Darbo sutartis

R
Ressetas 11
2013-07-29 21:46 Ressetas
Sveiki, prašyčiau patarti tokiu atveju.

Pasirašiau darbo sutartį, pagal kurią nurodomas išvykimas į komandiruotę sezoniniam darbui Suomijoje. Mokama 2000 Lt/mėn., t. y. apie 65 Lt/dieną komadiruotpinigių + 10 Lt už darbo valandą. Kiek vėliau sužinojau, jog komandiruotpinigiai vykstant į Suomiją turėtų būti apie 180 Lt/dieną ar bent jau 50%, t. y. bent 90 Lt. + pagal komadiruočių įstatymą kelionės išlaidos (jei sezono metu bent kartą ar kelis kartus grįžčiau namo) taip pat turi būti apmokėtos. Sutartyje apie tai visai nieko nėra. Sutinku, galima kaltinti mano neapdarumą ir nežinojimą, bet... Ar galima tokiu atveju, jau įpusėjus sezonui reikalauti darbdavio pakeisti sutartį ir sumokėti nesumokėtus komadiruotpinigius, padengti kelionės išlaidas? Ir ar turiu teisę nutraukti sutartį? Jei taip, ar įstatymiškai man būtų taikomos kokios sankcijos?

Iš anksto dėkoju už pagalbą.
Tininga Tininga 50021
2013-07-30 08:54 Tininga
Keistoka ta jūsų sutartis... Man tai kliūva pati komandiruotė. Mat tai yra darbuotojo išvykimas iš savo nuolatinės darbo vietos. Nesu įsitikinusi, ar jūsų darbą galima traktuoti kaip komandiruotę. Jei būtų šitaip, tai dienpinigiai negali būti mažesni nei pusė nustatytos normos, t.y. 90 Lt už vieną dieną. Be to, dienpinigiai nėra darbo užmokesčio dalis.
Jei kalbėti apie kitas komandiruotės išlaidas - tai priklauso nuo to, kaip darbdavys įformina jūsų keliones. T.y. kitų išlaidų apmokėjimas priklauso nuo įsakymo...
Dėl nutraukimo: bet kada galima nutraukti sutartį įspėjus prieš 14 darbo dienų. Sankcijų nėra, nebent būtų buvę susitarta atlyginti mokymams turėtas išlaidas.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui