Tax.lt narys Zivile777

Z
Tax.lt narys nuo
2007-02-23
Zivile777
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-02-26 08:51 Darbo teisė » Atleidimas bandomuoju laikotarpiu » #375349

Reeta rašė: mano sutartis neterminuota, tik bandomas laikotarpis nuo 12.01 iki 03.01, tad ir nezinau kaip geriau padaryt ... ar laukt kol baigsis bandymo laikotarpis (pasiimciau slaugos biuleteni) ar geriau iki band.laik. termino kazkaip issisukt...
darbe kompensacijos neduos, - toks sefas.... tad idomu kokiu dar yra istatymu - kad islosciau bent uzsiregistravus LDB....
aciu smile


Registruotis i LDB galesi ir ishejus is darbo paciai prasant. Kompensacija irgi iskart pradeda moketi.
O ar iseiti dabar, ar pasibaigus bandomajam - manau didelio skirtumo nera. Jei nori uz save pakovoti ir pasilikti tame darbe pratempk iki bandomojo galo-bus sunkiau tave atleisti, bet jei matai, kad vistiek ten nepasiliksi - kam laukti???
Pagal koki LR DK straipsni buvai atleista zinos tik tavo buves darbdavys ir tu. Aisku jei leidzia rinktis siulyciau - saliu susitarimu.
2007-02-26 08:36 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #375338

kregzdute447 rašė: susiduriau su tokia bedike, gal jus galesite man padeti ir patarti ka daryti bei kur kreiptis: Vienoje uab dirbau tris metus is pradziu viskas buvo gerai ir atlyginima mokejo laiku, bet 2006 m. geguzes men firmos isiklolinimai buvo dideli ir ji neistenge ismoketi atlyginimu, pajamos kazkokios buvo, bet ju pakako vos suktis ir susimoketi uz butiniausius daiktus, ty internetas, mobilus rysys, patalpu nuoma. taip truko iki liepos, kai pinigu visiskai niekam neuzteko. per direktoriaus neismanyma buvom atleisti tik gruodzio vidury - gavom pasirarystus prasymus atleisti ir vel pazadus sumoketi atlyginimus. dabar jau vasario pabaiga, o pinigu kaip nera, taip nera. atsibodo jau kazkaip, gal yra kokiu budu susigrazinti bent dali pinigu?


tiesiausias kelias kreiptis i VDI arba teisma. Tikiuosi jus isheidami nepasiraset, kad gavot darbo uzmokesti. Net ir imones bankroto atveju, pirmiausiai darbdavys turi atsiskaityti su darbuotojais, o tik paskui su tiekejais ir pan. Nepamirskit, kad jums dar priklauso ir procentas uz kiekviena diena nuo neismoketo DU.
2007-02-23 15:28 Bendra » Darbo užmokestis » #375060

Amanda rašė: Turim darbuotoją, kuris nedirba. Net nežinau kaip paaiškinti, jis yra diriko draugas ir šioje įmonėje yra idarbintas tik dėl stažo. Dabar jisai sugalvojo, kad jam būtu geriau, kad jo alga būtu tik minimumas, nes jis turi daug mokėti sodrai. Kaip ir jokių problemų nėra, bet mažinant atlyginimą, žinau kad taip paprastai negalima, turi būti kažkos motyvas. Ką man tokio sugalvoti? kokį motyvą? Darbuotojui prašant, tai jau būtų turbūt visiškas absurdas, juk realiai, niekas neprašo mažiau.


Amanda, manau jei yra darbuotojo rastishkas prasymas ner ko sukti galvos. Jei darbuotojas praso sumazinti DU darbdavys ir sumazina. O del ko jis praso jau cia prasideda niuansai. Pas mane irgi buvo ne vienas atvejas, kai direktoriu gimines idarbintos fiktyviai parase prasymus sumazinti DU. Del vieno tokio atvejo tikrai nieks nesikabines. Na nebent butu, kad kokie 20 darbuotoju paraso tokius prasymus.
2007-02-23 15:21 Darbo teisė » Darbo sutarties keitimas » #375052

astukasas rašė: Aciu smile
O kaip turetu buti nurodyta sutartyje del mokejimo du ar viena karta? Pas mus ankstesnese sutartyse nurodyta moketi du kartus per menesi, bet yra prasymai moketi viena karta ir mokama viena karta, ar tai pazeidimas? Galbut daryti pakeitimus, irasant, kad DU moketi viena karta per menesi?


"DK 201 straipsnis. Darbo užmokesčio mokėjimo terminai, vieta ir tvarka
1. Darbo užmokestis mokamas ne rečiau kaip du kartus per mėnesį, o jeigu yra darbuotojo raštiškas prašymas, kartą per mėnesį."

Mano nuomone DS turi buti nurodyta, kad DU mokamas du kartus, nes to reikalauja DK. O po DS pasirasymo darbuotojas paraso prasyma, kad moketu viena karta. Eiliskumas turi buti toks.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui