Kontroliuojantis asmuo

J
janta 12
2004-06-06 15:51 janta
PVM įstatymo 2 straipsnio 13 punkto 3 dalis:
.......
2 straipsnio redakcija nuo 2004 m. gegužės 1 d.:
...........
13 Kontroliuojantis asmuo – bet koks asmuo laikomas kontroliuojančiu apmokestinamąjį asmenį, jeigu jis:
............
3) turi teisę išrinkti (paskirti) daugumą to apmokestinamojo asmens valdymo organų narių ir (arba) faktiškai kontroliuoja to apmokestinamojo asmens priimamus sprendimus.

Klausimas - [b]ar LR gyventojas, turintis įgaliojimą atstovauti akcininką - užsienio bendrovę, turinčią 100 % akcijų patenka į šitą "kontroliuojančio asmens" apibrėžimą su visom jam išplaukiančiom "pasekmėm" ???
Loreta Loreta 28574
2004-06-06 16:06 Loreta
Jei domina - plati tema apie kontroliuojančius asmenis

tax.lt/postt2120.html

Mano galva - įgaliojimas atstovauti ar tvarkyti reikaliukus, susijusius su įmonės vekla, nesuteikia įgaliotajam jokių teisių pasisavinti/gauti įmionės pelno dalį ar kažkaip įtakoti jo paskirstymą, jei tai nėra akcininkas. Tikrasis kontroliuojantis asmuo šiuo atveju - minėta užsienio firma. Atstovas nepatenka į sąvoką "kontroliuojantis asmuo".
J
janta 12
2004-06-06 22:24 janta
Dėkui Loreta smile
Prieš rašydamas klausimą lyg tai perbėgau tas diskusijas. Jei teisingai supratau, tai ten kalba eina apie kontroliuojančius asmenis pagal PMĮ, kur tėra tik pirmos dvi dalys apibrėžimo lyginant su PVMĮ.
Mano situcija plačiau - fizinis asmuo turi generalinį įgaliojimą atstovauti tai užsienio firmai akcininkų susirinkime, Taip - įgaliojimas "nesuteikia jam teisių pasisavinti/gauti pelno", bet žiūrint tik jo atžvilgiu jis įtakoja, kontroliuoja to apmokestinamojo asmens priimamus sprendimus, pvz atleidžia/skiria direktorių.
O visas klausimas tame ,kad tas asmuo dar gauna kitokių "nedarbinių"pajamų ir žiūrint siaurai - jam nuo pirmo gaunamo lito reikėtų registruotis PVM mokėtoju.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui