Akcijų vagys !

S
skyp 10
2004-10-19 12:22 skyp
tai va yra toks reikalas kad pries du metus mire mano tevas ir jis buvo states naktini kluba kaune ir jis turejo virs 50 % akciju...bet kai jis miri jo sugyventine sake kad ju nebiera jis jas pardaves bet jokiu dokumentu neparode...ir ir esa kad jau kitas savininkas...neseniai suzinojau kad to klubo savininkas tas pats kaip ir buvo pries du metus...tai as pradejau daryt isvadas kad tas akcijas galejo pasisavinti ar kapnors be musu ziniu parduoti... tai kaip butu galima suzinoti kur tos akcijos , kas su jomis buvo padaryta ir panasiai...i kokia instancija cia kreiptis reiktu? smile
IrenaR IrenaR 2858
2004-10-19 12:31 IrenaR
Mokesčių inspekcija turi duomenis apie akcininkus, nes jai teikiame formas apie kontroliuojančius asmenis.Bet ar ji gali tuos duomenis kam nors teikti, nežinau. Gal geriausia kreiptis į advokatą.
S
skyp 10
2004-10-19 12:37 skyp
na taip aisq...bet dar idomu ar buvo imanoma tas akcijas nusukt nuo mans nes as esu pavaldetojas tos akcijos mano tevo...ir kaip buvo dalijamas turtas tai apie jas niekas ne zodziu as irgi toks profesorius tebuvau tai man kazkaip ir neuzkibo...tai gal jai kasnors daba $ moka uztas akcijas ir panasiai kad ji tyletu ir pansiai...ir ka reikia nusinest i mokescius kad jie man parodytu kur tos akcijos ir pan?
B
Bile_kas 449
2004-10-19 12:40 Bile_kas
Kodėl kalbi apie kitą savininką? Jei tavo tėvas turėjo >50%, tai savininkas jis.
S
skyp 10
2004-10-19 12:44 skyp
savininkas tai jis bet kad jis jau kaip du metus mires...o man tai pasake kad ju nera per turto dalybas...ir jos turetu seip kiek zinau man atitekt...o cia pasiklausinejau biski kad tas akcijas valdo kazkas kitas tai ir noriu isiaiskint ar taip galejo padaryti ta jo sugevntine be mano zinios....ir apskritai ar imanoma ja pavogt ir jei taip tai kokiais budais tai daroma...?
B
Bile_kas 449
2004-10-19 12:48 Bile_kas
Pabandyk kreiptis į tą įmonę oficialiu raštu. Jei atsakys, kad konfidencialu, tada per advokatą.
O
odisejas 292
2004-10-19 12:51 odisejas
Kokiu būdu buvo priimtas palikimas - pradėjus faktiškai valdyti; buvo kreiptasi į teismą dėl turto apyrašo sudarymo; ar buvo kreiptasi pas notarą dėl palikimo priėmimo?
S
skyp 10
2004-10-19 13:48 skyp
buvo tik pas notara..kad tiek ir tiek palikti o apie akcijas ne zodzio....
R
Reta 490
2004-10-19 16:05 Reta
Įmonėje turi būti akcininkų registravimo knyga, kurioje registruojami duomenis apie akcininkus, jų turimas akcijas, jų perleidimą ir įsigijimą. Manau reikia kreiptis į įmonės direktorių ir paprašyti dokumento apie skip tėvo akcijų judėjimą arba su advokato pagalba rašyti raštišką užklausimą. Turi būti protokolai, akcijų perleidimo sutartys, reikia ieškoti - vistiek kažką rasi. O tada galima daryti vienokias ar kitokias išvadas. smile
Tiesi Tiesi 4035
2004-10-19 16:29 Tiesi 2011-09-11 03-31
Mėgink per Registrų centrą. Juk žinai, kaip vadinasi įmonė, taigi gali duot paklausimą apie tos įmonės akcininkus, apie akcininkų keitimosi datas. Info būtų čia www.kada.lt


skyp rašė: tai va yra toks reikalas kad pries du metus mire mano tevas ir jis buvo states naktini kluba kaune ir jis turejo virs 50 % akciju...bet kai jis miri jo sugyventine sake kad ju nebiera jis jas pardaves bet jokiu dokumentu neparode...ir ir esa kad jau kitas savininkas...neseniai suzinojau kad to klubo savininkas tas pats kaip ir buvo pries du metus...tai as pradejau daryt isvadas kad tas akcijas galejo pasisavinti ar kapnors be musu ziniu parduoti... tai kaip butu galima suzinoti kur tos akcijos , kas su jomis buvo padaryta ir panasiai...i kokia instancija cia kreiptis reiktu? smile
Z
Zydrius 495
2004-10-19 16:41 Zydrius 2011-09-11 03-31

Tiesi rašė: Mėgink per Registrų centrą. Juk žinai, kaip vadinasi įmonė, taigi gali duot paklausimą apie tos įmonės akcininkus, apie akcininkų keitimosi datas. Info būtų čia www.kada.lt


Nu lyg tai jūs pranešinėjat apie kiekvieno akcininko pasikeitimą registrų centrui. Apie vadovo tai sutinku. Ir kaip kažkas sakė, mokesčių inspekcijai mes irgi pranešame tik apie akcininkus, kurie buvo akcininkais atskaitomybės sudarymo datai, o tai nebūtinai turi atitikti situaciją, kuri buvo prieš dieną ar po dienos...
danaga danaga 1244
2004-10-19 18:08 danaga
Jau rašiau. Pasikartosiu. Pas mane atvirkštinė situacija. Žuvo vienas iš UAB akcininku. Eina antras mėnuo - žmona iki šiol nesikreipė dėl akcijų paveldėjimo. Taip ir kaba - akcijos priklauso mirusiam žmogui. Kur pranešti? Ką turime daryti?
Tiesi Tiesi 4035
2004-10-19 19:09 Tiesi 2011-09-11 03-31
Kaip nebūtų keista - pranešinėjam. Nes nesu tikra, jog nepranešus laiku Registrų centrui, akcijų perleidimo negalima nuginčyt ar pan. Bet šiuo klausimu jau reiktų papurtyt kokį teisininką.


Zydrius rašė:
Nu lyg tai jūs pranešinėjat apie kiekvieno akcininko pasikeitimą registrų centrui. Apie vadovo tai sutinku. Ir kaip kažkas sakė, mokesčių inspekcijai mes irgi pranešame tik apie akcininkus, kurie buvo akcininkais atskaitomybės sudarymo datai, o tai nebūtinai turi atitikti situaciją, kuri buvo prieš dieną ar po dienos...
Z
Zydrius 495
2004-10-20 08:56 Zydrius
Sorry už įkyrumą, bet kur parašyta, kad reikia pranešinėti?
R
RC 160
2004-10-20 13:52 RC 2011-09-11 03-31
Sveiki,

noreciau patikslinti, kad Juridiniu asmenu registre nekaupiami domenys apie bendroves akcininkus, iskyrus tuos atvejus, kai 100 proc. akciju valdo vienas asmuo. Be sios isimties, Juridiniu asmenu registre dar kaupiami sie duomenys apie fizinius asmenis: vadovai (juridinio asmens valdymo organu nariai) ir atstovavimo (sandorio sudarymo/paraso) teise turintys asmenys.
(Saltinis: LR Civilinis kodeksas, 2.66 straipsnis)


Kalbant apie uzdarasias akcines bendroves, duomenis apie ju akcininkus greiciausiai galima rasti vieninteleje vietoje - bendroveje saugomame akcininku sarase.

Jusu atveju pirmiausiai patartina kreiptis i advokata.

Sekmes
Z
Zydrius 495
2004-10-20 14:00 Zydrius
O, viens prie vieno mūsų nuomonės šiuom klausimu sutampa smile Radau užtarėją, tai reikia pasidžiaugt .....
O
odisejas 292
2004-10-20 20:23 odisejas 2011-09-11 03-31
Pabandysiu pakomentuoti šią situaciją, bet tai mano asmeninė nuomonė, nes nesu geras paveldėjimo teisės žinovas.

Paveldėjimas galimas 2 būdais: pagal testamentą arba pagal įstatymą. Jei buvo paveldima pagal įstatymą, vaikai yra 1-os eilės paveldėtojai.

Paveldėjimas gali būti priimamas 3 būdais.
1. Pradėjus realiai valdyti turtą - reti atvejai, kai miręs asmuo neturi registruojamo turto (nekilnojamojo, transporto) bei sąskaitų banke, įmanoma, kad tiesiog ėmus naudotis mirusiojo turto ir nesant ginčo, taip ir išsisprendžia paveldėjimo klausimas.
2. Notarinėje kontoroje gaunant paveldėjimo liudijimą - paprastai procedūra atliekama, kai aiškus turtas ir jis padalinamas.
3. Per teismą, darant turto apyrašą, esant reikalui, dalyvaujant teismo antstoliui - šis būdas paprastai naudojamas, kai reikia realiai atlikti turto paiešką ir padaryti jo apyrašą.

Jei turto ieškoma nebuvo ir viskas buvo išspręsta per notarinę kontorą, aš traktuočiau, kad paveldintis turtą asmuo buvo įsitikinęs, kad žino visą turto buvimo vietą ir turi baigtinį turto sąrašą, jis nesiėmė priemonių, kad būtų surinkti duomenys apie paveldimą turtą ir jei dalis turto nebuvo dėl to rasta ir paveldėta, jis sąmoningai leido atsirasti tokiom pasekmėm. Ar gali būti atstatytas terminas paveldėjimui priimti ir atliekama papildoma turto paieška, nežinau. Visai kitokia situacija, jei apyrašas sudarinėjamas per teismą. Tiek esant kaltei, tiek jos nesant, turto apyrašas gali būti tikslinamas, su šiek tiek besiskiriančiomis pasekmėmis, susijusiomis su mirusiojo skolų perėjimu įpėdiniui.

Šiuo konkrečiu atveju aš siūlyčiau visais įmanomais būdais susirinkti nformaciją, kas yra turto savininkai. Galima pradėti pvz. nuo skundo ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriui apie galimą paveldimo turto nuslėpimą, prašant atlikti akcininkų knygos analizę. Jei tėvas buvo pildęs metinę pajamų ir turto deklaraciją, analogišką prašymą pateikti duomenis apie galimai turėtas akcijas galima bandyti gauti VMI deklaravimo skyriuje.

Jei paaiškėtų, kad akcijos vis dar yra, tai siūlyčiau kreiptis į advokatus, kurie specializuojasi paveldėjimo teisėje (rekomenduoju Forestos paveldėjimo teisės grupę, labai brangu, bet jie geriausi). Jei akcijos parduotos, tai siūlyčiau kreiptis vėl į teisėsaugos institucijas su prašymu ištirti, ar nėra suklastoti tėvo parašai ant akcijų pardavimo dokumentų (ekspertizės išvados paprastai būna "tikėtina") ir bandyti sandorį anuliuoti. Gali būti, kad vietoj tos firmos dabar jau veikia kita, tada jokios naudos iš viso to jau nebus.

Mano nuomonė gali nesutapti su kitų teisininkų nuomone, nes, pasikartosiu, paveldėjimo klausimai ne mano specializacija.
S
skyp 10
2004-10-21 09:09 skyp
nu didelis dekui visiems uz pagalba dabar bandysim kazka tai daryt....:)....naujienas pranesiu jei kas bus gero i mano puse;)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui