Tax.lt narys Sprige

S
Tax.lt narys nuo
2006-06-01
Sprige
forume parašė 66 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-04-17 08:34 Bendra » Nedarbingumo paskaičiavimas iš darbdavio lėšų » #390756
tokiu atveju kaip Jūsų, kai dirbama tris dienas po 6+6+8 valandas, ar ne patogiau būtų apskaičiuoti vidutinį 3 paskutinių mėnesių valandos darbo užmokestį ir jį padauginti iš 1 dienos, už kurią mokama pašalpa, darbo valandų?
2006-11-13 09:42 Bendra » Savo UAB buhalterija tvarkysiu pats » #338437
tvarkiau papildomai apskaitą tokiai mažai įmonei, kuri turėjo degalinę, tai vis sakydavau tos įmonės savininkui - tavo žmona sėdi namie, o pinigus mokat svetimam žmogui, kad tuos kelis popieriukus sutvarkytų. Ir ką- dabar kuo puikiausiai su buhalterija susitvarko jo žmona, bet....pradėjo ji nuo buhalterinės apskaitos kursų. Kai juos baigė, nepuolė iškart viską daryti pati - tik pasiėmė seno laikotarpio popieriukus ir, įsigijusi buhalterinę programą, bandė juos suvesti. Ir lygino - sutampa su mano rezultatais ar ne. Žinoma, daug kas nesutapo. Bet moteriškės būta tikrai imlios ir dukart to paties aiškinti nereikėjo, be to pati ir domėjosi viskuo ir skaitė kiek galėjo. Po pusmečio viską perėmė į savo rankas. Dabar laikas nuo laiko vis pasikonsultuoja dėl viso pikto ir tiek. Galima viską daryti pačiam, bet, deja, tam reikia pasiruošti ..... o kad pradėti nuo 0.... super optimistas....
2006-10-19 16:18 Apskaita & Auditas » lombardas » #330461
Visiškai pasimečiau ir prašau pagalbos...papildomai pasiėmiau tvarkyti lombardo įmonės apskaitą ir jau taip susipainiojau..... Su tuo atveju, kai žmogus įkeičia daiktą ir paskui jį atsiima, sumokėdamas palūkanas, viskas aišku. Bet tuo atveju, kai po mėnesio iš lombardo daiktai išimami ir perduodami į prekybą....nu visiška tamsa. T.y. man lyg ir būtų viskas aišku, tik kad jau n... metų ten viskas daroma taip, kaip aš negaliu suvokti. Tai ir nebežinau, ar tai man kažkoks užtemimas yra ar jiems buvo...
Prisegu failiuką, kur susirašiau visas operacijas, kokias jie darydavo. Man tai klausimas iškilo paprastas - kur dingsta tos palūkanos tuo atveju, kai žmogus daikto neatsiima, nes daiktas parduodamas kaina be palūkanų. Rezultatas gaunasi 0. Kokia tada tokio verslo prasmė? Be to, cituoju:

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Finansų ministerijos, atsakydama į paklausimą dėl lombardo veikla užsiimančių vienetų pajamų pripažinimo, paaiškina:
1. Civilinio kodekso (toliau – ) 4.228 straipsnyje nustatyta, kad lombarduose gali būti įkeičiami asmeninio naudojimo daiktai, kad būtų užtikrintas trumpalaikių kreditų, kuriuos lombardai suteikia fiziniams asmenims, grąžinimas. Jeigu per nustatytą terminą lombardui negrąžinama daikto įkeitimu užtikrinta kredito suma, lombardas turi teisę pasibaigus vieno mėnesio terminui parduoti įkeistą daiktą. Kai už parduotą įkeistą daiktą gauta suma viršija lombardo reikalavimą, tai skirtumas išmokamas įkaito davėjui. Pardavus įkeistą daiktą, lombardo reikalavimo teisė įkaito davėjui (skolininkui) pasibaigia net ir tuo atveju, jeigu sumos, gautos pardavus daiktą, neužteko visiškai patenkinti lombardo, kaip kreditoriaus, reikalavimus, t.y. lombardas neturi teisės išieškoti trūkstamos sumos iš skolininko kito turto.
2. Lombardo pajamas sudaro tik paskolos suteikimo sutartyje numatyta palūkanų suma. Jeigu lombardas taiko pajamų ir sąnaudų kaupimo principą, pajamos pripažįstamos nepriklausomai nuo palūkanų sumokėjimo ar šių pajamų gavimo realizavus įkeistą turtą, o jeigu pajamos ir sąnaudos pripažįstamos pagal pinigų apskaitos principą, pajamos pripažįstamos po palūkanų sumokėjimo arba šių pajamų gavimo realizavus įkeistą turtą.


Mano manymu daiktą turi parduoti už tą sumą, kurią sudaro daikto vertė + palūkanos, tada įmonės pajamos ir bus tas viršus virš daikto vertės.
Ar aš čia visai jau grybaunu....
2006-10-09 15:35 Įvairūs » Aktuali informacija is Juridiniu asmenu registro (JAR) » #326908
Man paskambino penktadienį inspektorė ir paprašė, kad pakeisčiau balansą ir p/n ataskaitą registrų formose į formas. Atseit ir jos galvojo, kad galima registrų priimti, bet paaiškėjo, kad negalima, tai visiems, kas taip pateikė, skambinėja ir prašinėja pakeisti....
2006-08-30 09:27 Darbo teisė » Ar į darbo valandų skaičių įskaitomas atvykimas į darbo vietą? » #311512
Įsivaizduoju su kokiu malonumu ir kaip neskubėdama važiuočiau tą pusvalandį nuo namų iki darbo, jeigu važiavimo laikas įeitų į darbo laiką... smile
2006-08-19 09:13 Pelno mokestis » Pelno mokesčio 0 (nulinis) tarifas » #307129

Ritula rašė: Gal ir kvailai skambes mano klausimas, bet su individaliom neteko dirbti niekada. Noriu paklausti, o jei imones savininkas dirba UAB direktorium, tai jau 0 tarifo taikyti negalima? Ir IĮ pelno mokestis skaičiuojasi tik metu pabaigoje? smile smile


1. Galima. Jeigu jis kitos įmonės direktorius, tai jis paprasčiausias samdomas darbuotojas kaip ir bet koks kitas.
2. Pelno mokesčio deklaravimo ir mokėjimo terminai kaip ir UAB.
2006-08-17 15:17 Įvairūs » Dėvėtų rūbų prekyba » #306438
comma- parašiau asmeniškai, tikiuosi gavai.
Koks skirtumas įveši kg ar vnt? Jeigu įvežame kg, o tas prekes ketiname parduoti vienetais, tai rašome užpajamavimo aktą - gauta tiek ir tiek kg už tokią ir tokią sumą. Viso tiek ir tiek vnt po tiek ir tiek. Ir toliau ramiai pardavinėjame vienetais. Jeigu vienetais neketiname prekiauti, tai užpajamuojame gautus kg ir parduodant sveriame bei nurašome kg. Kai kurias naudotas prekes vienetais esame priversti skaičiuoti dėl intrastato ataskaitų - pvz. nėra atskiro kodo naudotam radijo žadintuvui, kuriuos gauname kg. Yra naujam, kuris intrastate rašomas vnt.
Mes didmenininkai, man sunku pasakyti kaip daro mažmenininkai. Nemanau, kad jie prekes skaičiuoja vienetais. Greičiausiai pajamuojasi metų bėgyje kg, metų gale pasilieka kažkokį likutį, o visa kita nurašo į sąnaudas - apskaito periodiškai ir tiek.
2006-08-09 11:14 Bendra » Ilgalaikis turtas » #304598
PM įstatymo 18 straipsnio komentaras: Ilgalaikio turto nusidėvėjimo arba amortizacijos sąnaudos: Jeigu vienetas nusprendžia sumažinti ilgalaikio turto grupės(-ių) nusistatytą minimalią kainą, tai pagal šią naujai nusistatytą minimalią kainą (ir naudojimo trukmę) tik naujai įsigytas turtas priskiriamas ilgalaikiam arba trumpalaikiam turtui.
Jeigu sumažinus ilgalaikio turto grupės(-ių) nusistatą minimalią kainą turtas, kuris buvo priskirtas ilgalaikiam ir pradėtas nudėvėti arba amortizuoti, nebeatitinka ilgalaikio turto kriterijų (tampa priskiriamas trumpalaikiam turtui), tai pelno mokesčio apskaičiavimo atžvilgiu šis turtas lieka ilgalaikiu turtu ir toliau turi būti nudėvimas arba amortizuojamas vadovaujantis PMĮ nustatyta tvarka. Jeigu toks turtas (t. y. turtas, kuris buvo priskirtas ilgalaikiam ir pradėtas nudėvėti arba amortizuoti) bus toliau nenaudojamas pajamoms uždirbti ar ekonominei naudai gauti ir nurašytas, tai to nurašyto turto nenudėvėtosios arba neamortizuotosios įsigijimo kainos dalis leidžiamiems atskaitymams bus nepriskiriama.
Jeigu vienetas nusprendžia padidinti ilgalaikio turto grupės(-ių) nusistatą minimalią kainą, ir dėl šios priežasties trumpalaikis turtas, kurio įsigijimo išlaidos ankstesniais laikotarpiais nebuvo priskirtos sąnaudoms, mažinančioms apmokestinamąjį pelną (t. y. jis buvo apskaitytas atsargose), tampa priskiriamu ilgalaikiam turtui, tai pradėjusi tą turtą naudoti, jo nusidėvėjimą vienetas gali skaičiuoti PMĮ 18 ir 19 straipsnyje nustatyta tvarka bei taikydamas ne mažesnius nei PMĮ 1 priedėlyje turto grupėms nustatytus normatyvus.
2006-08-08 15:09 Darbo teisė » DK 133 str. 2 d. » #304334
Pabandykite paskambinti į kitą VDI skyrių ir paklausti. Kiek teko susidurti - kartais pakonsultuoja tikrai skirtingai....Tada, kai pasakai, kad va ten konsultavo kitaip, ima aiškintis tarp savęs ir išaiškėja kaip turi būti.
2006-08-08 14:42 Darbo teisė » DK 133 str. 2 d. » #304302
Citata iš
www.solidarumas.lt/Virmante.htm


Klausimas:

Norėjau paklausti, kokie tai įstatymai ir kiti norminiai teisės aktai, kurie nustato, kad tam tikros ligos atveju darbo vieta ir pareigos paliekamos ilgesnį laiką, negu 120 ar 140 dienų minimi Darbo Kodekso 133 straipsnyje. Ar užtenka gydytojų konsultacinės komisijos sprendimo pratęsti gydymosi laiką daugiau negu 120 dienų, ar vis tik darbdavys po 120 dienų gali priimti kitą darbuotoją, o sugrįžusį po ligos darbuotoją atleisti, geriausiu atveju, siūlyti jam kitą darbą ir t.t.

Atsakymas:

LR DK 133 straipsnio 2 dalyje įtvirtintas leidimas kitais norminiais teisės aktais nustatyti, kad tam tikros ligos atveju darbo vieta ir pareigos paliekamos ilgesnį laiką nei 120 ar 140 dienų, tačiau tokių specialių teisės aktų, nurodančių tokių ligų sąrašą, nėra priimta.

Vienintelis teisės aktas, liečiantis laikino nedarbingumo termino pratęsimą yra LR sveikatos apsaugos ministro ir LR socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymas „Dėl Nedarbingumo pažymėjimų bei nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimų išdavimo taisyklių, šių pažymėjimų blankų, taip pat sunkių ligų, kuriomis sergantiems vaikams iki 16 metų stacionare ar medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigoje slaugyti išduodamas pažymėjimas ne ilgiau kaip 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus, sąrašo bei ligų ir būklių, dėl kurių suteikiamos papildomos 14 kalendorinių dienų nėštumo ir gimdymo atostogos, sąrašo patvirtinimo“ (Valstybės žinios, 2005, Nr. 83-3078).

Tačiau šis įsakymas išskiria vienintelę ligą, t.y. tuberkuliozę, kada laikino nedarbingumo terminas gali būti pratęsiamas daugiau nei 120 ar 140 dienų (žr. įsakymo 41 p.). Kitu atveju reikia vadovautis Darbo kodekso 133 straipsniu ir darbo vietos ir pareigų išsaugojimas priklauso nuo darbdavio valios.
2006-07-21 11:20 Pelno mokestis » Klaidų taisymas » #298292
tai dabar padarykite tą įrašą ir viskas bus gerai.
2006-07-21 09:41 Pelno mokestis » Klaidų taisymas » #298216
nu 'neįkirtau' nieko smile . Kasa 'dalyvavo' vienoje operacijoje- išmokant pinigus atskaitingam asmeniui, ten viskas ok. Registruojant pirktas prekes parodyta skola tiekėjui, ten irgi ok. Tiekėjui sumokėjo atskaitingas asmuo, vadinasi dar trūksta operacijos D 4431 ir K 2435. Ir viskas... O prie ko neatitikimas kasoje man nedaeina...gal kad penktadienis... smile
2006-07-21 09:30 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #298207
Šuo telepatas smile . Lieka tikėtis, kad ir toliau taikiai gyvensit smile
2006-07-20 14:54 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #297932
gal norėjo pasakyti, kad neaišku kokio charakterio bus šuniukai? Juk jūsiškė be dokumentų, vadinasi negrynakraujė haski. Tokios net sąvokos "psichiškai nesveiki šuniukai" nesu girdėjusi.....
2006-07-20 14:45 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #297924
Aš tai nekreipiu dėmesio. Pvz., turiu skolą už pirktus degalus 1000 Lt, pravedu tiekėjui 2000, kad užtektų ir kitam mėnesiui, tai ką - dabar skaidyti vieną operaciją į du įrašus - 4 ir 2 klasėje? Vien tam, kad būčiau teoriškai teisinga, o praktiškai- be reikalo gaiščiau? Juk kitą menesį gavus sąskaitą viskas susidengs ir tiek. Metų gale tvarkingai susikilnoju sumas į joms priklausančias vietas - permoką tiekėjui į 2 klasę, sausio 01 d. vėl ją grąžinu ten, kur ji ir gulėjo visus metus - į 4 klasę. Teoriškai neteisingai, bet praktiškai - ką tas keičia? Man taip patogiau. Svarbu darant balansą reikiamą sumą padėti ten, kur jai priklauso.
2006-07-20 14:30 Bendra » Padėkite! » #297903
aš tam direktoriui patarčiau, kad apskaitą jam tvarkytų ta jo visažinė iš mokesčių... Direktorius sutaupytų laiko, nebereiktų lakstyti per dvi vietas, o jūs sutaupytumėte nervų....
2006-07-20 14:20 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #297895
[quote="simasVisu pirma suo yra dar labai mazas, taip jam dabar keiciasi dantys, jam skauda ir niezti, o jus dar norit uz tai ji purtyti???
Ar matet kaip suniukus i vieta stato ju mama? Darykit ta pati, ikaskit jam (geriau i nosi), apverskit ant nugaros ir nestipriai prispauskit, kad jis suprastu, kad jums nepatinka jo elgesys. Kad nekandziotu ranku, maitinkit is ranku, gluostykit, o kaip atsiras jam noras vel ikasti iskarto baikit visus zaidimus ir tt., jis labai greit ivazios kad kandziuotis neapsimoka.[/quote]

Tinka ir ant nugaros apversti, jeigu tik tą darai tinkamai. Purtymą nereiktų įsivaizduoti, kad paimi šunį už pakarpos ir duskini ,kabalduojant kojoms į visas puses smile . Ir neturi reikšmės šuns veislė - kiekvienam šuniui reikia paprasčiausiai parodyti, kad visam paradui vadovauja žmogus, o ne jis. Kokiu būdu tą padaryti - spręsti pačiam šeimininkui, juk jis geriausiai pažįsta savo šunį ir žino jo charakterį. Mano labradorą galėjai prie žemės priklijuoti, vistiek būtų įsivaizdavęs, kad čia toks žaidimas...Kiekvienam šuniui savo...
2006-07-20 11:19 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #297685

Kukaracha rašė: Ok, - girdėjau, kad reikia papurtyti, bet kažkaip gaila - nors suprantu, kad neskauda - tik savo viršų parodai, bet man visada atrodydavo, kad tai skaudi procedūra - šiandien ir išbandysiu - apie rezultatus informuosiu smile


Tas neskauda tai kaip....kartais reikia papurtyti taip, kad cypteltų, o ne šiaip suimti. Pagal šunį jauti, kiek jam reikia to purtymo. O ir tą skausmą jie be proto gerai moka suvaidinti smile . Nes žino, kad paleidi tada, kai cypteli....kartais dar nespėjus suimti už pakarpos jau cypia smile Gudruoliai jie ....
2006-07-20 10:45 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #297665

Kukaracha rašė: Auginu prancūziuką (tai mano 2 šuo, pirmas irgi buvo prancūziukas, bet apie tai dar negaliu rašyti smile ) 3,5 mėn. Gal kas gali patarti - labai kandžiojasi - iki kraujo (su 1 taip nebuvo), mušti nenoriu, bet nieko negaliu padaryti.


Labai paprastai - paimti už pakarpos ir papurtyti gerai. Auginamai vilkšunei užteko vieno papurtymo, su mažu labradoru 'susitarti' buvo sunkiau, dabar trečiai šunytei-vilkšunės dukrytei-užtenka tik pikto balso. Nors mažoji žino: su mama vilkšune reikia atsargiai, labradorą galima kandžioti kaip patinka-jis nepyksta, žmogui - priklausomai nuo to, kas už tai bus. Daugiausia kenčia sūnūs, nes bernai nors ir dideli, bet jiems gaila ją barti....vadinasi galima ir smarkiau krimstelėti smile Mažylės broliuką augina vyro tėvai, tai turbūt tas šuo juos ir pačius greitai suės - nu nesupranta seni žmonės, kad šuo, tai ne vaikas. O dar patinas...įsijautęs į 'gaujos' vado vaidmenį....4 mėnesių pirskius.. smile Kai atsiveža pas mus, tai normaliausias šuo- ir klauso, ir nesikandžioja: porą kartų nupurtėm - 'pastatėm' į vietą....
2006-07-17 15:08 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #296299

prosas rašė: Šakės. Mano nosis ryškiai šilta.
Ar čia tik katinams galioja?


Anglys matyt dar įkaitusios.
2006-07-17 14:29 Bendra » Leidžiami ir neleidžiami atskaitymai » #296252

austa rašė: Įmonės darbuotojas grįžęs iš lenkijos parvežė mokėjimo dokumentą apie sumokėtą vienkartinį kelių mokestį. Ant kvito jokių įmonės rekvizitų nėra tik parašas. Ar pagal tokį dokumentą galiu šias sąnaudas pripažinti leidžiamais atskaitymais? smile


Galima.
2006-07-17 13:11 Bendra » Valiutinės operacijos » #296190

vika123 rašė: Prašau patarimo , visiškai susipainiojau. Įmonė Vokietijoje nupirko krovininį automobilį , vairuotojas išvyko parvairuoti automobilio ne darbo dieną , tai jokių valiutos keitimo nebuvo , už automobilį atsiskaitėme banko pavedimu. Grįžes vairuotojas pateikė kuro čekius ir kelių mokesčio čekius eurais ir zlotais. kaip reiktų parodyti kasoje , avansinio jokio nebuvo


Paskaičiuoti komandiruotės išlaidas išvykimo dienos kursu pagal gautus kvitus ir dienpinigius už komandiruotėje prabūtą laiką. Apskaitoje parodyti kaip įsiskolinimą atskaitingam asmeniui. Paskui išmokėti tą įsiskolinimą iš kasos.
2006-07-17 11:58 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #296134

ram-une rašė: Sveiki,
noriu pasidžiaugti- turim naują šeimos narį- mažą britų trumpaplaukę katytę Miledi. Dar nedrasi, bet po truputį apsipranta su nauja aplinka. Jau pastebėjom, kiek daiktų ne savo vietose randasi smile
nuotraukoje ji viduryje


gražuolė kokia....Pavydžiu to smagumo auginti mažą katuką - suaugę katinai nebe tokie žaismingi ir viskokių bajerių mažiau... smile
2006-07-17 11:51 Pelno mokestis » Neleidziami atskaitymai » #296126
nepatinka man ta sąvoka- rinkos kaina- automobiliui nors tu ką. Gi automobilis automobiliui nelygu - vienas auto tokių metų gali būti saldainiukas, o kitas 'nudrožtas' visiškai....
2006-07-17 09:17 Pelno mokestis » Neleidziami atskaitymai » #296033
6 kl.- ilgalaikio turto perleidimo nuostolis. Manyčiau leidžiami atskaitymai.
2006-07-13 13:28 PVM » padekit » #295193
2006-07-13 13:22 Bendra » Intrastatas » #295186

VytenisV rašė: Riba?Kokia?Intrasto vadove to nenurodyta...


2006 m.statistinės vertės teikimo ribos:
Įvežimo - praeitais kalendoriniais metais įvežtų prekių vertė iš ES 6 mln. litų
Išvežimo - praeitais kalendoriniais metais išvežtų prekių vertė į ES 20 mln. litų
2006-07-13 13:19 Bendra » Intrastatas » #295179

VytenisV rašė: Padėkit ...Mes parduodame pagal EXW (iš savo sandėlio, pirkėjas pats siunčia transportą iš užsienio). Aš turiu 13 langelyje dar nurodyti, kiek jis patyrė transporto išlaidų Lietuvoje? Iš kur aš galiu žinoti? smile

Aš suprantu taip, kad nereikia, juk nurodom tik savo išlaidas, o ne svetimas. Pirkėjas savo įvežimo ataskaitoje jas nurodys.
2006-07-12 16:50 Bendra » Kasa » #294793
"Užsienio valiuta gali būti naudojama tik šalių susitarimu mokėjimams ir atsiskaitymams negrynaisiais pinigais, o Europos Sąjungos valiuta euras – ir grynaisiais pinigais"- taip parašyta LR UŽSIENIO VALIUTOS LR ĮSTATYME
www3.lrs.lt/cgi-bin/getfmt?C1=e&C2=236161
2006-07-12 14:22 Bendra » Kasa » #294624
[quote=formyte]Labukas visiems :)
beskaitant šią diskusiją kilo kudlotų minčių, čia apie IĮ ir kad jos kasos operacijos rašomos į apskaitos registrus, t.y. ŪORŽ. Tai va, aš į tą ŪORŽ kur "Operacijos turinys" rašau "Pajamos už gydymą", na čia pas mane odontologinė veikla, bet ant

Nu tai ant juk rašote gerai...žurnalas tai ne kasa smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui