Nepaklusnus darbuotojas

R
Renatele 815
2003-08-27 08:29 Renatele
Turime tokia problemele-nepaklusnu darbuotoja. aishku tai ir mano klaida, nes ishmokejau pinigus ir nedaviau pasirashyti ant kasos ishlaidu orderio. (uzh pirktas prekes pagal saskaita faktura). Dabar kai atsispaudinau tuos tris orderiukus, jis atsisako pasirashyti. smile Padaviau kartu su saskaitomis fakturomis, kad matytu kad tikrai jis pirkes, o jis pasieme ir ishejo ish ofiso. Ir iki darbo pabaigos negrizho su tomis fakturomis.
Ar galima taip elgtis? Ar gali darbuotojas neshtis su savimi PVM saskaitas fakturas direktoriui liepus ju nesinehsti? Ka mums su juo daryti?????
S
Satlas 1294
2003-08-27 08:54 Satlas
Alga. Issinesti administracijos vadovui paprasius to nedaryti neturejo teises. Pripaisykit DK 234 ar 235 str. padarykit aktuka (administracine nuobauda). Gal net kuo nors pagrasinkite. Jei turi juodu pajamu ant tos sumos sumazinkite DU. Na priemoniu tai tikrai turite.
Bet siulau palaukti ir biski pasiepti ji. Leiskit pagalvoti jam paciam. Na padirbsite jo parasus jei ka. Aisku tik ne is imones darbuotoju tas kas padirbines. Tik graziuoju. Darbuotojas koks jis bebutu - yra turtas, investicija.
Karta teko su tokiu. Tai kadangi ismokame DU negrynais. Pakisom ta pati menesi KIO kur jam buvo pasakyta jog gauna premija. Suma apvalesne aisku. Pamatytumete kaip viskas isisprende. Ir pasirase visu dokus ir premija gavo (aisku premija juoda liko, bet uztat pg. KIO dar liko nepanaudotas avansas ir skolingas tapo) ir nuo tada problemu nebuvo. smile
R
Renatele 815
2003-08-27 09:03 Renatele
PAs mus viskas sudetingiau. Jis nori isheiti ish darbo ir del to vejus kelia. Skambinejasi i darbo inspekcija del visko. Situacija tokia, kad jis tinginys paskutinis. Nieko nedirba ir nori gauti alga. Gauna dabar 500 lt, buvo oakele iki 1700 lt. Bet rezultatai tokie patys. Tai vel sumazhino. Tai dabar jis norejo butinai isheiti atostogu dar shi menesi, kad jam atostoginiai skaichiuotusi nuo vidurkio i kuri ieitu dar tas vienas menuo(geguzhe), kuri gavo 1700 lt.direkotrius ji ishleidhzia nuo rugsejo 1 dienos, tai jis nubego i darbo isnpekcija-ir daro nesamones visokias. Tiesiog nebezhinau ka daryti. smile
S
Satlas 1294
2003-08-27 09:37 Satlas
Dabar viskas aisku. Gali buti bedos su juo. Darbo inspekcijai tik reikia ispesti is jo daugiau info. Nezinau kaip pas jus situacija su darbo reikalais. Bet siulau gesint sia situacija jei bijotes ar jei jauciat kad dar per daug neisplepejo. Patenkinkit ji.
IrenaR IrenaR 2858
2003-08-27 09:47 IrenaR
Pas mus buvo irgi pakankamai bjauri situacija.Darbuotoją, su kuriuo buvo neįmanoma susišnekėti, šiaip taip atleidome šalių susitarimu, išmokėjome x mėn. kompensaciją. Tačiau prieš tai buvo darytas darbo sutarties pakeitimas ne jo naudai atlyginimo požiūriu. Faktiškai atlyginimas nesumažėjo, tik buvo įrašytas priedas pagal darbo rezultatus. Jis tą pakeitimą neaišku kokiu būdu pavogė, apskundė visom įmanomom instancijom, kad sumažintas atlyginimas. Visi patikrino, ir kadangi neturėjom sutarties pakeitimo, sumokėjom jam skirtumą. O kai tikrina, žiūri kad visi popierėliai būtų tvarkingi. Taigi sunku su sudėtingo charakterio darbuotojais.
S
Satlas 1294
2003-08-27 09:49 Satlas
Tai dabar jus tik issidavet. Durna situacija. Neaisku kur jis nubego su tom fakturom. Uzrauks jus uz visas tas operacijas atbuline data. Tvarkyk kasos pirminius dokus iki einamojo laiko. Galit pasirasyti akta koki kad pamestas tas KIO kur jis neva pasirase gaudamas pinigus - cia tam jei ateitu. Cia reikia daugiau info ir ilgiau pagalvoti kaip su juo pasielgti. Tik neskubek. Kartais geriau palaukti ir paziureti kaip viskas isplauks. Bet aisku popierizma susitvarkyk ir skubiai.
wolf wolf 11164
2003-08-27 09:51 wolf
Renatele nepavydžiu tau, bet tu tikria padarei, klaida - atidavei sąskaitas - niekada tai nedaryk. Kitas dalykas jie darbuotojas išėjo iš darbo ir negrižo eilkites protingai ir vadovaukites DK, forminkite pravaikštą, fiksuokite nebuvimą darbe ir vadovaujantis DK 16 sk. numatyta tvaka forminkite draumes pažeidimą (viską galėsite pateikti VDI). Tikiuosi nepažeidinėjot įstatymų - kas galėtų sudominti VDI

Nors aš dažnai palaikau darbuotojo pusę (todėl kad dažnai Darbdavys yra neteisus) - bet tokius darbuotojus "mesčiau" lauk - svarbu neperlenkti lazdos, bet niekada nenuolaidžiaukite tokiems darbuotojams jei tikrai užlips jums ant galvos.
S
Satlas 1294
2003-08-27 10:00 Satlas
Beje tik nesugalvok nuo vadovo slepti savo klaida. Nezinau gal pas jus tokia tvarka viska tvarkyti atbuline data kaip ir pas dauguma beje. Na tada tai nera tokia jau tavo klaida. Bet jei tavo, tiesiai sviesiai ir pirma pasakyk. Isaiskink situacija, supras. Patikek. Tam darbuotojui i akis-myliu uz akiu eik po velniu. Suprask jis tik bando apsisaugoti ir ispesti maksimalia nauda. Tai akivaizdu kad jam tas litas svarbus. Nezinia ar jau turi kita darba, o cia jus beje irgi galit pagrasinti ikisti savo trigrasi (ne dabar grasinti o patogioje situacijoje ir tinkamu laiku), kaip suprantu perejot i kita santykiu etapa su tokiu darbuotoju. Galit pasiulyti parasyti jam rekomendacija gera uz parasa ant KIO (cia butu kaip tik laikas pamineti kad tame mieste darbo negaus kol savininkas atsimins jo skadas, na pazystami sodroje ir kitur). Tada jus svarus. Ir galit ji leisti kada suderesit. Jis salygu nediktuos. Tik susitvarkysit popierius ir pamirsi visa tai. O elgtis siulau saziningai. Kita diena Tu gali atsidurti jo vietoje - tik sito nepamirsk. Paziurek kas jis per zmogus. Pasikalbek kaip darbotojas su darbuotoju. Pasakyk kad tu gausi per kupra uz paraso negavima (jei cia tavo kalte). Gal jis nusistates pries darbdavi o ne pries visus. Na situacijos nezinau tai parasyk kaip klostysis reikalas. Gal turesim ko pasimokyti.
R
Renatele 815
2003-08-27 10:00 Renatele
Labai dekui Jums visiems!
G
gintare 22
2003-08-27 10:03 gintare
Buvo ir pas mus toks artistas. Jis paėmė atlyginimą, nepasirašė, pareikšdamas, kad per mažai gavo ir išėjo. Tai mes paskambinom jam ir pasakėm, jei po valandos neatneši pinigų, pranešim policijai, kad pavogei pinigus ir atleisim pagal atitinkamą straipsnį. Ir atėjo, pasirašė.
Zan_J Zan_J 283
2003-08-27 11:54 Zan_J
Sveiki.
Pas mus tokia situacija: atleidome darbuotoją už pravaikštas (įspėjome apie tai jį registruotų laišku), bet jis taip ir nepasirodė. Jam yra priskaičiuotas DU ir kompensacija už nepanaudotas atostogas, bet kiek žinau jis nesiruošia pasirodyt darbe ir sutvarkit dokumentus. Ka man daryti su DU, kokia turi but sąskaitų korespondencija?
R
Renatele 815
2003-08-27 12:00 Renatele
to Satlas:

vadovas viska zhino.....shiaip pas mu nera tokiatvarka, kad viska atbuline data tvarkytume, taip gavosi nes nusipirkom "pragma" ir suvedineju kelis ankstesnius metus.Tai ir nedaviau pasirashyti tu KIO, nes ish PRagmos spausdinu.
Shiaip su juo tartis niekas nenori. Ir taip gailemes kad tiek laiko taikstemes su jo velavimais ir nieko neveikimais. smile
Zhiuresim kaip viskas baigsis. Nemanau kad direktorius pazheide istatyma, neleisdamas jam isheiti atostogu shio menesio 28 diena, nukeldamas data i rugsejo 1 diena. Prashymas pateiktas tik priesh tirs dienas ir nera kam jo pavaduoti. Taip kad besiskusdamas jis manau nieko nelaimes.
Tik tiek kad nervina jis mane juodai. smile
S
Satlas 1294
2003-08-27 12:01 Satlas
Dochla sitauacija. Gali susikurti spec saskaita tokiems isipareigojimams ir permesti tenai tas moketinas sumas darbuotojui siam. Arba gali pakabinti jas moketino DU saskaitose. O gal kada sirgo ir sodra jam pervedinejo pasalpa i jo asmenine saskaita (nes i giminaiciu neperveda tik i asmenine). Jei tie pinigai tau maiso tai gali paaiskinti savo sodros inspektorei situacija pasakys ta saskaita ir pervesi. Bet siulyciau laikyti tas sumas.
S
Satlas 1294
2003-08-27 12:06 Satlas
Renatele jus tikrai nepazeidete del tu atostogu. Bet del to KIO. Na gali tu fiksuoti kad pirko jis is savo pinigu ir fiksuoti skola. Bet jei uzeis tikrintojai tai turesi ismoketi tas sumas, ir cia dar gincytina tema. O nervus dek i konservus. Nes kai ateis sveciai numarinsi ne viena milijona skaidulu. Nu as neturiu daugiau ka patarti. Reikia kitu nuomones.
D
danguolep 1478
2003-08-27 12:17 danguolep 2011-09-11 03-13

Zan_J rašė: Sveiki.
Pas mus tokia situacija: atleidome darbuotoją už pravaikštas (įspėjome apie tai jį registruotų laišku), bet jis taip ir nepasirodė. Jam yra priskaičiuotas DU ir kompensacija už nepanaudotas atostogas, bet kiek žinau jis nesiruošia pasirodyt darbe ir sutvarkit dokumentus. Ka man daryti su DU, kokia turi but sąskaitų korespondencija?

Dabar ta sumo yra mokėtini atlyginimai(K47XX)
Parašyk BP kad pinigai deponuojami
D47XX(mokėtini) K47YY (deponuoti) tik nežinau kaip tai atsispindės deklaravomo formose.
Zan_J Zan_J 283
2003-08-27 12:32 Zan_J
Su DU maždaug aišku, išskyrus formas. O ką daryti su sutartim, ten gi reikia darbuotojo parašo, kad sutartis nutraukta.
Prisidirba, kad gėda darbe pasirodyt, o mums vargti smile
J
jkristina 302
2003-08-27 12:58 jkristina
Renatėle, jei atsimeni kokių įmonių buvo sąskaitos, gali paprašyti užtvirtintų kopijų, o KIO išsirašyti sau, ar kitam darbuotojui.
R
Renatele 815
2003-08-27 13:39 Renatele 2011-09-11 03-13

jkristina rašė: Renatėle, jei atsimeni kokių įmonių buvo sąskaitos, gali paprašyti užtvirtintų kopijų, o KIO išsirašyti sau, ar kitam darbuotojui.


tai jis jau grazhino tas saskaitas. Atsishviete ir grazhino. Perrashyti ant kitu zhmoniu negalim, nes ten jo parashai ant saskaitu, o be to jis atsishviete ir tuos nepasirashytus KIO. Jei kvies kokia darbo isnpekcija-tai ir parodys tuos atsishviestus, Ir sakys aishku, kad negavo jokiu pinigu. smile
IrenaR IrenaR 2858
2003-08-27 14:01 IrenaR 2011-09-11 03-13

Zan_J rašė: Su DU maždaug aišku, išskyrus formas. O ką daryti su sutartim, ten gi reikia darbuotojo parašo, kad sutartis nutraukta.
Prisidirba, kad gėda darbe pasirodyt, o mums vargti smile

Deklaruoti nereikia, kol neišmokėti pinigai, ir GPM pravesti taip pat.
P
paukstis 188
2003-08-27 16:14 paukstis
To ZAJ_J

dėl sutarčių pakeitimų, jeigu jis neatiena, o Jūs informavote laiške kad būtina ateiti ir pateikti darbo sutarties egzempliorių ir sodros knygelę pakeitimams padaryti, tai būkite ramūs ir nieko nedarykite, nes jis nevykdo pareigos, o ne Jūs. svarbu pas save viską sutvarkykite tvarkingai ir ok.
Pinigus gali deponuoti ir notaro sąskaitoje, bet tada turėsite dar vieną laišką siųsti ir pasakyti kad prašai pas notarą atsiimti bet kada. Bet geriau laikykit pas save ir viskas, jei jūs grynais išmokėdavot. Jei ne tai įkortelę ir ramu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui