Naudingi patarimai

Petronele Petronele 18325
2011-09-16 15:58 Petronele

Luka_Paciolis rašė: privalo

Žinau.
Bet patariu ignoruot.
O ir VMI tą patį sako.
Petronele Petronele 18325
2011-09-16 16:26 Petronele

Luka_Paciolis rašė:
Žinoma, kad kitaip VMI ir patarti negalėtų, nes juk gerai kai studentai nedeklaruoja, tuomet yra galimybę daugiau mokesčių surinkti, pvz. UK neapmokestinamas minimumas yra du kart didesnis nei pas mus štai nuo skirtumo studentas jei dirbs ir gaus pajamų deklaravęs turės sumokėti GPM 15 proc. Kodėl nepatarus?! smile


smile Kodėl turės mokėti? Ar jam GPM įst. 37 str. negalioja?
Samajana Samajana 6091
2011-09-16 16:30 Samajana

Luka_Paciolis rašė:
Žinoma, kad kitaip VMI ir patarti negalėtų

Žinokit migracijos tarnyba irgi taip patarė smile
Na , pasak Elytės, fuksų į darbą nepriima...Laiko yra
Elyte Elyte 2865
2011-09-16 17:26 Elyte

Samajana rašė: Na , pasak Elytės, fuksų į darbą nepriima...Laiko yra

Na, bent jau pagal studijuojamą specialybę - visiškai neskuba. Variantas toks - Jūsų techniniai testai mums tinka ir kitais metais priimsime be konkurso (maniškis studijuoja programavimą). Gal į kokį barą ar viešbutį "pagal pažintys" - tai taip. Tik prieš darbinantis reikia išsiimti NI (National Insurance) numerį www.workgateways.com/working-uk-taxation-ni-number.html
Dabar tą visą reikalą supaprastino, o pernai mano vaikinas kankinosi, nes reikėjo jiems išsiųsti asmens dokumento originalą, o visa procedūra truko apie mėnesį - liko be atostogų (į lėktuvą be paso ar kortelės tai neįleidžia).
Petronele Petronele 18325
2011-09-16 18:45 Petronele

Luka_Paciolis rašė: Atsižvelgiant į GPM įstatymo 37 str. nuostatas yra svarbu žinoti, ar laikoma, kad užsienio valstybėje buvo sumokėtas pajamų mokestis, jeigu tam tikrai pajamų rūšiai pagal atitinkamos užsienio valstybės teisės aktus taikomas nulinis tarifas. Tais atvejais, kada nuolatinio (nedeklaravusio išvykimo) LT gyventojo užsienio valstybėje gautos pajamos buvo neapmokestinamos pajamų mokesčiu ar jam tapačiu mokesčiu joje dėl to, kad tokios pajamos užsienio valstybėje pagal vidaus mokesčio įstatymus yra priskiriamos neapmokestinamosioms pajamoms arba visai nelaikomos pajamomis, tai laikoma, kad šios pajamos nebuvo apmokestinamos užsienio valstybėje, todėl LT jos apmokestinamos pagal GPM įstatymo nuostatas.
Norėdamas išvengti dvigubo apmokestinimo LT gyventojas, turi turėti dokumentą apie užsienio valstybėje gautas pajamas ir nuo jų toje valstybėje sumokėtą pajamų mokestį ar jam tapatų mokestį. Žinotina, kad nuolatinis (nedeklaravęs išvykimo iš šalies) LT gyventojas, užsienyje gavęs pajamų, kurios atleidžiamos nuo pajamų mokesčio LT, jas turi deklaruoti metinėje pajamų deklaracijoje.

Netinkamą pastraipą cituojat. Kalbant apie NPD šita labiau tinka:

rašė: Jeigu nuolatinio Lietuvos gyventojo užsienio valstybėje, kuri yra Europos Sąjungos valstybė narė arba su kuria sudaryta ir taikoma dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartis, gautos pajamos (išskyrus dividendus, palūkanas ir honorarus) buvo neapmokestintos pajamų mokesčiu ar jam tapačiu mokesčiu toje užsienio valstybėje dėl jos vidaus mokesčių įstatymuose pajamoms nustatytų mokesčio lengvatų (pvz., nuolatinis Lietuvos gyventojas užsienio valstybėje gavo tokią pajamų sumą, kuriai apmokestinti toje užsienio valstybėje pagal jos vidaus mokesčių įstatymus buvo pritaikytas nulinis pajamų mokesčio tarifas arba nuolatinis Lietuvos gyventojas užsienio valstybėje gavo mažesnę pajamų sumą negu toje valstybėje gyventojams nustatytas neapmokestinamasis pajamų dydis), tokios pajamos neapmokestinamos pajamų mokesčiu ir Lietuvoje.
Elyte Elyte 2865
2011-09-17 15:17 Elyte 2011-09-17 15-43

prosas rašė: Bet nuo 2011 m. gegužės 1 d. jau tos schemos nebeliko ir registruotis nereikia.

O aš ir rašiau, kad vyskas vyko pernai ir dabr to nebereikia.

O kas liečia įdarbinimą "pagal specialybė" sūnus pirmo kurso pabaigoje važiavo į Bloomergo kompanijos interviu prieš tai praejęs visus jų duotus programuotojo testus. Pirmais metai pasakė, kad dar pirmakursis, o sekančiais vasarai priėmė praktiškai be konkurso. Šiemet dirbo Google (tvarkė kažkokią atviro kodo programą).
Ale "pagalbinio" darbą (krovėju siuvimo įmonėje) dirbo tik po 11 klasės vasarą ir pareiškė, kad daugiau to nedarys - ir nedaro.
Bet baigęs pirmą kursą pateko į "dviejų laimingųgjų sąrašą" gauti dvi stipendijas iki paskutinio kurso pabaigos.
Manyčiau sidabras pasaulinėje moksleivių informatikos olimpiadoje irgi šį tą reiškia.
Tai kad ko gero viskas nuo noro ar užbrėžto tikslo...
vovere vovere 25997
2011-09-17 15:42 vovere
na ir sugebėjimų gal ne visi tose olimpiadose dalyvauja smile
Elyte Elyte 2865
2011-09-17 15:45 Elyte

vovere rašė:
na ir sugebėjimų gal ne visi tose olimpiadose dalyvauja smile

Olimpiadų pas mus sočiai ir visų įmanomų dalykų. Tik vyksta atranka -
mokykloje, mieste, Lietuvoje, tada Europoje, o vėliau į pasaulinę...
O dėl dalyvavimo - ką aš žinau, bandyti visada galima smile
Aradija Aradija 10365
2011-09-17 21:49 Aradija
bandyti galima tik ne kiekvieno vaikai tokie protingi kad jiems olimpiadose dalyvauti :) tad gali didžiuotis savo vaiku :) vietoj avataro ta sidabrini medali pasikabink, kad visi matytų smile
S
Soffy 9075
2011-09-19 10:34 Soffy
Labas rytas:). Toks ne visai darbinis prašymas iš anksto pirmadienio ryto:). Prašymas pirmiausia palangiškių ir gyvenančių Šventojoje:). Bet VISI patarimai apie buto pirkimą bus išklausyti su dėkingumu:).
Mano pažįstama, vieniša moteriškė, nori pirkti 2-3? kambarių butą Palangoje ar Šventojoje. Visą gyvenimą gyveno tarybiniais laikais gautame bute ir buvo patenkinta, yra kaip yra:). Dabar, pradėjo domėtis pirkti ir pasirodo, kad yra labai daug įvairių niuansų ir jau baisu neapsirikti:).
Pvz. mažas namas - dideli visokio einamojo remonto mokesčiai, nes mažai gyventojų:).
Autonominis šildymas Palangoje, Šventojoje - gerai ar nelabai? Ir t.t. :).
Gal kas neseniai pirko butą ir gali pasidalinti įspūdžiais, į ką reikia kreipti dėmesį perkant, nes dabar tiesiog į galvą neateina kai kada kokie nors klausimai, o jie labai svarbūs:). Ačiū:).
Aradija Aradija 10365
2011-09-19 12:57 Aradija
tai kad Palangoj gyventi ne vasara išviso nepasimoka, giminaičiai už dviejų kambariu butuką nedidelį (apie 50m) vien uz šildyma pereita žiema mokėjo po 700 Lt. smile gal geriau Šventojoje žiūri smile
2011-09-19 13:08 Voveruska01
Tikriausiai dauguma turintys TEO ryšį namuose dalyvauja ir bičiulių programoje (ten kur kaupiasi taškai ir juos galima iškeisti į telefono aparatą ar kitus daiktus ar paslaugas). Radau, kad taškus galima iki gruodžio 31d., tai sumąsčiau pasiimti aparatą. Bėda tame, kad telefonas nuo senų senovės užrašytas brolio vardu, o jis gi jau daugybę metų gyvena JAV. Ir TEO man aiškina, kad to aparato netgi kurjeris neatiduos niekam kitam, tik savininkui.
Tai aš ir noriu paklausti - ar tikrai? Gal kam teko imti ką nors už tuos taškus ir nebūnant to telefono savininku? Vyras suraitys kokį parašą ir sueis smile
Aradija Aradija 10365
2011-09-19 13:20 Aradija
na man atnešė į namus ir jokio dokumento nerpašė smile ir dar galvoju ar ne vaikai jį išviso paemė, nepamenu tiksliai smile tad užsisakinėk drasiai- jie šenka vienaip bet kurjeriams visai vienodai, svarbu parašas būtų smile
2011-09-19 13:28 Voveruska01
aš irgi taip galvojau smile iki tol, kol paskambinau į TEO smile
Ačiū, bandysiu užsakyt ;)
S
Soffy 9075
2011-09-19 14:10 Soffy
Tikrai brangu, ačiū:). Būtent tokių - gyvenančių vietoje ir reikia atsiliepimų:). Intensyviai dabar jinai ieško visokių, seniai pamirštų draugų ir giminaičių:). Bus matyti ar pirks, iš pradžių labai gundėsi :).

Aradija rašė:
tai kad Palangoj gyventi ne vasara išviso neapsimoka, giminaičiai už dviejų kambarių butuką nedidelį (apie 50m2) vien uz šildyma pereita žiema mokėjo po 700 Lt. smile gal geriau Šventojoje žiūri smile

KJurate KJurate 6546
2011-09-20 10:22 KJurate
Mano teta turi Palangoje butą "vasarinio tipo" name. Tai reiškia, kad žiemos metu šildymu turi pasirūpinti pats: elektra arba krosnelė malkomis... penkiaaukštyje
VASARĄ LABAI SMAGU, ŽIEMĄ REIKIA KELIAS VAL. PALAUKTI KOL ĮŠYLA BUTAS. Vandenį šildosi el. boileriu.
Žodžiu, jei nėra elektros- reikia turėti malkų.
p.s. šis jos butas laisvalaikiui ir ji ten nuolat negyvena. jei gyventų nuolat, gal kitais susitvarkytų šildymo sistemą.
J
jolkyte 979
2011-09-20 12:03 jolkyte
Įmeskit kokią nuorodą kaip naudotis tax.lt paieška, nes pačiai nelabai sekasi nei aprašymą rast nei paieška naudotis, vis einu į google smile
KJurate KJurate 6546
2011-09-20 12:06 KJurate 2011-09-20 12-12

jolkyte rašė:
Įmeskit kokią nuorodą kaip naudotis tax.lt paieška, nes pačiai nelabai sekasi nei aprašymą rast nei paieška naudotis, vis einu į google smile

Paieškos rezultatuose rodoma:
- žinutė, kurioje buvo surasta paieškos frazė,
- nuooda į forumo diskusiją, kuroje ta žinutė yra
- nuroda tiesiai į žinutę forume (su ženkliuku #), kad nereiktų ieškot jos, jei milijonas puslapių yra

tax.lt/paieskos_forma
J
jolkyte 979
2011-09-20 12:09 jolkyte
O kaip tais AND ir * naudotis ?
S
Soffy 9075
2011-09-20 13:50 Soffy
Ačiū už jau gautus patarimus, pakeliu žinutę, gal dar kas ką nors įdomaus žino apie butą Palangoje ir aplamai apie buto pirkimą:).

rašė: Mano pažįstama nori pirkti 2-3? kambarių butą Palangoje ar Šventojoje. Pradėjo domėtis pirkti ir pasirodo, kad yra labai daug įvairių niuansų ir jau baisu neapsirikti:).
Pvz. mažas namas - dideli visokio einamojo remonto mokesčiai, nes mažai gyventojų:).
Autonominis šildymas Palangoje, Šventojoje - gerai ar nelabai? Ir t.t. :).
Gal kas neseniai pirko butą ir gali pasidalinti įspūdžiais, į ką reikia kreipti dėmesį perkant, nes dabar tiesiog į galvą neateina kai kada kokie nors klausimai, o jie labai svarbūs:). Ačiū:).

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui