Pardavė bendradarbė butą ir sužinojo, kad reikia mokėti mokesčius

formyte formyte 841
2004-11-22 13:07 formyte 2011-09-11 03-33
Dalia29 rašė:
[quote:b3c18c02b2]Citata:
Palauk, formyte, tu neteisi. Kaip gali pardavimo sutartyje nebūti rinkos kainos? Juk pardavė vieną daiktą kaip visumą, o ne po pusę. Tik paradvėjai kaip suprantu du. Viskas teisingai. O suvokt, kad dalint reikia iš dviejų, kai yra du savininkai, tai jau didelių mokslų baigt, ko gero, nereikia.
O dabar kaip gaunasi, kad abi deklaravo, abi nurodė visą kainą? Nieko sau. Nenori mokėt. Tai ir aš daug ko nenoriu, bet reikia. O trykštant optimizmu laukt, kad nesuseks ir ramiai nepriemoka sulauks senaties termino, manau, kad tikrai neverta. Suseks, nubaus ir bus teisūs.


Sutinku su tamstyte stopūdovai,o nuo žioplumo vaistų nėra bet tai kaip iš tikrųjų - atimti sumą nurodytą paveldėjimo liudijime, ar pardavimo sutartyje nurodytą rinkos kainą ? Nu visai susibalamūtijau [/quote]
Mergičkos smile smile smile Help !!!!!!!!!!!!!
Tiesi Tiesi 4035
2004-11-22 13:11 Tiesi 2011-09-11 03-33
Nedrįsčiau teigt nei vienaip, nei kitaip, mano požiūriu pernelyg neaiškiai ir netiksliai apibrėžta ir GPMĮ, ir rašte apie dovanojamo turto "įsigijimo"kainą. Tavo atveju rašyčiau raštą VMI, tegu jie aiškina.


formyte rašė:
Sutinku su tamstyte stopūdovai,o nuo žioplumo vaistų nėra bet tai kaip iš tikrųjų - atimti sumą nurodytą paveldėjimo liudijime, ar pardavimo sutartyje nurodytą rinkos kainą ? Nu visai susibalamūtijau
Mergičkos smile smile smile Help !!!!!!!!!!!!!
V
Vilma7 319
2004-11-22 13:25 Vilma7
I6 VMI atsakymų:
Ar pardavus butą, kurį padovanojo mama, reikia mokėti pajamų mokestį, jei šis butas nuosavybės teise iki pardavimo neišlaikytas 3 metus?
2004-03-01

Pagal Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=1713... (toliau-Įstatymas) 6 straipsnio nuostatas, nuolatinio Lietuvos gyventojo pajamos už turto pardavimą ar kitokį perleidimą nuosavybėn apmokestinamos taikant 15 proc. pajamų mokesčio tarifą. Įstatymo 17 straipsnio 1 dalies 21 punkte yra nustatyta, kad neapmokestinamosios pajamos yra turto pardavimo ar kitokio perleidimo nuosavybėn pajamos, gautos pardavus ar kitaip perleidus nuosavybėn nekilnojamąjį daiktą, esantį Lietuvoje, jeigu jis įsigytas anksčiau negu prieš trejus metus iki šio turto pardavimo ar kitokio perleidimo nuosavybėn. Kai parduodamas turtas įsigytas anksčiau kaip prieš 3 metus iki pardavimo turto pardavimo pajamos apmokestinamos 15 proc. tarifu. Turto pardavimo pajamos apskaičiuojamos iš gautų turto pardavimo pajamų atėmus turto įsigijimo kainą, sumokėtą komisinį atlyginimą bei mokesčius, rinkliavas, susijusias su šio turto pardavimu arba kitokiu perleidimu nuosavybėn. Leidžiama atimti tik tas sumas, kurios pagrindžiamos dokumentais, turinčiais visus Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatyme ir kituose teisės aktuose nustatytus privalomus apskaitos dokumentų rekvizitus. Vadinasi, parduodant ar kitokiu būdu perleidžiant nuosavybėn dovanotą turtą, būtina turėti to turto įsigijimo dokumentus, Jūsų nurodytu atveju - dovanojimo sutartį.
Lietuvos Respublikos Vyriausybė 2003 m. sausio 29 d. nutarimu Nr. 133 patvirtino Gyventojo ne individualios veiklos turto įsigijimo kainos nustatymo tam tikrais atvejais taisykles www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=2046... (Žin., 2003, Nr. 13-497, toliau-Taisyklės). Taisyklių 4 punkte nustatyta, kad turto, įgyto dovanojimo būdu, įsigijimo kaina laikoma ta turto vertė, kuria šis turtas dovanojimo momentu (prašymo mokesčių administratoriui pateikimo dieną) būtų įvertintas paveldimo ar dovanojamo turto mokesčiui apskaičiuoti. Pagal Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 22 straipsnio nuostatas gyventojo gautos pajamos iš teisiškai registruoto turto (buto) pardavimo kitam gyventojui priskiriamos B klasės pajamoms. Vadovaujantis Įstatymo 25 straipsniu, pajamų mokestį nuo B klasės pajamų deklaruoja, apskaičiuoja ir sumoka pats pajamas gavęs gyventojas arba jo įgaliotas asmuo.
Dalia29 Dalia29 12616
2004-11-22 13:52 Dalia29 2011-09-11 03-33

formyte rašė: Sutinku su tamstyte stopūdovai,o nuo žioplumo vaistų nėra smile bet tai kaip iš tikrųjų - atimti sumą nurodytą paveldėjimo liudijime, ar pardavimo sutartyje nurodytą rinkos kainą ? Nu visai susibalamūtijau smile

Manau, kad paveldėjimo dokumente nurodytą kainą, juk ji buvo turto įsigijimo momentu. O pardavimo sutartyje nurodyta rinkos kaina (pardavimo momentui?) lyg ir ne prie ko.
Tą patvirtina ir Vilmos komentaras.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui