia ? Darom balių. smile Gal pasigailės mūsų . Nors mirti su tokia kompanija visai nebaisu. smile
L
Linda6 11854
2011-02-19 12:36 Linda6
Dar kepa... smile
Nepasigailės, pasmaugs su proso laidu.Jie neturi humoro, yra pikti ...matot, kad žmonės sensta....nepykit.
Aš atleidžiu visiems už viską.Mes tik š....krūva..genutes,jie geresni.. .ko dar norit?
smile smile smile
O žinot, man šiandien smagu būti DURNE.VOT!
Byla Byla 12118
2011-02-19 12:40 Byla 2011-09-11 07-14

Linda6 rašė: Dar kepa... smile
Nepasigailės, pasmaugs su proso laidu.Jie neturi humoro, yra pikti ...matot, kad žmonės sensta....nepykit.
Aš atleidžiu visiems už viską.Mes tik š....krūva..genutes,jie geresni.. .ko dar norit?
smile smile smile

Kad jau kreiptis į VMI konsultacijos yra paprasčiau nei į tax.lt...
Žodis-žeidžia, žodis -gydo... Bet kam pagyvenusiam žmogui reikia svaidytis tokiais žodžiais...
L
Linda6 11854
2011-02-19 12:41 Linda6 2011-09-11 07-14

Byla rašė: Kad jau kreiptis į VMI konsultacijos yra paprasčiau nei į tax.lt...

Tai ir sakau, arba ten, arba Skype...
snake snake 3833
2011-02-19 12:41 snake 2011-09-11 07-14

Linda6 rašė: Dar kepa... smile
Nepasigailės, pasmaugs su proso laidu.Jie neturi humoro, yra pikti ...matot, kad žmonės sensta....nepykit.
Aš atleidžiu visiems už viską.Mes tik š....krūva..genutes,jie geresni.. .ko dar norit?
smile smile smile
O žinot, man šiandien smagu būti DURNE.VOT!


Perskaičiau kaip poeziją smile
L
Linda6 11854
2011-02-19 12:42 Linda6 2011-09-11 07-14

snake rašė:
Perskaičiau kaip poeziją smile

Jo, tokia poezija spausdinama savaitraštyje ''Snukis"
Tokias temas šiap jau ir reikėtų apačioje kur nors priglausti, kad nesimakaluotų aukštai.Sutinku , kad nėra jokios tvarkos.Ir žmonės nėra tuo kalti, ką randa tuo ir naudojasi.
Byla Byla 12118
2011-02-19 12:45 Byla
Mergaitės, ar yra kuriai tekę susidurti su alergija šalčiui ?
U
upss 1600
2011-02-19 12:56 upss 2011-09-11 07-14

Linda6 rašė:

Byla rašė: Kad jau kreiptis į VMI konsultacijos yra paprasčiau nei į tax.lt...

Tai ir sakau, arba ten, arba Skype...

Linda, gal galėčiau Jūsų skype gauti? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui