DU gamybinėje įmonėje

E
Evvelina 6
2014-10-13 09:06 Evvelina
Pradėjau dirbti gamybinėje įmonėje (ekonomiste). Vadovas nori keisti valandinį DU į vienetinį. Nuo ko pradėti? Galbūt darbo operacijų trukmės fiksavimu?
2014-10-13 10:24 Luka_Paciolis
Kokiu tikslu vadovas nori daryti pakeitimus?
E
Evvelina 6
2014-10-13 11:30 Evvelina
Siekiama padidinti efektyvumą. Dėl darbininkų kaltės (prastovų) matomi akivaizdūs nuostoliai. Esu absoliučiai žalia šioje srityje..
2014-10-13 12:02 Luka_Paciolis
Darbo našumo pokyčiams įmonėje įtaką daro ekstentyvūs ir intensyvūs veiksniai. Turite analizuoti ir rasti šių veiksnių didinimo rezervus.Tam, kad juos rastumėte ir pateiktumėte pasiūlymus, pirmiausiai turėtumėte atlikti Darbo našumo veiksnių analizę grandininių keitimų ir absoliučių skirtumų būdu - apskaičiuojant, kokią įtaką vidutiniam metiniam vieno darbininko išdirbiui daro darbo laiko naudojimas.
Toliau atlikite Darbo laiko naudojimo analizę tikslui nustatyti a darbo laikas naudojamas racionaliai. Kaip žinia, darbo laikas gali būti sunaudojamas naudingai (darbui atlikti) ir nenaudingai, o dėl to patiriama darbo laiko nuostolių. Taip pat analizuokite darbo laiko nuostolius: reglamentuotus, pateisinamus ir nepateisinamus. Nustatysite dėl kokių priežasčių susidarė tam tikri darbo laiko nuostoliai ir galėsite numatyti konkrečias darbo laiko geresnio naudojimo priemones. Praktikoje yra paplitę du darbo laiko nuostolių tyrimo būdai:
1. Tiesiogiai ir nuosekliai registruojant darbo laiko nuostolius. Tačiau, mano nuomone, šis būdas turi trūkumų: ilga stebėjimo trukmė; stebėjimas reikalauja daug darbo ir vienas darbuotojas negali stebėti didesnės darbininkų grupės.
2. Momentinis stebėjimo būdas. Šis būdas taip pat nėra labai patogus, nes gaunami vidutiniai dydžiai, negaunama duomenų apie konkrečių operacijų bei jų elementų trukmės pasikeitimą.
Taip pat reikėtų išanalizuoti (grandininių keitimo, absoliučių skirtumų ar integraliniu būdais) darbininkų skaičiaus kitimą, nes šis veiksnys daro įtaką produkcijos apimties dydžiui.
E
Evvelina 6
2014-10-13 13:18 Evvelina
Ačiū už išsamų atsakymą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui