Ar IĮ savininkas, dirbantis UAB'e yra to UAB dalyvis?

A
anonimas 167
2004-10-12 17:35 anonimas
1. Jei IĮ savininkas dirba UAB, ar jis patampa to UAB dalyviu (susijęs asmuo)? Ir kas bus jei IĮ išrašys sąskaita-faktūrą tam pačiam UAB, kurioje dirba IĮ savininkas už tokį pat darbą, kuris įeina į IĮ savininko, kaip UAB darbuotojo, tiesiogines pareigas?
2. Ar iki IĮ savininkas patapo UAB darbuotoju, galima IĮ gali išrašyti tam UAB sąskaitą ir niekas prie to negalės kabintis?
edwardas edwardas 4185
2004-10-12 17:40 edwardas 2011-09-11 03-30

anonimas rašė: 1. Jei IĮ savininkas dirba UAB, ar jis patampa to UAB dalyviu (susijęs asmuo)? Ir kas bus jei IĮ išrašys sąskaita-faktūrą tam pačiam UAB, kurioje dirba IĮ savininkas už tokį pat darbą, kuris įeina į IĮ savininko, kaip UAB darbuotojo, tiesiogines pareigas?
2. Ar iki IĮ savininkas patapo UAB darbuotoju, galima IĮ gali išrašyti tam UAB sąskaitą ir niekas prie to negalės kabintis?


Jei UABo akciju neturi tai jis nera dalyvis smile Ir saskaitas gali rasyti kam tik nori smile
G
Gemini 1205
2004-10-12 21:35 Gemini
Kad ne dalyvis, sutinku.
PMĮ. 6. Vieneto dalyvis – asmuo, kuris turi nuosavybės teisę į vieneto turtą, arba asmuo, kuris neišsaugo nuosavybės teisių į vieneto turtą, bet įgyja prievolinių teisių ir (arba) pareigų, susijusių su vienetu.
Komentaras
Vieneto dalyviai yra akcinių bendrovių akcininkai, ūkinių bendrijų tikrieji nariai ir nariai komanditoriai, žemės ūkio bendrovių ar kooperatinių bendrovių pajininkai, individualių (personalinių) įmonių savininkai, valstybės įmonių steigėjai, kredito unijų nariai ir pan. Vieneto dalyviais gali būti bet kurie juridiniai ar fiziniai asmenys, įskaitant užsienio vienetus ir užsienio valstybių gyventojus.
Bet vis tiek man tas reikalas kažkaip "nelabai" atrodo. Dar kol nedirbo IĮ savininkas UAB'e - su sąskaita viskas tikrai O.K. Bet paskui smile . Grynai moteriškos intuicijos lygyje atrodo, kad turi būti čia kažkoks kabliukas. Bet įrodyti - negaliu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui