Ar galiu išeiti pagal dk straipsnį kuris teigia, kad darbdavys nevykdo įsipareigojimų?

V
Vilekas 3
2013-09-22 08:08 Vilekas
Žodžiu situacija tokia, jog dirbu nuo rugpjūčio 5 d. dar negavau nei vieno atlyginimo, sakė jog negali išmokėt nes neturi pinigų. Prašiau tuomet avanso tai žadejo visa savaitę kol galų gale tiesiog nusprendė nebekelti ragelio, Tokia situacija manęs netenkina nes turiu įmokas atlikt kurių neatlikes turėsiu rimtų nemalonumų + oru gyvas nebusi. Dar taip pat darbdavys gauna išmokas už mane iš biržos nes per ją įdarbino ale kaip ką tik mokslus baigusį specialistą. Darbo sutartyje rašoma jog alga mokama du kartus per menesį 14 ir 22 dieną tik vat nepamenu ar pasirasiau dar papildoma sutartį jog mokėtų kartą per menesį ar ne - nepamenu. Vat štai tokia mano situacija, būtų labai šaunu jeigu kas nors pagelbetumėte.
Gita1 Gita1 8381
2013-09-22 09:47 Gita1
128 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas dėl nepriklausančių nuo darbuotojo aplinkybių
1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą darbo sutartį, taip pat terminuotą darbo sutartį, sudarytą ilgesniam kaip šešių mėnesių laikui, jeigu jo darbo vietoje darbo sutartyje nustatytu darbo laiku prastova ne dėl darbuotojo kaltės tęsiasi ilgiau kaip trisdešimt dienų iš eilės arba jeigu ji sudaro daugiau kaip šešiasdešimt dienų per paskutinius dvylika mėnesių, taip pat jeigu jam daugiau kaip du mėnesius iš eilės nemokamas visas jam priklausantis darbo užmokestis (mėnesinė alga).
L
Loreta13 30842
2013-09-22 10:40 Loreta13
Yra dar viena "strašilka" :

rašė: 4 straipsnis. Pareiškimo teismui dėl bankroto bylos iškėlimo pateikimo pagrindai
Šio įstatymo 5 straipsnyje išvardyti asmenys gali pateikti pareiškimą teismui dėl bankroto bylos įmonei iškėlimo, jeigu yra bent viena iš šių sąlygų:
1) įmonė laiku nemoka darbo užmokesčio ir su darbo santykiais susijusių išmokų;
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
Tik pradžiai surašykite

rašė: 2. Kreditorius (kreditoriai) apie savo ketinimą kreiptis į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo turi pranešti įmonei raštu registruotu laišku arba per kurjerį ar antstolį. Tuo atveju, kai vienu iš nurodytų būdų pranešimo įteikti nepavyksta, kreditorius (kreditoriai) turi išsiųsti pranešimą įmonės buveinės adresu. Pranešimas laikomas įteiktu praėjus penkioms dienoms nuo jo išsiuntimo. Pranešime nurodomi įmonės neįvykdyti įsipareigojimai ir įspėjama, kad jeigu jie nebus įvykdyti per šiame pranešime nurodytą laikotarpį, kreditorius (kreditoriai) kreipsis į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo įmonei. Įsipareigojimams įvykdyti kreditorius (kreditoriai) nustato ne trumpesnį kaip 30 dienų laikotarpį nuo pranešimo įteikimo dienos.
ir pamatysite, kaip SUVEIKS
P.S. Sudarius sutartį su darbo birža, ten yra punktelis, kad darbdavys gaus išmokas, jei laiku mokės atlyginimą.
Dažniausiai nurodoma iki kito mėnesio 15 d.
Taigi, DB dar viena institucija kuri gali padėt "nuskausmint" darbdavį.

Čia mano pateikti piktieji scenarijai.
Tikiuosi, kad galima viską išspręsti taikiai.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui