imone likviduojama

W
warb 1
2012-02-17 14:11 warb
Sveiki,

Esu biski nestandartineje padety tai buciau dekingas jeigu kas nors galetu mane prainformuoti.

Parasiau prasyma del atleidimo is darbo pries viena savaite savo noru. Tai dar liko atidirbti mazdaug 10 dienu. Bet po prasymo pasirasymo vadovu atsirado kad imone bus likviduojama artimiausiu laiku, pries mano isejima is darbo. Mano klausimas yra toks : ar galiu pretenduoti i bet kokia kompensacija is darbdavio?

Aciu!
artas71 artas71 12028
2012-02-17 14:54 artas71 2012-02-17 14-58
Klausėjui: iš tikrųjų mažoka info:
a) ar įmonei buvos paskelbtas bankrotas?
b) ar įmonė yra pertvarkoma ( likviduojama vienas juridinis asmuo, jis "prijungiamas" prie kito?)
c) ar įmonė likviduojama akcininkų sprendimu ("uždaroma")?
d) kokia darbo sutartis buvo sudaryta (terminuota, neterminuota)?
Nuo to priklauso išeitinių buvimas ar nebuvimas
www.teisesforumas.lt/index.php/darbo-teis/635-darbo...

Darbuotojų atleidimas iš likviduojamos įmonės

Kaip jau minėta, asmenys gali būti priimami dirbti bankrutuojančioje įmonėje pagal terminuotą darbo sutartį jos bankroto procedūros metu. Tokių pareigybių sąrašą sudaro bankroto administratorius. Kai įgaliotas subjektas priima sprendimą likviduoti bankrutavusią įmonę, tokie darbuotojai atleidžiami iš darbo be įspėjimo pagal DK 126 str. 1 dalį, pasibaigus darbo sutarties terminui, ir jiems nemokamos išeitinės išmokos.

Sudėtingesnis klausimas, kokiu teisiniu pagrindu turėtų būti atleidžiami iš darbo tie darbuotojai, kurie tuo metu dar dirba tokioje įmonėje pagal neterminuotą darbo sutartį. Teisinėje literatūroje („Juristas“, 2004, Nr. 7–8) buvo pareikšta nuomonė, kad darbo sutartis su tokiais darbuotojais turėtų būti nutraukiama DK 129 straipsnyje nustatyta tvarka. Tačiau teismai savo praktikoje laikosi nuostatos, kad tokie darbuotojai iš darbo atleistini be įspėjimo pagal DK 136 str. 1 d. 6 punktą (likvidavus darbdavį be teisių perėmėjo), išmokant jiems išeitinę išmoką, kuri didinama atsižvelgiant į darbuotojo turimą nepertraukiamąjį darbo stažą toje darbovietėje (DK 140 str. 1 d.).
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui