Komisijos sudarymas

dontcha dontcha 2731
2012-05-28 15:35 dontcha

Sandra_v rašė:
teoriškai gali būti 1 lt, praktiškai iš laužyno gausi apie 500Lt, vėlgi teoriškai nudėvėti reikia per 10m praktiškai kaip jau išeina smile

o kaip jus darote su automobiliais kurie senesni nei 5m? beto jei mašinai dėsim 200Lt likvidacine verte ir jei paskuj mes jos neparduosim į metalo laužą tai 200lt bus neleidžiami atskaitymai?
S
Sandra_v 4581
2012-05-28 15:47 Sandra_v

rašė: Rainis 2012-02-02 14:33
dontcha rašė:

labukas,
Ar ilgalaikio turto likvidacine vertė yra leidžiami atskaitymai? ar yra esme IT likvidacine verte dėti 1lt ar 10% to turto? smile ačiū iš anksto:)


Likvidacinė turto vertė turi būti nustatoma pagal tai, ar turėsite kokią naudą iš to turto liekanų.
1 Lt likvidacinė vertė nustatoma tokiam turtui, kuriam nusidėvėjus nebus jokių likučių, kuriuos būtų galima užpajamuoti ir kaip nors realizuoti. Pavyzdžiui - kėdė, stalas, dar kas nors. Kai nusidėvės, nebetiks naudojimui, juos teks tik sudeginti ar kur į savartyną išmesti. Todėl 1 Lt likvidacinė vertė (bevertis po ilgalaikio naudojimo turtas) yra leidžiami atskaitymai.
Yra tokio turto, kurio liekanas galima ir parduoti. Sakykime, kokios nors staklės, automobiliai. Nors jų jau nebegalima naudoti pagal tiesioginę paskirtį, tačiau galima parduoti kaip metalo laužą. Štai ir reikia apsvarstyti, kokią likvidacinę vertę tokiam turtui galima parinkti.
Ir jei tokį su didesne likvidacine verte turtą nudėvėjus norima nurašyti, bet nepajamuojamas joks ten metalo laužas ar kitokios galimos realizuoti atliekos - ta likvidacinė vertė priskiriama neleidžiamiems atskaitymams. Neūkiškumas, atseit.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui