Tax.lt narys sokoladas

S
Tax.lt narys nuo
2005-09-22
sokoladas
forume parašė 13 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-07-16 23:02 Gyventojų pajamų mokestis » atostogos ir nedarbingumas » #418363

Redita rašė: Anksti jam dar į atostogas,turi bent pusmetį padirbti.


Nebūtinai. Po pusmečio išleisti privaloma, o anksčiau nedraudžiama, jei tik darbdavys leidžia. Du vidurkis šiuo ateju skaičiuosis imant birželio ir liepos faktinį du ir faktiškai išdirbtą laiką.
2007-07-16 22:39 Įvairūs » Statybinės įmonės buhalterija » #418355

Anzelicka rašė: Tai ne visai nauji butai. Įmonė nupirko pastatą, nusprendė jį rekonstruoti ir parduoti jame rekonstruotus butus. Pasirašant pirkimo-pardavimo sutartį, notaras reikalauja akcininkų sprendimą apie butų pardavimą.


O perkant pastatą notaras nepareikalavo tokio sprendimo? Gal jame ir buvo nuspręsta kas toliau bus daroma su šiuo pastatu.
2007-07-16 22:10 PVM » Pardavimo PVM tarifas, parduodant iš muitinės sandėlio » #418338

Tutka rašė: bet man tada nelogiškai gaunasi su įmone B, kuri sumoka ir importo PVM (atlikusi visą išmuitinimo procedūra) ir pirkimo PVM (kurį gauna iš mūsų). gaunasi dvigubas apmokestinimas. o Įmonė A turi tik pardavimo PVm, pirkimo neturi. vėl kažkas kertasi.


O ar tu įsitikinęs, kad B atliks išmuitinimo procedūrą? O gal eksporto? O gal prekės supūs tam sandėlyje?
Yra pakankamai aiškus komentaras, kuriuo ir reikia vadovautis.

Arba užsiimti lobizmu smile
2007-07-16 21:46 PVM » del PVM » #418327

nika21 rašė: As siandien labai zsispyrusi smile

nika21 rašė: Sveiki,
Iskilo klausimas tema: Lietuvos apmokestinamojo asmens, kontroliuojančio keletą juridinių asmenų, PVM prievolės

Direktorius - akcininkas, k. kontroliuoja ir kita imone ( kuri faktiskai neveikia, bet nelikviduota)
1, Isnuomoja firmai savo patalpos biurui
2, Direktoriaus zmona ( nedirba imoneje) isnuomoja firmai automobili.
Sumos per 12 men. nevirsija 100 000 Lt.

Ar galima pritaikyti ? :

"3. Atlygis, kuris neįskaičiuojamos į nurodytą 100 000 litų sumą
Skaičiuojant šio leidinio 1 ir 2 punkte nurodytą 100 000 litų sumą, neatsižvelgiama į:
atlygį už ilgalaikio turto, naudoto apmokestinamojo asmens ekonominėje veikloje, tiekimą; "



71str. komentarą šioje situacijoje traktuočiau taip:
- patalpų nuoma, ko gero (priklausomai nuo patalpos rūšies), PVM neapmokestinama, o vykdant PVM neapmokestinamą veiklą registruotis mokėtoju nereikia;
- jei žmona neturi akcijų, tai ji nėra susijęs kontroliuojantis asmuo ir jos pajamos į 100 000 nesiskaičiuoja;
3 punkto netaikyčiau, nes čia kalbama apie ilg.turto naudoto ekonominėje veikloje tiekimą, t.y. pardavimą (PVM įstatyme prekės tiekiamos, paslaugos teikiamos).
2007-07-16 20:03 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #418298

Rasute rašė:

nika21 rašė: Taip, "pagal numatyta grafika ", tabelyje, kad nevirsytu.
VDI reikalavimai : darbuotojas turi pasirasyti, kad sutinka su grafiku ir tas grafikas t.b. kur nors iskabintas pries 14d.


Tai vadinasi DS-je rašau "pgl. numatytą grafiką "o ar privaloma rašyti kiek valandų ir darbo dienų per savaitę. O jei vieną savaitę išeina 27, o kitą 30 val. ir gali būti nevienodas darbo dienų skaičius per savaitę? Kaip tada? Čia toks realus grafikas.


Kažkada, senoje darbovietėje, mes rašydavome taip: visa darbo diena pagal iš anksto sudarytą ir patvirtintą darbo grafiką. Darbo inspekcija tikrindavo mus dažnai, kopijavosi ne vieną sutartį ir prie tokio įrašo niekada neprisikabino.
2007-07-13 20:57 PVM » Automobilio pardavimas » #417769
Šiaip, pamąstymui: kai būna lizinguojamas automobilis, tai savininku įvardijama lizingo bendrovė, o naudotoju kažkoks tai asmuo. Parduoti tokį automobilį be savininko žinios neturėtų būti galima, nes šis turtas teisiškai registruojamas. Kadangi su lizingu jūs rašytinių susitarimų neturite, vadinasi asmuo turėjo su lizingu atsiskaityti. Jei automobilį jau pavyko užregistruoti savo įmonės vardu, tai tikrai galima teigti, kad jis buvo nupirktas iš fizinio asmens. Be to, pasikartosiu, jokio sandorio su lizingu jus nesudarėte. Vieninteliai originalūs juridinę galią turintys dokumentai parodantys kas yra pardavėjas yra gauti iš fizinio asmens.
2007-07-13 20:10 Įvairūs » Statybinės įmonės buhalterija » #417763
Jei tie butai būtų įmonės ilgalaikis turtas, tai tada jų pardavimui reiktų akcininkų sprendimo. Bet šiuo atveju tai jie yra prekės skirtos perparduoti ir jų pardavimas yra įmonės pagrindinės veiklos pajamos, todėl akcininkai čia ne prie ko.
2007-07-13 19:58 PVM » Pardavimo PVM tarifas, parduodant iš muitinės sandėlio » #417758
Tai kai nežinai, tai dar paprasčiau - ramiai sau skaičiuoji 18% PVM smile
2007-07-13 19:52 Pelno mokestis » Atsargų apskaitos metodai ir sąnaudos » #417755
Surašyčiau laisvos formos aktą apie prekės kodo keitimą, duočiau pasirašyti sandėlininkui, vyr.buhalteriui, po to patvirtinti direktoriui ir nesukčiau daugiau sau galvos. Ir pamatysit, kad niekam daugiau to popieriuko neprireiks smile
2007-07-12 22:37 PVM » Pardavimo PVM tarifas, parduodant iš muitinės sandėlio » #417370

Tutka rašė: Lietuvos įmonė A (PVM mokėtoja) atsivežė prekes iš Rusijos ir neišmuitinusi laiko jas muitinės sandėlyje. A įmonė iš muitinės sandėlio nori prekes parduoti kitai Lietuvos įmonei B (PVM mokėtojai). kokį PVM tarifa įmonė A turi taikyti ir kokiu pagrindu.

Konsultavausi su VMI. jie aiškina, kad pagal 53 str. (bet jau aš pagal jį suprantu, kad tarifas turi būti 0) įmonė A turi taikyti 18 proc. tarifą. bet man tada nelogiškai gaunasi su įmone B, kuri sumoka ir importo PVM (atlikusi visą išmuitinimo procedūra) ir pirkimo PVM.


Ir man atrodytų nelogiška, bet 53 str. komentare dar yra parašyta štai kas:
Atkreiptinas dėmesys į tai, kad tiekiant prekes, kurios yra laikomos muitinės sandėlyje įforminus muitinio sandėliavimo procedūrą, jeigu patiekus tas prekes, jos liks muitinės sandėlyje, toks prekių tiekimas apmokestinamas taikant standartinį PVM tarifą (arba lengvatinį PVM tarifą, jeigu jis nustatytas).
I. Įmonė A atsigabeno ne Bendrijos prekes iš Kinijos ir padėjo jas į muitinės sandėlį. Tas prekes įmonė A parduoda įmonei B, kuri nesiekia jų išleisti į laisvą apyvartą ir palieka galioti joms įformintą muitinio sandėliavimo procedūrą.
Prekių tiekimas įmonei B yra apmokestinamas 18 proc. PVM tarifu.
II. Įmonė A atsigabeno ne Bendrijos prekes iš Kinijos ir padėjo jas į muitinės sandėlį. Įmonė A toms prekėms įformina išorinio tranzito procedūrą į Latviją ir parduoda Latvijos įmonei B.
Kadangi prekių tiekimo metu prekėms yra įforminta išorinio tranzito procedūra, prekių tiekimas įmonei B yra apmokestinamas taikant 0 proc. PVM tarifą.
2007-07-12 21:47 PVM » ES šalis - ne ES šalis ir PVM » #417352

LauryteL rašė:

Loreta13 rašė:

LauryteL rašė: Gal kas zino koks JAV yra PVM? Nes mes norim pirkt is ju paslauga, ir sutarti radom punkta, kad kazkokius mokescius (10proc) turesime susimoketi patys? Gal kas esat susidure? smile
JAV yra trečioji šalis. Kažin ar jus domina jų PVM tarifas. Gal tiesiog kalbama apie kažkokių išlaidų kompensavimą smile

Sutartyje jie nurode, kad mums pereina prievole susimoketi: witholding tax (kurie ir yra 10 proc.). Vat ir galvoju, kas cia per mokesciai smile


Pagal šio mokesčio apibrėžimą, kurį skaičiau google, tai kažkas panašaus į mūsų GPM. Esmė ta, kad šį mokestį išskaičiuoja ir perveda VMI mokėtojas, o paslaugos pardavėjui sumokama suma jau atskaičius mokesčius.
Lauryte, ar šių paslaugų kartais nepriklauso apmokestinti Lietuvoje prie pajamų šaltinio? Gal ši sąlyga ten ir buvo aptarta.
2007-07-12 20:57 PVM » PVM tarp ES valstybiu » #417307

Laimuke rašė: Pateikiu situacija, kurios forume kaip ir neradau.

Lietuvos PVM moketoja, imone A perka prekes is Vokietijos imones B (PVM moketoja Vokietijoje) ir is karto parduoda tas prekes Lietuvos PVM moketojai C. Taciau tas prekes imone A is karto veza i Anglija, pasinaudodama Lietuvos vezeju paslaugomis (Imones C nurodymu).
Imone C nera isiregistravusi PVM moketoja Anglijoje.


Pabreziu: Prekes is karto is imones B keliauja i Anglija, Lietuvoje net nepristatomos.

Imone A israsydama PVM saskaita faktura imonei C, priskaiciuoja PVM 18%, taip pat i parduodamu prekiu kaina iskaiciuoja ir transporto islaidas.

Klausimas: Ar minetos prekes yra PVM objektas? Ar cia nesiskaito trikampe prekyba?


Iš VMI puslapio 2006-10-16 Nr. KD-4274:
Prekių tiekimas nėra Lietuvos PVM objektas, kai Lietuvos tiekėjai tiekia kitiems Lietuvos asmenims, kitų ES valstybių narių ar trečiųjų valstybių pirkėjams prekes, kurių tiekimo metu (disponavimo teisės perdavimo metu) nėra Lietuvoje ir kurios pvz., gabenamos iš vienos ES valstybės narės (ne Lietuvos) į kitą ES valstybę narę arba iš kitos ES valstybės narės eksportuojamos į trečiąją valstybę.
Tokiu atveju, toks prekių tiekimas nelaikomas įvykusiu Lietuvoje ir nėra Lietuvos PVM objektu.
Šiuo atveju Lietuvos tiekėjas turėtų pasidomėti ar pagal kitos ES valstybės teisės aktus jis neturi registruotis PVM mokėtoju toje ES valstybėje narėje, kurioje įvyko jo tiekiamų prekių tiekimas.

Trikampės prekybos principo negalima taikyti tada, kai nors viena sandorio šalis yra ne ES valstybės PVM mokėtoja, kai sandorį sudaro daugiau nei trys šalys, kai sandoris susijęs ne su trijų skirtingų ES valstybių narių PVM mokėtojais, arba kai prekės išgabenamos iš ES teritorijos. Tokiais atvejais tiekiamos prekės apmokestinamos bendra tvarka.
-
2007-03-20 11:53 Blevyzgos » MEET - 2007 » #382686
Sveiki, priregistruokit ir mane smile
90. Sokoladas
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui