Kulinariniai receptai

A
Amanda 3804
2009-11-26 10:48 Amanda
Jei tokius skanumynus ir grožybes gamina žmogus kuris nemėgsta virtuvės smile , tai ką gali pagaminti mėgstantis?
Elvusia Elvusia 19998
2009-11-26 11:02 Elvusia 2011-09-11 06-30

Amanda rašė: Jei tokius skanumynus ir grožybes gamina žmogus kuris nemėgsta virtuvės smile , tai ką gali pagaminti mėgstantis?

O tai ką daryt?
Labai mėgstu skanumynus.
Bet nuvažiavau į parduotuvę, o ten tokie blynai - plokštainiai. Bulka, pertepta neaiškios sudėties tepalais :)))))
Turiu pasitaupius varškės, reikia kažkaip ją sunaudoti.
Nu kaip norėčiau kokio varškinio pyrago.
Bet jau ne. Tingiu.
Čia tai ką - sumečiau į mikserį, kol suko varškę su kiaušiniais, įkaito aliejus. Beliko tik bumbuliukus susukt ir prižiūrėt, kad nesudegtų :)
Spanguolių turiu pilną šaldytuvo stalčių. Irgi - sumečiau į puodą, krakmolą suleidau.
Ir ką, dabar tegul laukia visi, kol ateis įkvėpimas žadėtą plovą gaminti :))))))))))
Z
zaika 3663
2009-11-26 11:11 zaika
Elvusia, išduokit receptuką spurgų, jei nesunku
Elvusia Elvusia 19998
2009-11-26 11:24 Elvusia 2011-09-11 06-30

zaika rašė: Elvusia, išduokit receptuką spurgų, jei nesunku

O jergau, nesunku. Tik neturiu tokio kaip recepto.
Šiandien dėjau (dariau daug) apie 1,5 kg varškės, 8 kiaušinius, truputį kefyro, sodos, cukraus, druskos, vanilinio cukraus. Visa tai išplakiau su mikseriu. Nes varškę naudoju sveriamą, birią. Spurgoms labai svarbu, kad varškė būtų pertrinta.
Kai išsiplakė, dėjau miltų. Kiek - nežinau. Dėjau tiek, kad galėčiau formuoti bumbuliuką.
Dedu į aliejų, bet ne per karštą.
Kad iškeptų vidus :)
Beje, kačiukai, šeškas ir šuo jau įvertino.
Reikškia tikrai pavyko, nes šie šeimos nariai meluot nemoka. Jei kas nors netinka - neįsiūlysi.
O čia - pučia nuo stalo, šikniai. Su šuniu priešaky :))))))))
Z
zaika 3663
2009-11-26 11:27 zaika
reiks išmėgint, o tešla prie rankų nelimpa? ji turi būt kietoka ar nelabai?
Elvusia Elvusia 19998
2009-11-26 11:38 Elvusia 2011-09-11 06-30

zaika rašė: reiks išmėgint, o tešla prie rankų nelimpa? ji turi būt kietoka ar nelabai?

Rankas miltuoju, darydama bumbuliukus.
Na, tešla tokia, su kuo čia ją palygint, hmmm, na kaip bandelių :))))))))))
Z
zaika 3663
2009-11-26 11:51 zaika
vienu žodžiu minkštoka ir limpanti (jei rankos nemiltuotos), ane?
Elvusia Elvusia 19998
2009-11-26 11:55 Elvusia 2011-09-11 06-30

zaika rašė: vienu žodžiu minkštoka ir limpanti (jei rankos nemiltuotos), ane?

Na, man limpa :)
Matai, prie rankų neturėtų lipti mielinė tešla, ar riebi (kibinų) tešla.
Spurgų kažkaip neteko tokių padaryti, kad neliptų.
M
manila 625
2009-11-26 12:20 manila
sugundet mane tom spurgom, reiks daryt :) o su idaru nedaret?
Elvusia Elvusia 19998
2009-11-26 12:21 Elvusia
Su įdaru daug darbo :)))))))
Z
zaika 3663
2009-11-26 12:25 zaika 2011-09-11 06-30

Elvusia rašė: Na, man limpa :)
Matai, prie rankų neturėtų lipti mielinė tešla, ar riebi (kibinų) tešla.
Spurgų kažkaip neteko tokių padaryti, kad neliptų.


viskas aišku..., vieną kartą varškėčius bandžiau padaryt taip, kad tešla neliptų, tai kai privariau miltų, kad gavosi ne varškėtukai, o tikri miltinukai smile
I
IlonaD 6943
2009-11-26 12:30 IlonaD 2011-09-11 06-30
Patarkit, kaip ką nors nestandartiško saldaus pasigaminti.
Spurgos, žagarėliai, varškės, šokoladiniai pyragai - šeimynai jau kaip ir atsibodę.
Nebesugalvoju smile
D
DaivaP 5457
2009-11-26 12:32 DaivaP
Na ir išlepinta šeimyna smile
A
Amanda 3804
2009-11-26 12:33 Amanda 2011-09-11 06-30

IlonaD rašė: Patarkit, kaip ką nors nestandartiško saldaus pasigaminti.
Spurgos, žagarėliai, varškės, šokoladiniai pyragai - šeimynai jau kaip ir atsibodę.
Nebesugalvoju smile


Žiauriai išlepinot savo šeimyną. Nedarykit nieko kokį mėnesį, paskui vėl viskas labai tiks smile
I
IlonaD 6943
2009-11-26 12:34 IlonaD 2011-09-11 06-30

DaivaP rašė: Na ir išlepinta šeimyna smile


Nu neišlepinta, tiesiog saldumynus mėgsta, o man patinka gaminti. Tik ir man pačiai atsibosta tuos pačius patiekalus daryti. smile
dianaaa dianaaa 1637
2009-11-26 12:57 dianaaa
Ilona, ar tu bandei kepti šokoladinį pyragą? Ir kaip tau gavosi?
I
IlonaD 6943
2009-11-26 13:02 IlonaD 2011-09-11 06-30

dianaaa rašė: Ilona, ar tu bandei kepti šokoladinį pyragą? Ir kaip tau gavosi?


Ne, dar nebandžiau. Šiandien kepsiu. Kilo nerealus noras saldumynus gaminti. Tai va, bandysiu tą šokoladinį pyragą (labai paprastas gaminimas), tai dar prašausi kokių nors receptų , kad "pasiterlinti" ilgiau reiktų smile
D
DaivaP 5457
2009-11-26 13:07 DaivaP
Maniškiai tik per diždiąsias šventes gauna bandelių su varške iš šaldytos tešlos
I
IlonaD 6943
2009-11-26 13:16 IlonaD 2011-09-11 06-30

DaivaP rašė: Maniškiai tik per diždiąsias šventes gauna bandelių su varške iš šaldytos tešlos


Kiekvienas turime savų pomėgių ir būdų, kaip "smegenis išsivalyti". Aš nemėgstu visokių rankdarbių, brrrr net nupurto apie kokį mezgimą pagalvojus, bet va - maisto gamyba ir knygos - mano stichija smile
A
Amanda 3804
2009-11-26 13:17 Amanda 2011-09-11 06-30

IlonaD rašė: kad "pasiterlinti" ilgiau reiktų smile


Prašom, pasiterlinkit, kad tik tas noras būtu:

Pyragas „Kriaušės po ledu“
Tešlai: 300 g miltų; 200 g sviesto; kiaušinis; 100 g cukraus. Įdarui: 200 g varškės; 1/2 indelio kondensuoto pieno; kiaušinis; 4 kriaušės; 1/2 stiklinės saulėgrąžų branduolių; pakelis braškių želė.
Iš jai skirtų produktų užminkykite tešlą. Ją valandą palaikykite šaltai. Tuomet iškočiokite 0,7 cm storio lakštą ir paklokite į kepimo formą. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su kiaušiniu, kondensuotu pienu, tarkuotomis kriaušėmis bei saulėgrąžomis. Įdarą sudėkite ant tešlos, išlyginkite ir kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje. Iškeptą ir ataušusį pyragą užpilkite paruošta bei pradėjusia stingti želė. Palaukite, kol sustings, ir patiekite.

Trapūs šokoladiniai sausainiai
• 1 puodelis (225 g) minkšto kambario temperatūros sviesto
• 1 a. š. vanilinio cukraus
• 1 puodelis (120 g) cukraus pudros
• 1 2/3 puodelio (230 g) miltų
• 1/4 puodelio (30 g) kakavos miltelių
Glajui
1 1/2 puodelio (~ 200 g) balto šokolado gabaliukų
2 v. š. sviesto

Sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų sumaišyti mikseriu nedideliu greičiu. Tada greitį padidinti iki vidutinio ir išplakti iki purumo. Suberti miltus, kakavą ir cinamoną ir mažiausiu greičiu viską gerai išmaišyti.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Kol viena dalis bus kočiojama, kitą tešlos dalį reikia laikyti šaldytuve. Tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iki 0,5 cm storio Išpjauti norimos formos sausainius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 8 - 10 min. Išėmus iš orkaitės po 1 minutės perkelti sausainius ant grotelių ir visiškai ataušinti.
Glajui ant vandens garų vonelės ištirpinti šokoladą ir sviestą, kartais vis pamaišant, kol gausis vienalytė masė. Masę sudėti į maišelį, mažą galiuką nukirpti ir dekoruoti ataušusius sausainius.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui