Akimirka

Loreta Loreta 28574
2011-03-23 22:14 Loreta
Laceratios žodžius "kaip AŠ dabar gyvensiu be jo" iš dalies galėčiau pritaikyti tik senučiukams, kurie dviese nugyvena gražų amželį, ir štai vienas pasitraukia. Antroji puselė nebeįsivaizduoja gyvenimo vienatvėje - kaip ta gulbė. Kai visą laiką kartu, labai daug metų, ir staiga viskas sugriūna. Miršta ne tik tavo puselė, miršti ir tu. Ne fiziškai kol kas. Dvasiškai.
Kas dėl suicidų, nesu baisi filosofė, ir net neleidžiu sau analizuoti, aptarinėti, o tuo labiau smerkti tų žmonių. Tiems likusiems - žinoma, jiems skaudžiausia. prieš Kalėdas laidojom vieną jauną bendradarbę, va taip pasitraukusią iš gyvenimo. Jos nesulaikė net paauglys sūnus. Atrodo, viską šaltakraujiškai apgalvojo, ruošėsi tam iš anksto. Net skoleles smulkias atidavė.
O maždaug prieš 10 metų name šalia jauna motina pasmaugė savo mažą dukrytę ir pati pasikorė. Taip pat ruošėsi tam iš anksto, sudėliojo namuose viską aiškiose vietose - dokumentus, drabužius laidotuvėms ir t.t.
Kas tai? Išeities nebuvimas? Nemanau. Išeitis visada yra, tik reikia norėti ją rasti. Betgi nenorima. Kartais galvoju, kodėl taip? Iš kur toks silpnumas? Proto užtemimas? Irgi nemanau, nes ruošiamasi iš anksto, ne ant karštųjų griebiama virvė.
Ir žinot ką? Galit juoktis iš manęs kiek tik norit. Bet manau, kad tai užprogramuota genuose. Kas lemta, to neišvengsi.
Man atrodo, esu kažkada pasakojusi, kaip mano jaunėlis, kai dar buvo gal 4 metų, staiga ėmė man pasakoti keistus dalykus. Kaip jis, suaugęs vyras, su savo šeima gyvena kažkokioje fermoje, kur daug gyvulių ir visokių augalų. Ir turi jie mažų vaikų, o tie vaikai, pasirodo - tai aš ir keli kitokie, kuriuos jis pažysta, bet jų veidų nemato, nebeatsimena. Ir kad vieną dieną pasidarė labai baisu, kad atjojo su kardais daug baisių karių. Papasakojo ir dar kai ką, kas mane apstulbino ir išgąsdino.
Bet ir skaičiusi esu, ir iš kitų žmonių girdėjusi, kad visa tai natūralu. Kad vaikais iki 6 metų atsimena savo buvusius gyvenimus, tik reikia laiku juos prakalbinti. Pabandykite kas nors tai padaryti, kas turit tokių vaikų. Įsitikinsite patys.
Tai va prie ko aš apie visa tai? Prie to. Kad jeigu tikrai yra kažkas va tokio, tai ir mūsų genuose yra kažkas, kas pereina iš ankstesnio gyvenimo. Matyt, taip turi būti, ir niekur tu nuo to nedingsi.
Fu, prirašiau smile
L
Laceratia 2262
2011-03-23 22:18 Laceratia 2011-09-11 07-17

Rainis rašė:
Nebuvau. Ne taip lengva su manim susidoroti, nors mačiau ir buvau tokiose situacijose, apie kurias gal ne visi ir skaitė.
Bet aš kritikuoju ir smerkiu jūsų teiginius visai ne apie savižudybę - paskaitykite.


Su manimi irgi ne taip lengva susidoroti. Kaip matom esu gyva. Ir gyvenimui įkvėpė, ne tie visų taip giriami "vyresnieji" "suaugusieji", artimieji, o truputį pažįstami bendraamžiai , kurie parodė, kad jiems ne vis vien mano pagalbos šauksmas, įvertinę situaciją-pagelbėjo.
Tarp kitko tuos teiginius, kuriuos rašiau apie egoizmą, sugalvojau ne aš, parašiau juos, nes jiems pritariu. Tuos teiginius išdėstė vyresnis-palaidojęs ne vieną artimą asmenį žmogus.

Iš esmės šita tema nediskutuotina. Nebūčiau, net nieko rašius, jei ne individo pasakyti žodžiai - iškasčiau, sumuščiau, pasmaugčiau.
L
Laceratia 2262
2011-03-23 22:21 Laceratia 2011-09-11 07-17

Loreta rašė: Laceratios žodžius "kaip AŠ dabar gyvensiu be jo"


O savo, neduok Dieve, vaikams? (tfu tfu tfu)
urtele urtele 13511
2011-03-23 22:38 urtele 2011-09-11 07-17

Loreta rašė: Iš kur toks silpnumas? Proto užtemimas? Irgi nemanau, nes ruošiamasi iš anksto, ne ant karštųjų griebiama virvė.
Šioje diskusijoje manau dalyvauja tik tie , kurie žino, kad niekada, niekada. Ir aš taip manau.Aš galvoju, kad tai silpnumas, kad proto užtemimas, kad planavimas išeiti į niekur... , pasitinkant gražią ir lengvą pabaigą. Kodėl ne ant karštųjų? Todėl, kad ta mintis turi subręsti tam žingsniui, kažkas pakužda, kad jau laikas... toliau nėr kur. Dukros draugės tėvai tokiu būdu, išėjo vienas paskui kitą. Pirmasis tėvelis, po kiek laiko, padelsus.. išėjo mama. Liko mažos mergaitės.Bet sprendžiant pagal merginas, paveldėjo iš tėvų tikrai ne silpnumą. smile
Individas Individas 8613
2011-03-23 22:38 Individas 2011-09-11 07-17

urtele rašė: Didžioji dalis, visgi manau tą daro, nerasdami išeities, jie neturi artimo, bičiulio ar kito sielos draugo.

Netiesa.
Visada yra artimas žmogus, galim jį vadinti įvairiai, draugas, kaimynas, paštininkas ar tiesiog praeivis, bet jie visi turi bendra bruožą, išgirdę pagalbos šauksmą, būtinai padės.
( Nekalbėkim šiuo atveju apie moralinius urodus- jų mažuma)
Savo trumpame gyvenime esu sutikęs daugybe geru žmonių, dar didesnė daugybė man padėjo, kai kurie net manęs visai nepažinodami.
Tik čia yra vienas kabliukas, būtina yra norėti ir galvoti ne tik apie save, bet ir apie kitus, tada net ir su minimaliomis pastangomis galima sulaukti pagalbos.
Tie kurie išeina, tiesiog pasirenka lengviausia išeitį net nesusimastydami apie artimuosius.
Gyvenimas šudas, manęs nieks nemyli, problemos mano didžiausios ir t.t.
Kažkoks begalvystės sindromas.
L
Loreta13 30842
2011-03-23 22:46 Loreta13
Nežinau, čia labai sudėtingi dalykai.
Turbūt per daug sudėtingi, kad suprastumėme racionaliu protu.
Žinojau jaunuolį iš labai labai vargingos šeimos, palikusį šį pasaulį dėl to, kad pasisavino nemažai svetimų pinigų.
Tas "nemažai" buvo tik jam.
Gyvenime tematęs centus, neįsivaizdavo, kaip reiks atiduot tūkstantį, ar du litų.....
Vos ne kasdien matau mamą, netekusią savo trečioko sūnaus.
Jam labai sunkiai sekėsi mokslai.
Na labai.
Tėvams tai atrodė nesuprantama.
Gal griežčiau subarė, o gal diržo gavo...
O dabar kaskart matydama tą mamą galvoju...kaip turėt stiprybės gyvent, kasdien suprantant, atsimenant, suvokiant, kad ..................
Ir sakykite, kaip šioje mūsų suknistoje rutinoje turėt tiek nuovokos, atidumo, jautrumo, kad galėt užbėgt įvykiams už akių....
urtele urtele 13511
2011-03-23 22:48 urtele 2011-09-11 07-17

individas rašė:
Visada yra artimas žmogus, galim jį vadinti įvairiai, draugas, kaimynas, paštininkas ar tiesiog praeivis, bet jie visi turi bendra bruožą, išgirdę pagalbos šauksmą, būtinai padės.
Bet sutik, juk ne visi moka taip kalbėti, šaukti pvz, kaip tu smile.Aš galėčiau rėkaut, nes esu tararaika, bet nevisi tokie. smile
urtele urtele 13511
2011-03-23 23:08 urtele 2011-09-11 07-17

Loreta13 rašė:
Tėvams tai atrodė nesuprantama.Gal griežčiau subarė
Giminaitė dirba Palangoje vaikų sanatorijoje, jūs neįsivaizduojate koks skaičius vaikų serga gilia depresija. Vaikai iš miestų ir kaimų. Paprasta istorija pirmadienio dienos, Palanga. Palydėta 17 m.mergina į stotį pasiimti mamos įdėto siuntinio į autobusą. Autobusas,neužsuko į Palangą, nes nebuvo keleivių, du siuntiniai, vairuotojui- niekis. Mergina lakstė po visą stotį, blaškėsi, prasidėjo nervinis priepuolis, ašaros, nes vėl mama bars, kad tokia dičkė neapsiėmė siuntinio, jau antrą kart, taip buvo atsitikę ir pernai, kai jai buvo 16. Mamai atrodo niekis, ji zuja kaime apie gyvulius ir net neįsivaizduoja, kokia didžiulė bėda spaudžia vaiko širdį, o tai mergaitei dar augti, mokytis ir vaikus gimdyt, o kur dar visokios problemos, kurias reikės spręst. smile Linkiu girdėti vaikus, draugus, kaimynus. smile
Aradija Aradija 10365
2011-03-24 00:07 Aradija 2011-09-11 07-17

Loreta rašė:
Bet ir skaičiusi esu, ir iš kitų žmonių girdėjusi, kad visa tai natūralu. Kad vaikais iki 6 metų atsimena savo buvusius gyvenimus, tik reikia laiku juos prakalbinti. Pabandykite kas nors tai padaryti, kas turit tokių vaikų. Įsitikinsite patys.

mano sūnenas budamas irgi maždaug 4m irgi yra pasakojes kad "kai aš buvau didelis, o senelis buvo mazas" - tik va mes tada pradejom juoktis visi ir ji nutraukem aiškindami kad jis niekada nebuvo didelis, dabar manau bereikalo, butu ka nors idomaus papasakojes
vovere vovere 25997
2011-03-24 07:19 vovere
reikia pakamantinėti pats laikas smile
L
Linda6 11854
2011-03-24 07:41 Linda6 2011-09-11 07-17

individas rašė: Visada yra artimas žmogus, galim jį vadinti įvairiai, draugas, kaimynas, paštininkas ar tiesiog praeivis, bet jie visi turi bendra bruožą, išgirdę pagalbos šauksmą, būtinai padės.

Ne visada ir tas vienintelis gali suteikti pagalbą....arba ta pagalba bus momentinė...visi savimi užsiėmę, kam besiguodžiantis esi reikalingas...labai sunku surasti tą , kuris išgirs žmogų...O kas šias laikais jį išklausys?


individas rašė: Savo trumpame gyvenime esu sutikęs daugybe geru žmonių, dar didesnė daugybė man padėjo, kai kurie net manęs visai nepažinodami.

Man taip pat ypatingai pasisekė, laikau tai brangiausia dovana, brangesne už visus pasaulio turtus.

individas rašė: Tie kurie išeina, tiesiog pasirenka lengviausia išeitį net nesusimastydami apie artimuosius.
Gyvenimas šudas, manęs nieks nemyli, problemos mano didžiausios ir t.t.
Kažkoks begalvystės sindromas.
smile
Tai ne sindromas.Ir ne begalvystė.Tai labai sunkios formos depresija.Ją galima palyginti su pačiu juodžiausiu pragaru...Visuomenėjė išoriškai žmogus gali atrodyti laimingas, tačiau vidinis pasaulis išgyvena tą pragarą...
Netikiu tokiu pasakymu, kad manęs tai nepalies.Tai melas.Nesvarbu kokios formos, jis vistiek yra melas , pirmiausia kitiems, paskui sau...
Galvokit kaip norit.Teisių,nevykėlių , nugalėtojų čia nebūna.Reikalinga ypatingai kvalifikuota medikų pagalba, kuri būtų suteikta laiku....
P.S.Juk niekas jau nesikalbame virtuvėje iki ryto....ar ne?
Elste Elste 27301
2011-03-24 07:50 Elste 2011-09-11 07-17

Linda6 rašė: Juk niekas jau nesikalbame virtuvėje iki ryto....ar ne?

aišku ne, žymiai patogiau lovoje kalbėtis smile ko ten sėdėt ant kietos taburetės iki ryto, hemaroju gali gaut smile
L
Linda6 11854
2011-03-24 07:52 Linda6 2011-09-11 07-17

Loreta13 rašė: Ir sakykite, kaip šioje mūsų suknistoje rutinoje turėt tiek nuovokos, atidumo, jautrumo, kad galėt užbėgt įvykiams už akių....


Tam reikia krūtinėje turėti širdį , o ne kraujo pumpavimo įrenginį.
Nustoti niekinti mažesnį, tyčiotis iš kitokio, ligoto,suklydusio ir kitokių bėdų prispausto žmogaus.
smile
vovere vovere 25997
2011-03-24 07:55 vovere 2011-09-11 07-17

Linda6 rašė:
P.S.Juk niekas jau nesikalbame virtuvėje iki ryto....ar ne?

kalbamės smile
L
Linda6 11854
2011-03-24 07:55 Linda6
Elste, visai nejuokinga.Netgi kvaila. smile
Nejaugi nesupranti reikšmės?
Elste Elste 27301
2011-03-24 08:02 Elste 2011-09-11 07-17

Linda6 rašė: Elste, visai nejuokinga.Netgi kvaila. smile
Nejaugi nesupranti reikšmės?

Žinoma, kad suprantu smile
bet gi galima ir linksmiau į tai pažiūrėti, ko čia dabar visiems dejuoti smile
Cha-cha Cha-cha 5529
2011-03-24 08:02 Cha-cha 2011-09-11 07-17

Elste rašė: hemaroju gali gaut smile


Eitumėt jūs geriau į myto temą. Sąrašiuko kilnot...
Elste Elste 27301
2011-03-24 08:04 Elste 2011-09-11 07-17

Cha-cha rašė:

Elste rašė: hemaroju gali gaut smile


Eitumėt jūs geriau į myto temą. Sąrašiuko kilnot...

smile neįdomu ten kilot tą patį per tą patį smile
(o dabar pasiųskit "durnynan" smile smile smile )
vovere vovere 25997
2011-03-24 08:07 vovere 2011-09-11 07-17

Elste rašė:

Linda6 rašė: Elste, visai nejuokinga.Netgi kvaila. smile
Nejaugi nesupranti reikšmės?

Žinoma, kad suprantu smile
bet gi galima ir linksmiau į tai pažiūrėti, ko čia dabar visiems dejuoti smile

nevietoj čia tie tavo juokai kažkaip ir niekas nedejuoja jei ką
Elste Elste 27301
2011-03-24 08:33 Elste
siaubas, kas per rimtumas smile
nu filosofuokit čia sau liudesy toliau smile smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui