pajamu gavimas ish uzsienio imones dirbant pagal verslo liudijima

2004-07-14 00:18 happyBastard
Sveiki,
Kilo klausimas. Zmogus dirba ishsiemes vertimo veiklos verslo liudijima (ne individuali veikla). Darba atlieka Lietuvoje, elektronishkai darbo rezultatus ishsiuncia i uzsieni (EU shalis).
Atejo laikas gauti pajamas. Uzsienio imone sako, ishrasykit invoisa ir pervesime per banka.
Ka turetu zmogus ishrasyti? Ir aplamai kokiu dokumtu cia reiktu.
Mano galva, reiktu minimalios sutarties su ikainiais, shaliu rekvizitais, banko duomenim ir t.t. Ir dar reiktu arba kvita rasyti (durnai atrodo lietuviskas kvitas uzsienio imonei), arba koki tai perdavimo akta surasyti (Lietuvos VMI manau ta noretu matyti), bet tokiu atveju, dar kaip ir invoiso reiktu uzhsienio imonei..

Patarkit prasau

Happy smile
A
angelka 2790
2004-07-14 08:45 angelka
Man atrodo, kad žmogeliui šiuo atveju vien verslo liudijimo neužteks. Įmetu nuorodėlę.
comments.vmi.lt/pdbw.nsf/0/65E3B250CD1ED4F5422...
R
Rasma 30
2004-07-14 09:45 Rasma
Aš ir po šito VMI paaiškinimo nebežinau, ar užtenka verslo liudijimo, kai paslaugos suteikiamos LR teritorijoje, o užsakovas užsienio įmonė. Pagal sutartį darbai atliekami Lietuvoj, išrašomas invoisas, apmokėjimas gaunamas iš užsienio per banką.
Kiek suprantu, VMI rašte kalbama apie teritoriją, o ar svarbu, kas užsakovas neparašyta. Gal aš ne taip suprantu?
2004-07-14 10:33 happyBastard
Manau, verslo liudijimo pakanka, tai kategorishkai nera uzhsienio valstybeje gautos pajamos pagal shi ishaishkinima, cia kalbama apie veikla, atlikta ishvykus ish Lietuvos teritorijos.
As esu VMI klauses, ar gali buti pirkejas uhzsienietis ar uzhsienio imone, sake, kad taip, kitaip ir buti negali, bet pabrezhe, kad tik Lietuvoje atliktom paslaugom tai galioja. Gaila, nepaklausiau del popierizmo tokiu atveju. Zhadu nuvaziuot vel.
A
angelka 2790
2004-07-14 11:16 angelka 2011-09-11 03-27

happyBastard rašė: Manau, verslo liudijimo pakanka, tai kategorishkai nera uzhsienio valstybeje gautos pajamos pagal shi ishaishkinima, cia kalbama apie veikla, atlikta ishvykus ish Lietuvos teritorijos.
As esu VMI klauses, ar gali buti pirkejas uhzsienietis ar uzhsienio imone, sake, kad taip, kitaip ir buti negali, bet pabrezhe, kad tik Lietuvoje atliktom paslaugom tai galioja. Gaila, nepaklausiau del popierizmo tokiu atveju. Zhadu nuvaziuot vel.


Na, gal jie ir teisūs. Paslaugų atlikimo vieta - Lietuva...
2004-07-23 00:14 happyBastard
na mokesciu inspekcijos konsultacijoj taip pasake.. kad reik tokiu atveju rasyti kvita.. lietuviu ir uzsienio priimtina kalba parasyt paslaugos aprasyma, o valiuta rasyti ir litais, ir eurais.
taip ir padarem.. bus matyt smile
na dar sako sutartele rekomenduotina pasirasyt ten su rekvizitais visais... bet kaip ir nebutina smile

siaip tai... tos bobutes inspekcijoj kiek senoviskai masto.. kai pasakiau, kad invoiso prasho uzsienieciai, tai kazka eme grybauti apie muitine, sienos kirtima ir t.t. lyk nebutu galima viska elektroniskai atlikt.

happy smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui