Nesutinku dėl išrašytos SF

2014-09-03 14:21 JusteNavalinske
Sveiki, neradau panašios temos, tad sukūriau naują, gal irgi kas turi panašių atvejų.

Nuomojamės patalpas, ir nesutinkame su SF faktūroje išrašytais atsiradusiais sutartyje nenumatytais mokesčiais (ale komunaliniais), tokiais kaip vasara iš niekur atsiradusiais Šilumos netekimu vamzdžiais, arba vieną mėnesį atsiradusiu Ventiliacijos mokesčiu, juriops net nėra, ir kitą mėnesį SF jo nebėra. Esame išsiuntę pterenzijas, į kurias negavbome atsakymo. Jau nuo gegužės mėn tęsiasi. Kaip buhalteriškai reiktų atsipindėti, nes pavedimus pgl SF darėme, bet ne už visus mokesčius iš tos SF, tik už tuos, su kuriais sutinkame ir yra pgrįsti. Kaip ir gautųsi skolą, bet jos jos tikrai nesiruošiame mokėti, nes pgl sutartį tokių mokesčių nėra numatyta, į pretenzijas atsakymai negauti.
Būčiau labai dėkinga už atsakymą.
2014-09-03 14:28 Voveruska01
Kai viską išsiaiškinsit ir jeigu nuomotojas sutiks su jūsų pretenzijom, išrašys jums kreditinę sąskaitą. Tada ir skola pradings.
2014-09-03 14:32 JusteNavalinske
Su jais tai beprasmiška, realiai tiesą sakant tai ten be galo, yra kas jau teismais ten prasidėję velkasi metai iš metų, mes gi per mėnesį dėl 35 Lt į teismus nekeliausime, bet kas mėnesį nesamoninigas papildomas mokestis po 35 Lt, jau susidaro per metus. O jei nesutiks ir metų gale susidarys suma vis tiek. Kaip tada?
4 2014-09-03 15:20 nemirtinga
[quote=JusteNavalinske]
Su jais tai beprasmiška, realiai tiesą sakant tai ten be galo, yra kas jau teismais ten prasidėję velkasi metai iš metų, mes gi per mėnesį dėl 35 Lt į teismus nekeliausime, bet kas mėnesį nesamoninigas papildomas mokestis po 35 Lt, jau susidaro per metus. O jei nesutiks ir metų gale susidarys suma vis tiek. Kaip tada?
[/quote

Nemokėkit, jeigu pagal sutartį tikrai tokių mokesčių nėra numatyta (dar kartą paskaitykit). Mokėjimo nurodymuose detaliai išvardinkit ką apmokate (jeigu jie paduos teisman dėl susidariusios skolos, turėsit kuo apsiginti, kad mokėjote pagal sutartį numatytus mokesčius. Todėl ir patariu, dar kartą atidžiai paskaityti sutartį. Pretenzijas rašykit ir toliau. Registruotu laišku siųskit. Ir pasilikit sau kaip įrodymą, kad siuntėte. Tegul kaupiasi skola, jeigu ji neteisinga, geriau nemokėti, negu sumokėjus bandyti išsireikalauti. Aš bent jau taip daryčiau.
2014-09-03 15:34 JusteNavalinske
Mes taip ir darom :)
Yra įrašyta: už t.t. t.(vanduo, elektra ir t.t.) ir kitas paslaugas pagal subnuomotojo pateiktas SF. Mes konsuktavomės su teisininkais ir jie pasakė, kad jokių kita sutartyse negali būti, nes tai yra nesažiningos sutarties pagrindas. Turi būti aiškiai numatyta už ką mokate. tad mes dabar ir prirašėmę pretenzijų ir pageidavimų tiksliai apibrėžti už ką ir kokiu pagrindu mokame, ir už ką atsisakome. Na ar nejuokinga, kai birželį atsiranda ventiliacijos mokestis,kai jos net nėra, ir taip nei vieną vasarą nebuvo, o liepą jau nebėra ventiliacijos mokesčio :)))
Tai kaip suptantu, tada ta skola už ką nemokame ir kabo 4 klasės sąskaitoje?
2 2014-09-03 15:56 Luka_Paciolis
Į apskaitą traukite tik tą sumą, kurią mokėsite, t.y tik pagal sutartį numatytų mokesčių sumą, o tą kitą dalį dėkite į užbalanso sąskaitas, kad nepasimestumėte.
Apskritai aš tikriausiai tokią sąskaitą grąžinčiau registruotu su įteikimu į rankas laišku, prie jos pridėjusi pretenziją kodėl ji grąžinama bei reikalaujama ją perrašyti.
2014-09-03 16:10 JusteNavalinske
Va ačiū, taip ir padarysiu :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui