Remiami ir viešieji darbai

R
raganiuke 5
2004-08-17 16:47 raganiuke
Sveiki. Gal kas paaiškintų, kaip teisingai paielgti su lėšomis, gautomis iš darbo biržos ? Kažkas siūlė didinti pajamas, bet tada kokios veiklos tai bus pajamos? O kaip su DU sąnaudomis? Ar dėti į sąn.tą dalį, kurią kompensuoja Birža? Labai reikia TEISINGO atsakymo. Ačiū iš anksto.
artas71 artas71 12029
2004-08-17 21:51 artas71 2011-09-11 03-28
Nelabai maloniai ( bent mane) nuteikia tokie žodžiai: "labia reikia teisingo atsakymo".Jeigu labai reikia tik teisingo t.y kuriuo vadovaujantis Jus nenubaus/nešnairuos/nepeiks (VMI, auditoriai) - teisingas sprendimas VMI/audito kompanijos užklausa raštu.
Čia diskusijų forumas, o ne induligencijų tam tikriems veiksmams dalinimo
vieta.

P.s: vmi tinklapyje šiandien dar yra toks atsakymas į panašų klausimą.Gali būti, kad rytoj jo nebus, todėl atsakymas bus klaidingas.

Klausimas. UAB 3 mėnesiams priėmė į darbą iš darbo biržos siunčiamus darbuotojus. Darbo birža kompensuoja dalį (50 proc.) šiems darbuotojams mokamų atlygimų. Įmonė klausia, ar iš darbo biržos gautos lėšos yra priskiriamos įmonės apmokestinamosios pajamoms, ir ar visą priskaityto atlyginimo sumą gali priskirti leidžiamiems atskaitymams?

Atsakymas. Pelno mokesčio įstatymo 17 straipsnio 1 dalyje nustatyta, kad leidžiamais atskaitymais laikomos visos faktiškai patirtos įprastinės tokiai veiklai vieneto sąnaudos, būtinos vieneto pajamoms uždirbti ar vieneto ekonominei naudai gauti. Sąnaudomis, priskiriamomis leidžiamiems atskaitymams, yra laikomas užmokestis, apskaičiuotas pagal įmonėje taikomas darbo apmokėjimo formas ir sistemas už atliktą darbą arba dirbtą laiką, taip pat kitos išmokos, tiesiogiai susijusios su darbu, numatytos teisės aktuose ir įmonės kolektyvinėse sutartyse Tačiau pagal 10-ojo verslo apskaitos standarto “Pardavimo pajamos” nuostatas, įsigaliojusias nuo 2004 m. sausio 1 d., iš darbo biržos gautomis kompensacijomis turi būti mažinamos darbo užmokesčio sąnaudos, todėl šios iš darbo biržos gautos kompensacijos UAB pajamoms nepriskiriamos (jomis mažinamos sąnaudos).
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui