Ar prekinis opcionas apmokestinamas PVM?

J
juf 2
2004-08-13 09:01 juf
Sveiki,

Ar pasirinkimo sandoris, kuriuo bus įsigyjamos prekės (daiktai) yra apmokesinamas PVM? T.y. ar jam taikoma PVMĮ 28 str. 5 d. ir ar jam taikoma 28 str. 5 d. 2 p. nurodyta išimtis?
wolf wolf 11164
2004-08-13 09:31 wolf
Opcionas traktuojamas kaip išvestinė finansinė primonė.

28 str. 5 d. 2 p. manau turimas omeny konosamentas.

Be to šis tas yra VMI komentare
"4. PVM neapmokestinami:
- sandoriai dėl vertybinių popierių (vertybinių popierių pardavimas, mainai, skolinimas, nuoma, pervedimas, emisijos organizavimas ir pan.);

1 pavyzdys

Bendrovė, PVM mokėtoja, parduoda kitos įmonės turimas akcijas, taip pat vienos įmonės akcijas keičia į kitos įmonės akcijas. Šiuo atveju bendrovės vykdoma veikla - akcijų pardavimas ir mainai, kaip vertybinių popierių sandoriai, PVM neapmokestinami.

- sandoriai dėl išvestinių finansinių priemonių (būsimasis, išankstinis, pasirinkimo sandoriai dėl palūkanų normų, valiutos kurso, vertybinių popierių kainos, ir pan.). Tokioms PVM neapmokestinamoms išvestinėms finansinėms priemonėms priskiriami, pvz., pasirinkimo sandoriai - opcionai dėl vertybinių popierių, investicinių priemonių pirkimo ar pardavimo, įskaitant priemones, kurios suteikia teisę tik gauti pinigus, taip pat valiutos ir palūkanų normos opcionai (opcionas yra pasirinkimo sandoris, suteikiantis teisę, bet ne įsipareigojimą pirkti (pirkėjo opcionas), arba parduoti (pardavėjo opcionas) sandorio objektą – vertybinius popierius, valiutą ar finansinius aktyvus už sutartą kainą, sutartą datą arba iki jos), taip pat būsimasis, išankstinis, pasirinkimo ar kitoks sandoris dėl teisės pirkti arba parduoti prekes;
2 pavyzdys

Įmonė sudarytą valiutos pasirinkimo sandorį (opcioną dėl valiutos) už atlygį perleidžia kitai įmonei. Šiuo atveju įmonės gautas atlygis už opciono dėl valiutos perleidimą bus laikomas sandoriu dėl išvestinių finansinių priemonių ir PVM neapmokestinamas.
"
J
juf 2
2004-08-13 10:14 juf
Tai išvada, kad neapmokestinama PVM?

Jeigu konkrečiai, tai už X Lt įsigyjamas pasirinkimo sandoris, pagal kurį ateityje už Y kainą galėsi nusipirkti (arba galėsi nepirkti) grūdų.
wolf wolf 11164
2004-08-13 10:41 wolf 2011-09-11 03-28

juf rašė: Tai išvada, kad neapmokestinama PVM?

Jeigu konkrečiai, tai už X Lt įsigyjamas pasirinkimo sandoris, pagal kurį ateityje už Y kainą galėsi nusipirkti (arba galėsi nepirkti) grūdų.


Kiek tieko domėtis Opciono ir kitų išvestinių priemonių rezultatas operacijos neįvykus kuri uždirba viena iš šalių yra mažinis indelis - manau kad būten apie ji kalbama - kad jis neapmokestinamas PVM. O jei sandoris įvyksta - tai Prekybos sandoris - t.y. pats prekių teikimas PVM apmokėtinamas bendra tvarka.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui