Ilgalaikiai klientai ir individuali veikla: kaip netyčia neatitikti darbo santykių esmę atitinkančių santykių

P
progr3 1
2019-01-15 06:19 progr3 2019-01-15 06-42
Sveiki,

Esu programuotojas, planuoju individualią veiklą, pirmas klientas ilgalaikis, su dideliu projektu. Iškilo klausimas: kaip netyčia nepakliūti į VMI akiratį, kadangi jiems galėtų atrodyti, jog individuali veikla tik imituojama dėl mažesnės mokestinės naštos? Deja, nepavyko rasti jokių gairių, tinkamų šios profesijos ypatumams, o pasikuitus po viešus teismų sprendimus nepavyko rasti panašaus ginčo.

Šiuo atveju dirbsiu iš namų, pats planuosiuosi darbo laiką, naudosiuosi savo įranga ir nėra sutarta dėl jokių įmonės taisyklių, kurioms turėčiau paklusti, neskaitant konfidencialumo sutarties. Problematiška tai, kad projektas didelis ir iš anksto neaiški jo konkreti apimtis, tad kol kas planuojame atsiskaityti pagal valandinį atlygį. Spėju, kad VMI keistai atrodytų, jeigu panašūs apmokėjimai vyktų kas mėnesį. Klientas moka gerai, todėl idealiu atveju norėčiau jį išlaikyti kuo ilgiau ir kartu nenorėčiau tuo pat metu dirbti su kitais klientais.

Kokie būtų geriausi būdai faktiškai įrodyti, kad santykiai iš tiesų atitinka civilinių santykių esmę? Planuoti apmokėjimus už faktiškai atliktą darbą keliems mėnesiams į priekį? Papildomai kartais turėti nesusijusių trumpalaikių klientų? Pakeisti pagrindinį klientą po metų ar dviejų?

Būčiau labai dėkingas už jūsų patirtį. Įdomu, kiek naudos būtų iškart eiti konsultacijos į kokį Deloitte, bet įsivaizduoju jie labiau su didesnėmis įmonėmis dirba ir su tokiomis problemomis galbūt nelabai susiduria?
trolis77 trolis77 453
1 2019-01-15 09:41 trolis77
Palyginkite savo problemą su kitų profesijų veikla.
Sakykime, buhalteris, dirbantis su IDV pažyma , turi vieną ar daugiau pastovių klientų, dirba su jais metų metus, reguliariai gauna pastovų užmokestį už savo paslaugas, ir iki šiol VMI dar nešovė į galvą prikabinti jam darbo santykius.
Panašiai ir su kitais laisvųjų profesijų atstovais, kad ir advokatais.
Apie tai, kuo skiriasi darbo ir civiliniai santykiai, galite pasiskaityti kad ir čia: jurex.lt/darbo-sutarties-ir-civiliniu-s...
Galite klausti VMI, bus pigiau negu Deloitte.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui