Nekilnojamas turtas

Cha-cha Cha-cha 5529
2005-08-18 10:00 Cha-cha
Priskaičiuoti NT mokesti turėsit jūs. Reikia užpildyti FR0316, kurią pateiksite VMI. Kadangi tai privalomas registruoti turtas, manau kad JAR pranešti nereikia. Mokestį mokėsit kas ketvirtį.
D
dirbancioji 108
2005-08-18 10:02 dirbancioji
is jar gauni dokumenta apie to pastato verte (jei neklystu rinkos), tada per menesi uzpildai vmi deklaracija FR0316 (apie isigyta turta), kurioje apskaiciuoji kiek NT mokescio turi moketi per ketvirti - mokama pasibaidus ketvirciui per 25 dienas.
dar jei neklystu yra valstybines zemes nuomos mokescio deklaracija - tik kol kas sia tema nieko neradau.
dar yra tarsos mokestis is stacionariu tarsos saltiniu (bandziau skaiciuoti, bet laaabai sudetinga pasirode ir patikejau imonei, kuri tuo uzsiima)
volgadon volgadon 4395
2005-08-18 10:04 volgadon
Šiaip tai nieko sudėtingo.Pastatą registruosite registrų centre.Jie nustatys apmokestinamą vertę + vietovės koeficientas.Nekilnojamojo turto mokestis 1 procentas tos vertės.Naujai įsigitam turtui deklaracija FR 0316 ,paskui FR0315.
Paskaitykite nekilnijamo turto mok.įstatymą, gal galėsite prisitaikyti sau kokią lengvatą ir mok.nemokėti.Jeigu nėra 100 procentų išbaigtumo -mokestis nemokamas.
volgadon volgadon 4395
2005-08-18 10:06 volgadon
Mokesčio sumos niekas nepaskaičiuos ,skaičiuosi pati.
Gita1 Gita1 8377
2005-08-18 10:13 Gita1 2011-09-11 03-49

volgadon rašė: Jeigu nėra 100 procentų išbaigtumo -mokestis nemokamas.

nesupratau smile
D
dirbancioji 108
2005-08-18 10:32 dirbancioji
Iškilo tokia problemėlė, gal kas padės - įmonė įsigijo iš fizinio asmens žū paskirties sklypą. Kokie mokesčiai, pranešti kam. Sklypas priklausė tam asmeniui ilgiau kai 3 m.,tai GPM nereikia?
D
DJTy 10
2005-08-18 11:04 DJTy
Pirkimas,tai nera nieko sudetinga ir kaip jau minejau bus dar lengviau,kai ji isigysite,kaip perkate nusidevejima skaiciuoja tie asmenys,kurie ji parduoda,va kai jau isigysite,tada ir turesite moketi ir skaiciuoti nusidevejima,moketi stacionaru mokesti ir pan.
o pasiskaityt gali,net nezinau gal gali pabandyt susirast pirkimo pardavimo akta,bet bijau sumeluot...
D
DJTy 10
2005-08-18 11:34 DJTy
PIRKIMO-PARDAVIMO SUTARTIS Nr.______
_________ m. ______________ mėn. ______ d., _________ (vieta)

UAB “______________”, įmonės kodas ________________, atstovaujama veikiančio pagal įstatus direktoriaus _____________________, (toliau – Pardavėjas), iš vienos pusės, ir UAB “_____________”, įmonės kodas ________________, atstovaujama veikiančio pagal įgaliojimą Nr. ____, išduotą ______ m. ___________ mėn. ______ d. _____(kieno)__________________, (toliau – Pirkėjas), iš kitos pusės, sudarė šią sutartį. Toliau sutartyje abi šalys bendrai vadinamos Šalimis.

1. SUTARTIES OBJEKTAS IR DALYKAS
1.1. Šia sutartimi Pardavėjas įsipareigoja perduoti jam nuosavybės teise priklausančias sutarties 1.2. punkte numatytas prekes Pirkėjo nuosavybėn, o pirkėjas įsipareigoja priimti prekes ir sumokėti už jas nustatytą pinigų sumą šios sutarties numatytomis sąlygomis ir tvarka.
1.2. Parduodamų prekių pavadinimas, asortimentas, kiekybė, techninės charakteristikos ir kokybė nurodytos sutarties priede Nr.1.

2. ŠALIŲ TESĖS IR ĮSIPAREIGOJIMAI
2.1. Pardavėjas įsipareigoja:
2.1.1. perduoti prekes Pirkėjo nuosavybėn šios sutarties nustatytomis sąlygomis ir tvarka;
2.1.2. saugoti prekes ir neleisti joms pablogėti iki prekių perdavimo Pirkėjui.
2.2. Pardavėjas turi teisę:
2.2.1. reikalauti, kad Pirkėjas priimtų prekes ir sumokėtų šioje sutartyje nustatytą kainą;
2.2.2. reikalauti, kad Pirkėjas atlygintų nuostolius, padarytus prekių priėmimo uždelsimu;
2.2.3. atsisakyti nuo sutarties ir pareikalauti atlyginti nuostolius, jeigu Pirkėjas, pažeisdamas sutartį, atsisako priimti prekes arba sumokėti už jas nustatytą kainą.
2.3. Pirkėjas įsipareigoja:
2.3.1. priimti nupirktas prekes;
2.3.2. sumokėti už jas nustatytą kainą sutarties numatytomis sąlygomis ir tvarka.
2.4. Pirkėjas turi teisę:
2.4.1. reikalauti perduoti jam perkamas prekes;
2.4.2. reikalauti atlyginti nuostolius, padarytus įvykdymo uždelsimu;
2.4.3. atsisakyti nuo sutarties ir pareikalauti atlyginti nuostolius, jeigu Pardavėjas, pažeisdamas sutartį, neperduoda Pirkėjui prekių.

2. SUTARTIES KAINA
2.1. Parduodamų prekių kaina (sutarties kaina) yra _________________________________ Lt (____________________________________ litų _______ centų).
2.2. Sutarties kaina apskaičiuota remiantis sutarties priede Nr. 2 (nurodomas kainynas, katalogas, kalkuliacija ir pan.) nustatytomis prekių kainomis. Prekių kaina skaičiuojama už (nurodomas prekės vienetas, konkretus svorio vienetas, pakuočių skaičius ir pan.).
2.3. Prekių kaina apima jų įpakavimą, ženklinimą, saugojimą Pardavėjo sandėlyje iki šioje sutartyje numatytos prekių išsiuntimo Pirkėjui datos. Prekių kaina taip pat apima jų transportavimo išlaidas iki prekių pristatymo Pirkėjui datos. Nuo šios sutarties 5.1. punkte numatytos prekių priėmimo datos visos tolesnės jų transportavimo išlaidos tenka Pirkėjui.
2.4. Prekių kainos gali būti keičiamos atskiru raštišku sutarties Šalių susitarimu.

3. PREKIŲ TIEKIMO TERMINAI IR TVARKA
3.1. Sutarties priede Nr. 1 nurodytos prekės turi būti patiektos (pateikiamas grafikas, numatomi galutiniai ar tarpiniai terminai, per tam tikrą terminą po Pirkėjo pareikalavimo sutartyje numatytomis ryšio priemonėmis ir pan., taip pat konkretizuojamas pateikiamų prekių kiekis).
3.2. Prekių paskirties vieta _______________________.
3.3. Per ________ dienas nuo prekių išsiuntimo, tačiau bet kokiu atveju ne vėliau kaip _______ dienos iki prekių pristatymo paskirties vietoje, Pardavėjas praneša Pirkėjui apie prekių išsiuntimo datą, kiekį, skaičių ar svorį, transporto priemonės pavadinimą ir apibūdinimą, tikslų prekių pristatymo paskirties vietoje laiką.
3.4. Pardavėjas perduoda prekes paskirties vietoje Pirkėjo įgaliotam asmeniui, pateikusiam jo įgalinimus patvirtinantį dokumentą.

4. PREKIŲ KOKYBĖ
4.1. Prekių kokybė turi atitikti šios sutarties priede Nr. 3 numatytus reikalavimus ir norminių dokumentų (standartų, techninių sąlygų, etalonų, pavyzdžių ir kt.) reikalavimus, išskyrus tas prekes, kurioms norminių dokumentų nereikia.
4.2. Laikoma, kad prekės neatitinka sutarties reikalavimų, jeigu perduotų prekių kiekis, dydis ar svoris neatitinka šios sutarties sąlygų arba perduotos kitos rūšies, negu numatyta sutartyje, prekės.

5. PREKIŲ PRĖMIMAS
5.1. Prekių priėmimas vykdomas jų pristatymo 3.2. punkte nurodytoje prekių paskirties vietoje ne vėliau kaip per ____ dienų nuo jų pristatymo. Prekės, kurioms nustatytas garantinis laikas, turi būti priimamos nesibaigus nustatytam garantiniam laikui.
5.2. Prekių priėmimas yra Pirkėjo atliekamas jų kiekio ir kokybės bei komplektiškumo patikrinimas.
5.3. Priimant prekes, gali dalyvauti abiejų Šalių atstovai.
5.4. Prekių priėmimo rezultatai įforminami prekių priėmimo aktu, kuris surašomas tą pačią dieną, kai baigiamas priėmimas. Prekių priėmimo akte turi būti aptarti Pirkėjo nustatyti prekių defektai.
5.5. Nustatęs, kad gautų prekių kokybė ar komplektiškumas neatitinka sutarties, normatyvinių dokumentų (standartų, techninių sąlygų ir kt.) bei lydinčiųjų dokumentų reikalavimų, ar prekių kiekis neatitinka nurodyto pirminiuose juridinę galią turinčiuose buhalterinės apskaitos dokumentuose, pirkėjas Privalo sustabdyti prekių ir įrengimų priėmimą, surašyti aktą ir ne vėliau kaip kitą darbo dieną pranešti apie tai raštu Pardavėjui. Atsižvelgiant į laiką, kurio reikia Pardavėjui atvykti, pranešime nurodoma tolesnio prekių kokybės ar kiekio tikrinimo data.
5.6. Pardavėjas, gavęs pranešimą, privalo ne vėliau kaip kitą darbo dieną raštu atsakyti Pirkėjui. Pirkėjas gali tęsti prekių priėmimą vienašališkai, be Pardavėjo ar jo įgalioto atstovo, jeigu yra rašytinis Pardavėjo sutikimas. Negavęs atsakymo į savo pranešimą ir nurodytu laiku nesulaukęs Pardavėjo ar jo įgalioto atstovo, Pirkėjas savo nuožiūra turi kviestis prekių ekspertizę atliekančios institucijos ekspertą, kad jis įvertintų prekių kokybę.
5.7. Jeigu prekių priėmimo metu tarp Šalių kyla ginčų nustatant prekių kokybės neatitikimo ar kiekio trūkumo priežastis, bet kurios iš Šalių nuožiūra kviečiamas aukščiau nurodytos institucijos atstovas.
5.8. Nustatęs gautų prekių kokybės neatitikimų, Pirkėjas savo nuožiūra turi teisę reikalauti iš Pardavėjo:
5.8.1. kad būtų atitinkamai sumažinta prekių kaina;
5.8.2. kad prekės būtų pakeistos tinkamos kokybės prekėmis;
5.8.3. kad Pardavėjas neatlygintinai per protingą terminą pašalintų trūkumus arba atlygintų Pirkėjo išlaidas jiems pašalinti, jei trūkumus galima pašalinti;
5.8.4. grąžinti sumokėtus pinigus ir nutraukti sutartį, kai netinkamos kokybės prekių pardavimas yra esminis sutarties pažeidimas.
5.9. Nustatęs gautų prekių komplektiškumo neatitikimų, Pirkėjas savo nuožiūra turi teisę reikalauti iš Pardavėjo:
5.9.1. kad būtų atitinkamai sumažinta prekių kaina;
5.9.2. kad Pardavėjas per protingą terminą sukomplektuotų prekes;
5.9.3. grąžinti sumokėtus pinigus ir nutraukti sutartį, kai nekomplektiškų prekių pardavimas yra esminis sutarties pažeidimas.

6. APMOKĖJIMO SĄLYGOS
6.1. Apmokėjimas už pristatytas (išsiųstas, pateiktas) prekes atliekamas iš anksto, per _____ dienas nuo jų pristatymo (priėmimo) dienos, inkaso ar akredityvo būdu ir pan.
6.2. Laiku neapmokėjęs už prekes, Pirkėjas įsipareigoja mokėti Pardavėjui 0,2 % dydžio delspinigius, kurie skaičiuojami nuo nesumokėtos sumos už kiekvieną praleistą dieną.

7.SUTARTIES GALIOJIMO TERMINAS IR JOS NUTRAUKIMO TVARKA
7.1. Sutartis galioja iki _______ m. ___________________ mėn. ______ d.
7.2. Nei vienai iš Šalių nepranešus kitai Šaliai apie sutarties pasibaigimą likus ne mažiau kaip _______ dienų iki jos galiojimo termino pabaigos, laikoma, kad sutartis pratęsta neribotam terminui.
7.3. Kiekviena iš Šalių, pilnai atsiskaičiusi pagal šią sutartį su kita šalimi, turi teisę nutraukti sutartį pranešusi apie tai kitai Šaliai prieš ___________ mėnesius iki jos nutraukimo.
7.4. Nutraukiant sutartį dėl kitos sutarties Šalies kaltės, 7.3. punkte numatyto pranešimo terminas netaikomas. Šiuo sutarties nutraukimo atveju Šalys atlieka viena kitai pagal šią sutartį joms priklausančius mokėjimus. Kalta dėl sutarties nutraukimo Šalis taip pat atlygina kitai Šaliai dėl to atsiradusius nuostolius.

8. ŠALIŲ ATSAKOMYBĖS SĄLYGOS
8.1. Šalis, neįvykdžiusi sutartinių įsipareigojimų arba įvykdžiusi juos netinkamai, atsako turtu, tik esant kaltei (tyčiai arba neatsargumui).
8.2. Įvykus nepaprastoms aplinkybėms (force majeure), kurių negalima nei numatyti, nei išvengti, sutarties Šalys atleidžiamos nuo atsakomybės už sutarties nevykdymą arba netinkamą vykdymą, laikantis taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1996 m. liepos 15 d. nutarimu Nr. 840 (VŽ 19960719 Nr.68).
8.3. Šalis, prašanti atleisti nuo atsakomybės, sužinojusi apie force majeure aplinkybę bei jos poveikį įsipareigojimų vykdymui, kuo skubiau turi pranešti kitai Šaliai apie susidariusią situaciją. Būtina pranešti ir tuomet, kai išnyksta pagrindas nevykdyti įsipareigojimų. Pagrindas atleisti nuo atsakomybės atsiranda nuo kliūties atsiradimo momento arba, jeigu apie ją laiku pranešta, nuo pranešimo momento. Laiku nepranešusi įsipareigojimų nevykdanti Šalis tampa iš dalies atsakinga už nuostolių, kurių priešingu atveju būtų išvengta, atlyginimą.

9.BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS
9.1. Sutartis įsigalioja nuo jos pasirašymo dienos ir galioja iki visų sutartinių įsipareigojimų, kylančių iš šios sutarties, įvykdymo.
9.2. Sutartis gali būti pakeista ar papildyta atskiru raštišku Šalių susitarimu.
9.3. Visi rašytiniai pranešimai, vienos iš šalių skirti kitai šaliai, laikomi atlikti tinkamu būdu, jei buvo adresuoti šios sutarties 10 straipsnyje nurodytais adresais. Nepranešusi apie adreso pasikeitimą Šalis, atsako kitai Šaliai už visus su nepranešimu susijusius nuostolius.
9.4. Visi ginčai, kylantys iš šios sutarties, sprendžiami Šalių susitarimu. Nepavykus susitarti, ginčo sprendimas bet kurios iš Šalių iniciatyva gali būti perduotas spręsti Lietuvos Respublikos teismui, taikant Lietuvos Respublikos teisę.
9.5. Sutartis sudaryta dviem vienodą juridinę galią turinčiais egzemplioriais - po vieną kiekvienai Šaliai.
9.6. Sutarties priedai Nr. 1, Nr. 2 ir Nr. 3 yra neatskiriama šios sutarties dalis.

10. JURIDINIAI ŠALIŲ ADRESAI IR PARAŠAI
10.1. Pardavėjas 10.2. Pirkėjas





Beja ar gavai mano ankstesne zinute???
D
DJTy 10
2005-08-18 11:41 DJTy
PIRKIMO-PARDAVIMO SUTARTIS Nr.______
_________ m. ______________ mėn. ______ d., _________ (vieta)

UAB “______________”, įmonės kodas ________________, atstovaujama veikiančio pagal įstatus direktoriaus _____________________, (toliau – Pardavėjas), iš vienos pusės, ir UAB “_____________”, įmonės kodas ________________, atstovaujama veikiančio pagal įgaliojimą Nr. ____, išduotą ______ m. ___________ mėn. ______ d. _____(kieno)__________________, (toliau – Pirkėjas), iš kitos pusės, sudarė šią sutartį. Toliau sutartyje abi šalys bendrai vadinamos Šalimis.

1. SUTARTIES OBJEKTAS IR DALYKAS
1.1. Šia sutartimi Pardavėjas įsipareigoja perduoti jam nuosavybės teise priklausančias sutarties 1.2. punkte numatytas prekes Pirkėjo nuosavybėn, o pirkėjas įsipareigoja priimti prekes ir sumokėti už jas nustatytą pinigų sumą šios sutarties numatytomis sąlygomis ir tvarka.
1.2. Parduodamų prekių pavadinimas, asortimentas, kiekybė, techninės charakteristikos ir kokybė nurodytos sutarties priede Nr.1.

2. ŠALIŲ TESĖS IR ĮSIPAREIGOJIMAI
2.1. Pardavėjas įsipareigoja:
2.1.1. perduoti prekes Pirkėjo nuosavybėn šios sutarties nustatytomis sąlygomis ir tvarka;
2.1.2. saugoti prekes ir neleisti joms pablogėti iki prekių perdavimo Pirkėjui.
2.2. Pardavėjas turi teisę:
2.2.1. reikalauti, kad Pirkėjas priimtų prekes ir sumokėtų šioje sutartyje nustatytą kainą;
2.2.2. reikalauti, kad Pirkėjas atlygintų nuostolius, padarytus prekių priėmimo uždelsimu;
2.2.3. atsisakyti nuo sutarties ir pareikalauti atlyginti nuostolius, jeigu Pirkėjas, pažeisdamas sutartį, atsisako priimti prekes arba sumokėti už jas nustatytą kainą.
2.3. Pirkėjas įsipareigoja:
2.3.1. priimti nupirktas prekes;
2.3.2. sumokėti už jas nustatytą kainą sutarties numatytomis sąlygomis ir tvarka.
2.4. Pirkėjas turi teisę:
2.4.1. reikalauti perduoti jam perkamas prekes;
2.4.2. reikalauti atlyginti nuostolius, padarytus įvykdymo uždelsimu;
2.4.3. atsisakyti nuo sutarties ir pareikalauti atlyginti nuostolius, jeigu Pardavėjas, pažeisdamas sutartį, neperduoda Pirkėjui prekių.

2. SUTARTIES KAINA
2.1. Parduodamų prekių kaina (sutarties kaina) yra _________________________________ Lt (____________________________________ litų _______ centų).
2.2. Sutarties kaina apskaičiuota remiantis sutarties priede Nr. 2 (nurodomas kainynas, katalogas, kalkuliacija ir pan.) nustatytomis prekių kainomis. Prekių kaina skaičiuojama už (nurodomas prekės vienetas, konkretus svorio vienetas, pakuočių skaičius ir pan.).
2.3. Prekių kaina apima jų įpakavimą, ženklinimą, saugojimą Pardavėjo sandėlyje iki šioje sutartyje numatytos prekių išsiuntimo Pirkėjui datos. Prekių kaina taip pat apima jų transportavimo išlaidas iki prekių pristatymo Pirkėjui datos. Nuo šios sutarties 5.1. punkte numatytos prekių priėmimo datos visos tolesnės jų transportavimo išlaidos tenka Pirkėjui.
2.4. Prekių kainos gali būti keičiamos atskiru raštišku sutarties Šalių susitarimu.

3. PREKIŲ TIEKIMO TERMINAI IR TVARKA
3.1. Sutarties priede Nr. 1 nurodytos prekės turi būti patiektos (pateikiamas grafikas, numatomi galutiniai ar tarpiniai terminai, per tam tikrą terminą po Pirkėjo pareikalavimo sutartyje numatytomis ryšio priemonėmis ir pan., taip pat konkretizuojamas pateikiamų prekių kiekis).
3.2. Prekių paskirties vieta _______________________.
3.3. Per ________ dienas nuo prekių išsiuntimo, tačiau bet kokiu atveju ne vėliau kaip _______ dienos iki prekių pristatymo paskirties vietoje, Pardavėjas praneša Pirkėjui apie prekių išsiuntimo datą, kiekį, skaičių ar svorį, transporto priemonės pavadinimą ir apibūdinimą, tikslų prekių pristatymo paskirties vietoje laiką.
3.4. Pardavėjas perduoda prekes paskirties vietoje Pirkėjo įgaliotam asmeniui, pateikusiam jo įgalinimus patvirtinantį dokumentą.

4. PREKIŲ KOKYBĖ
4.1. Prekių kokybė turi atitikti šios sutarties priede Nr. 3 numatytus reikalavimus ir norminių dokumentų (standartų, techninių sąlygų, etalonų, pavyzdžių ir kt.) reikalavimus, išskyrus tas prekes, kurioms norminių dokumentų nereikia.
4.2. Laikoma, kad prekės neatitinka sutarties reikalavimų, jeigu perduotų prekių kiekis, dydis ar svoris neatitinka šios sutarties sąlygų arba perduotos kitos rūšies, negu numatyta sutartyje, prekės.

5. PREKIŲ PRĖMIMAS
5.1. Prekių priėmimas vykdomas jų pristatymo 3.2. punkte nurodytoje prekių paskirties vietoje ne vėliau kaip per ____ dienų nuo jų pristatymo. Prekės, kurioms nustatytas garantinis laikas, turi būti priimamos nesibaigus nustatytam garantiniam laikui.
5.2. Prekių priėmimas yra Pirkėjo atliekamas jų kiekio ir kokybės bei komplektiškumo patikrinimas.
5.3. Priimant prekes, gali dalyvauti abiejų Šalių atstovai.
5.4. Prekių priėmimo rezultatai įforminami prekių priėmimo aktu, kuris surašomas tą pačią dieną, kai baigiamas priėmimas. Prekių priėmimo akte turi būti aptarti Pirkėjo nustatyti prekių defektai.
5.5. Nustatęs, kad gautų prekių kokybė ar komplektiškumas neatitinka sutarties, normatyvinių dokumentų (standartų, techninių sąlygų ir kt.) bei lydinčiųjų dokumentų reikalavimų, ar prekių kiekis neatitinka nurodyto pirminiuose juridinę galią turinčiuose buhalterinės apskaitos dokumentuose, pirkėjas Privalo sustabdyti prekių ir įrengimų priėmimą, surašyti aktą ir ne vėliau kaip kitą darbo dieną pranešti apie tai raštu Pardavėjui. Atsižvelgiant į laiką, kurio reikia Pardavėjui atvykti, pranešime nurodoma tolesnio prekių kokybės ar kiekio tikrinimo data.
5.6. Pardavėjas, gavęs pranešimą, privalo ne vėliau kaip kitą darbo dieną raštu atsakyti Pirkėjui. Pirkėjas gali tęsti prekių priėmimą vienašališkai, be Pardavėjo ar jo įgalioto atstovo, jeigu yra rašytinis Pardavėjo sutikimas. Negavęs atsakymo į savo pranešimą ir nurodytu laiku nesulaukęs Pardavėjo ar jo įgalioto atstovo, Pirkėjas savo nuožiūra turi kviestis prekių ekspertizę atliekančios institucijos ekspertą, kad jis įvertintų prekių kokybę.
5.7. Jeigu prekių priėmimo metu tarp Šalių kyla ginčų nustatant prekių kokybės neatitikimo ar kiekio trūkumo priežastis, bet kurios iš Šalių nuožiūra kviečiamas aukščiau nurodytos institucijos atstovas.
5.8. Nustatęs gautų prekių kokybės neatitikimų, Pirkėjas savo nuožiūra turi teisę reikalauti iš Pardavėjo:
5.8.1. kad būtų atitinkamai sumažinta prekių kaina;
5.8.2. kad prekės būtų pakeistos tinkamos kokybės prekėmis;
5.8.3. kad Pardavėjas neatlygintinai per protingą terminą pašalintų trūkumus arba atlygintų Pirkėjo išlaidas jiems pašalinti, jei trūkumus galima pašalinti;
5.8.4. grąžinti sumokėtus pinigus ir nutraukti sutartį, kai netinkamos kokybės prekių pardavimas yra esminis sutarties pažeidimas.
5.9. Nustatęs gautų prekių komplektiškumo neatitikimų, Pirkėjas savo nuožiūra turi teisę reikalauti iš Pardavėjo:
5.9.1. kad būtų atitinkamai sumažinta prekių kaina;
5.9.2. kad Pardavėjas per protingą terminą sukomplektuotų prekes;
5.9.3. grąžinti sumokėtus pinigus ir nutraukti sutartį, kai nekomplektiškų prekių pardavimas yra esminis sutarties pažeidimas.

6. APMOKĖJIMO SĄLYGOS
6.1. Apmokėjimas už pristatytas (išsiųstas, pateiktas) prekes atliekamas iš anksto, per _____ dienas nuo jų pristatymo (priėmimo) dienos, inkaso ar akredityvo būdu ir pan.
6.2. Laiku neapmokėjęs už prekes, Pirkėjas įsipareigoja mokėti Pardavėjui 0,2 % dydžio delspinigius, kurie skaičiuojami nuo nesumokėtos sumos už kiekvieną praleistą dieną.

7.SUTARTIES GALIOJIMO TERMINAS IR JOS NUTRAUKIMO TVARKA
7.1. Sutartis galioja iki _______ m. ___________________ mėn. ______ d.
7.2. Nei vienai iš Šalių nepranešus kitai Šaliai apie sutarties pasibaigimą likus ne mažiau kaip _______ dienų iki jos galiojimo termino pabaigos, laikoma, kad sutartis pratęsta neribotam terminui.
7.3. Kiekviena iš Šalių, pilnai atsiskaičiusi pagal šią sutartį su kita šalimi, turi teisę nutraukti sutartį pranešusi apie tai kitai Šaliai prieš ___________ mėnesius iki jos nutraukimo.
7.4. Nutraukiant sutartį dėl kitos sutarties Šalies kaltės, 7.3. punkte numatyto pranešimo terminas netaikomas. Šiuo sutarties nutraukimo atveju Šalys atlieka viena kitai pagal šią sutartį joms priklausančius mokėjimus. Kalta dėl sutarties nutraukimo Šalis taip pat atlygina kitai Šaliai dėl to atsiradusius nuostolius.

8. ŠALIŲ ATSAKOMYBĖS SĄLYGOS
8.1. Šalis, neįvykdžiusi sutartinių įsipareigojimų arba įvykdžiusi juos netinkamai, atsako turtu, tik esant kaltei (tyčiai arba neatsargumui).
8.2. Įvykus nepaprastoms aplinkybėms (force majeure), kurių negalima nei numatyti, nei išvengti, sutarties Šalys atleidžiamos nuo atsakomybės už sutarties nevykdymą arba netinkamą vykdymą, laikantis taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1996 m. liepos 15 d. nutarimu Nr. 840 (VŽ 19960719 Nr.68).
8.3. Šalis, prašanti atleisti nuo atsakomybės, sužinojusi apie force majeure aplinkybę bei jos poveikį įsipareigojimų vykdymui, kuo skubiau turi pranešti kitai Šaliai apie susidariusią situaciją. Būtina pranešti ir tuomet, kai išnyksta pagrindas nevykdyti įsipareigojimų. Pagrindas atleisti nuo atsakomybės atsiranda nuo kliūties atsiradimo momento arba, jeigu apie ją laiku pranešta, nuo pranešimo momento. Laiku nepranešusi įsipareigojimų nevykdanti Šalis tampa iš dalies atsakinga už nuostolių, kurių priešingu atveju būtų išvengta, atlyginimą.

9.BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS
9.1. Sutartis įsigalioja nuo jos pasirašymo dienos ir galioja iki visų sutartinių įsipareigojimų, kylančių iš šios sutarties, įvykdymo.
9.2. Sutartis gali būti pakeista ar papildyta atskiru raštišku Šalių susitarimu.
9.3. Visi rašytiniai pranešimai, vienos iš šalių skirti kitai šaliai, laikomi atlikti tinkamu būdu, jei buvo adresuoti šios sutarties 10 straipsnyje nurodytais adresais. Nepranešusi apie adreso pasikeitimą Šalis, atsako kitai Šaliai už visus su nepranešimu susijusius nuostolius.
9.4. Visi ginčai, kylantys iš šios sutarties, sprendžiami Šalių susitarimu. Nepavykus susitarti, ginčo sprendimas bet kurios iš Šalių iniciatyva gali būti perduotas spręsti Lietuvos Respublikos teismui, taikant Lietuvos Respublikos teisę.
9.5. Sutartis sudaryta dviem vienodą juridinę galią turinčiais egzemplioriais - po vieną kiekvienai Šaliai.
9.6. Sutarties priedai Nr. 1, Nr. 2 ir Nr. 3 yra neatskiriama šios sutarties dalis.

10. JURIDINIAI ŠALIŲ ADRESAI IR PARAŠAI
10.1. Pardavėjas 10.2. Pirkėjas





Beja ar gavai mano ankstesne zinute???
D
dirbancioji 108
2005-08-18 13:16 dirbancioji
Man atrodo DJTy, kad tu galetum buti tipiskas direktorius, kuris galvoja, kaip ka nupirkti, o apie visa kita tegu galvoja buhaltere. Nepyk smile
IrenaR IrenaR 2858
2005-08-18 13:30 IrenaR 2011-09-11 03-49

DJTy rašė: Pirkimas,tai nera nieko sudetinga ir kaip jau minejau bus dar lengviau,kai ji isigysite,kaip perkate nusidevejima skaiciuoja tie asmenys,kurie ji parduoda,va kai jau isigysite,tada ir turesite moketi ir skaiciuoti nusidevejima,moketi stacionaru mokesti ir pan.

Patikslinsiu, kad žemės nusidėvėjimas neskaičiuojamas.
D
DJTy 10
2005-08-18 14:44 DJTy
Dirbancioji ACIU uz nuomone,bet taip nera... smile
Bet TIu man taip ir nepasakiai kur galeciau apie tuos visus nekilnojamo turto mokescius pasiskaityti...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui