Pagalba dėl balanso ir pelno (nuostolių) prognozių

E
ESleve 7
2011-05-25 16:41 ESleve
Sveiki,
Norėčiau, kad pagelbėtumėte šiuose dalykuose. Tarkime turiu praitų metų pelno rodiklius, kaip nustatyti prognozinius skaicius ateinantiems penkiems metams (ES projektui reikalinga tai). Ir reikia kokių koficientų, procentų, ar tuos skaicius paimti tiesiog is galvos kad tenkintu grynaji pelninguma.
Tas pats ir su balansu, kaip numatyti ilgalaikio turto kainas ar tik nuo pirmines sumos atminusuoti amortizacija?
O gal is jusu esate susidure su tipinio verslo plano pildymu (ES paramai gauti)?
E
ESleve 7
2011-05-26 08:22 ESleve
Niekam neteko susidurti?
artas71 artas71 12029
2011-05-26 08:47 artas71
Teko. Procentai yra būtini - makroekonominiai rodikliai ( BVP, infliacija, DU augimas ir pan. )+Jūsų įmonės specifika ( rinkų augimas/mažėjimas, nauji produktai, konkurencija/pelningumas).
www.finmin.lt/web/finmin/aktualus_duomenys/m...
Tai sudėtingas darbelis, centų tikslumu rezultatų negausite ir nereikia, o tam tikri skaičiai (kad ir suskaičiuoti esamo turto nusidėvėjimą per 5 metus) - tai tik vienas skaičiukas. Įvertinate ilgalaikio turto galimas investicijas per penkis metus, įvertinate esamo turto ir naujai įsigyjamo turto nusidėvėjimą ir turite tris skaičius:
- balanse - IT vertė;
- balanse - IT sukauptas nusidėvėjimas;
- pelno nuostolio ataskaitoje - amortizacijos ir nusidėvėjimo išlaidos.

Ir taip visas pagrindines balanso ir P/N ataskaitų eilutes ir sumodeliuojate.
2011-05-26 08:49 Voveruska01
Prognozė yra labai individualus dalykas. Jums geriausiai žinoti, kokios jūsų veiklos tendencijos, kokiais nuokrypiais lyginant su praėjusiais metais žadate veikti, gal turite numatę grandiozinių projektų - vadinasi kažkokie standartiniai +5 proc netiks, o gal atvirkščiai - klientai bankrutuoja, jūsų sritis merdi...

P.S. manau, kad daug yra susidūrusių su jūsų problema, tiesiog tai gali būti aptarta senesnėse temose, taigi, pabandykit paieškot smile
E
ESleve 7
2011-05-26 14:51 ESleve
Tai realiai rasant pajamas ziuret i duoto linko rodiklius, kokiais procentais LT kis situacija? Matai voveruska cia ES projektui reikia, tai realiai svarbiausias rodiklis kad tenkintu pelninguma.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui