Ka daryti??? Noriu iseiti is darbo.

I
innga 36
2004-06-02 17:07 innga
armi zinok tau pritariu,kas link darbdavio
A
Anastasija 1381
2004-06-02 17:10 Anastasija
Amri, nesu pikta, ką jūs visai? smile
Bet aš negaliu ginti žmogų, kuris prasižengė. Labai blogai, kad jis to nesupranta. Juk tas pats su juo gali nutikti kitoje darbovetėje? Koks tai darbuotojas?
Aš nesakyčiau taip, jei nebučiau susidūrusi su tokiais žmonėmis, tačiau realiame gyvenime tokių žmonių yra. Ir jie mano, kad tik jie teisus. Gal buvau griežtoka, bet tik todėl, kad žmogus suprastu, kad jis neteisingai pasielgė. Dar sakau taip todėl, kad mes išgirdome tik vieną pusę, t.y. darbuotojo, o kaip ten iš tikrųjų buvo - 100 procentų nesužinosime. smile
2004-06-02 17:23 Darbuotojas
Zinoma reikia isgirsti ir darbdavio puse.
Taciau tai buvo vien kart ir be to as atsiprasiau.
Jei ka jis mane paveike nerviskai ir davede iki to, kad as nakti nemiegojau, pergyvenau del to, ka jis man pasake, ka as padariau netaip.
Jei ka tai as nusikirpau plaukus tik todel, kad jam itikciau, nes tai buvo viena is salygu, kad galeciau dirbti...
Beto jai cia pas mane taip viskas gerai, kodel darbuotojai bega is cia ir dar tie patys darbuotojai buvo susidure su panasiomis problemomis. kai sefai suzino, kad ruosiasi iseiti, tuoj griebiasi tokiu priemoniu.
A
Apologetas 926
2004-06-02 17:25 Apologetas
Jei atsiprasysi, tai bus geriau, bikoz susitaikysi su savo sefais. O jei nori su jais kariauti, tai galiu pasakyti kaip:

Visu pirma tai, kad zmones sedejo prie kompo nereiskia, kad jie naudojosi interneto paslaugomis. Tu gali sefams paaiskinti, kad tu pastebejai, kad tie zmones prisikure keistu failu ant desktop'o ir tu paliepei jiems tuos failus istrinti. Sakyk, negaliu visa laika ziureti i tuos zmones, tai kai jie istryne tuos failus, atsidare interneta, vat tada ir iejo darbdaviai...

Dar gali tvirtinti, kad isakmiai liepei tiems zmonems pasitraukti nuo kompu, bet kadangi ju buvo daugiau ir jie pagrasino tau ismalti snuki, tai nutilai ir draugiskai paprasei kuo greiciau baigti darba. Tuo paciu pasidziauk,kad atejo darbdaviai, tegul jie visada vakarais atena, nes taip lengviau isvyti neklauzadas klientus.

Darbdaviai gali bausti uz tai, kad nevykdai kazko, kas irasyta pareiginese instrukcijose. Ar turite tokias ? Jei neturite - tikrai negali bausti, nes neirodys, kad tavo prievole buvo stebeti, kad nesusimokeje zmones nesedetu ant www. ZInoma, tatai gali buti irasyta darbo sutartyje, tu ja irgi pasiskaityk, ar tokios salygos nera.

Galiausiai, abejoju, kad uz toki prasizengima galima atleisti. Man panasu, kad galima skirti tiktai drausmine nuobauda. Pasiskaityk darbo kodekso 234, 235 ir 136 straipsnius:

p.s. O i sita cata ilindai irgi uz darbdaviu bapkes ? smile smile
G
Gemini 1205
2004-06-02 21:59 Gemini
Nepergyvenk taip. Bent anksčiau darbo inspekcijoje aiškino, kad jei prieš tai neturėjai drausminių nuobaudų, tai straipsnio jokio įrašyti negali. Taip kad manau, kad pagadins tau nervus (na yra tokia žmonių rūšis, kuriems kitų skausmas malonumą matyt suteikia) ir tiek. Apologetas teisus dėl pareigybinės, bet kažin ar tokios pas jus yra. Tik nesirašyk ant visokių pakyštų popiergalių.
Vat tik lieka rizika, kad kada nors potencialus darbdavys sugalvos rekomendacijų pas šitą tavo šefą paprašyt, tada jau liūdniau..
P.S. o dėl plaukų, nepyk, bet tu čia jau perlenkei lazdą smile smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui