Tax.lt narys giliuxe

G
Tax.lt narys nuo
2010-11-13
giliuxe
forume parašė 16 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-11-23 13:14 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #880638
Sveiki,
Dar norėjau jūsų paklausti ar maisto gaminimo patalpai ir lankytoju salei yra reikalinga turėti atskiras šluotas ir kibirus ar užtenka ir vieno?
2010-11-18 18:46 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #878967
Ačiū jums.
2010-11-18 17:17 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #878951
Gal ne taip supratot. Norejau pasakyti, kad pvz. nusiperkam sušaldytą mėsos pusgaminį (pvz. sušaltyta kepta vištiena) ir, žinoma, prieš naudojimą mes ją atšildome. Ar maisto tvarkymo procese ar reikia aprašyta kaip mes tą šaldytą mėsos pusgaminį atšildome? Ar visai nieko nerašyti?
2010-11-18 13:29 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #878795
Aš ir vėl su klausimėliu. Kaip jūs Elvusia manote, ar maisto tvarkymo proceso aprašyme reikia aprašyti kaip bus atšaldomi jau iš tiekėjų įsigyti produktai? Mes patys savo pagamintų produktų neužšaldysime.
2010-11-17 20:27 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #878422
Ačiū Elvusia už pagalbą
2010-11-16 20:49 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #878006
O del tos magnetines juostos peiliams? ar ji būtina?

Dar klausimelis - kaip suprantu prirma karta pagaminus kazkoki patiekala, reikia pamatuoti jo vid. temp ir uzrasyti i zurnala "Siluminio apdorojimo temperaturos ir laiko registravimas". Ar jau atejus VMVT reikia buti issikepus tuos savo bandymus ir uzsipildzius ta zurnala, ar tai bus galima padaryti ir veliau? Nors tarkim technologiniuose aprasymuose rašiau, kad pvz "kepame 300 laipsniu temp 5 min kol gaminio vidaus temp. bus em mazesne nei 75 laipsniai"
2010-11-16 20:25 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #877997
Sveiki,
Ir vėl kreipiuosi į jus Elvusia su klausimėliu. Kaip jūs manote, ar mums reikia atskirai žymėti ir naudoti atskirus tik tam skirtus įrankius šviežioms daržovėms ir mėsos pusgaminiams? Iš tikrųjų mes planuojam viską pjaustyti tuo vadinamuoju "slaideriu", bet jeigu jis sugestų, manau, privalom turėti ir peilius bei lentutes. Kaip jau minėjau žalios mės/žuvies/kiaušinių pas mus nebus. Beje, ar iš viso būtina naudoti lentutes, jeigu visi gamyboje naudojami stalai yra iš nerūdijančio plieno? Ar lentutės labiau skirtos tam, kad peiliai taip greitai nenusidėvėtų?
Taip pat girdėjau kad turi būti įrengta magnetinė juosta peiliams sukabinti, ar jūs ją naudojat?
Dar dėl kryžminės taršos rizikos (jeigu tektų pirkti nenuvalytus svogūnus): kaip manot ar bus gerai jeigu tą patį stalą naudosim ir tam pirminiam daržovių valymui (tiksliau - lipsim svogūnus), paskui jį nuplausim (ir nudezinfekuosim jeigu reikia), o paskui ant to paties stalo jau pjaustysim darzoves ir mesos pusgaminius.
Dar - del supjaustytu produktu laikymo šaldytuvuose. Ar yra kokie reikalavimai kokiose induose jie turėtų būti laikomi - t.y. plastmasiniai indeliai, nerudijancio plieno, GN ar dar kokie? Gal kazka galėtumėt parekomenduoti?
Ačiū iš anksto už komentarus.
2010-11-15 11:33 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #877277
Aš ir vėl su klausimėliu.
Kaip jūs manot ar gali tas pats žmogus dirbti virtuvėje ir prie kasos? Senoje HN:15 redakcijoje buvo parašyta, kad draudžiama "tam pačiam asmeniui liesti pinigus ir paduoti ar parduoti neįpakuotus maisto produktus ar patiekalus". O naujoje HN rašo tik kad reikia kruopščiai nusiplauti rankas palietus pinigus.
2010-11-14 15:58 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #877048
Ačiū, kai pasitari su protingesniais ir pats toks pasijauti :)
2010-11-14 14:59 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #877028
Sveiki dar kartą,
Vėl kreipiuosi į jus Elvusia su klausimu. Kaip jūs manot, ar tarkim bus gerai jeigu picos technologinėj kortelėj parašysiu tešla...xxx g. (žr. techn.kortelę Nr.yyy), o neišskirsiu tiek ir tiek miltų, tiek ir tiek vandens...
Beje, ar būtina surašyti baltymus, riebalus ir angliavandenius bei kalorinkgumą? Nes jeigu įdėsiu vienos firmos dešrą, o paskui sugalvosiu kitos - tie dydžiai skirsis.
2010-11-13 19:03 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #876927
Ačiū labai, taip ir padarysim. Jūs tikra profesionalė :)
2010-11-13 18:33 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #876920
Svogunus pirksim valytus, desim zalius pomirorus ir zalias paprikas, bet jos ant to stalo paklius jau nuplautos. Siaip mes planuojam pjaustymui naudot pjaustykle.
Beje, Elvusia, gal zinot per kiek laiko nuo dok-tu paravimo Kaune ateina tikrinti VMVT? Kiek laiko reikia ju laikti?
Dar kilo toks klausimas - jeigu pirktume saldytus maisto produktus - ar maisto aprasymo procese reikia numatyti kaip jie bus atšildomi? Taip pat dar kilo klausimas del zalios mesos - jeigu nusprestume ateityje naudoti zalia mesa, tai reiktu vel kreiptis i VMVT ir vel gauti is ju leidima, reiktu keisti maisto tvarkymo procesa? Siaip mes turim 1 stala kuri galetume paskirti vien zalios mesos tvarkymui ir daugiau ant jo nieko nenaudoti, bet is viso turim tik 2 plautuves - 1 rankom - kita inventoriui, atskiros mesai plauti neturim - bet tikriausiai mes jos ir neplautume, tarkim galim pirkti tik pasuosta kepimui, kazin ar tai neuzklius VMVT?
2010-11-13 18:08 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #876913
Pirminis apdorojimas - t.y. daržovių (pomiorų,paprikų, svogūnų), grybų ir mėsos pusgaminių pjaustymas. Nepjanuojam naudoti bulvių, morkų ir kt. daržovių kurias dar reikia lupti, skusti ir pan.
O paskui ant to pačio stalo (žinoma prieš tai jį nuvalius ir dezinfekavus) tarkim sveriam tešlą, kurią susvertą dedam į šaldytuvą.
Kažin ar taip bus gerai, ar nebus kryžminės taršos rizikos?
2010-11-13 17:47 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #876906
Ačiū už atsakymą :)
Dar norėjau paklausti - ar jūs maisto tvarkymo vietoje turite vaistinėlę? Jeigu taip tai kokie ten vaistai turėtų būti ar užtenka vaistinėj paprašyti pirmos pagalbos vaistinėlės?
Kaip jūs manot ar nebus kryžminės taršos rizikos jeigu ant to pačio stalo bus pirminė apdorojimo zona, po to tas stalas bus nuvalomas ir dezinfekuojamas o paskui ant jo bus svarstyklės ir ant jų sveriama tešla (maisto gamyboj nenaudosim žalios mėsos, kiaušinių ir žuvies)?
Dar man vis vien neaišku dėl tų darbo ir asmeniniu drabužių; kaip suprantu - juos reikia laikyti visiškai atskirose vietose, neužtenka kad jie bus laikomi atskirose lentynose uždarose dėžutėse?
Nors ir nežadam šaldyti ir atšildyti maisto, tačiau jeigu į maisto aprašymo procesą paprasčiausiai įrašyčiau tokį sakinį, kad "maisto produktai sušaldomi ir atšildomi remiantis GHPT"?
2010-11-13 16:06 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #876875
Dar atsiminiau - ar bus gerai jeigu patalpų valymo ir dezinfekavimo plane nerašysiu konkrečių plovimo ir dezinfekavimo priemonių pavadinimų, o tik įrašysiu pvz.: ploviklis, dezinfekantas, ar taip tiks VMVT?
2010-11-13 16:04 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #876874
Sveiki, skaičiau ir skaičiau šį forumą, kadangi ruošiuosi priduoti dokumentus VMVT ir kuo toliau tuo baisiau :) labai norėčiau kad iš pirmo karto viskas būtų gerai ir nereikėtų juos kviestis dar ir dar.
Žodžiu, planuojam kepti picas išsinešimui. Jau sudariau maisto proceso aprašymą ir patalpų planą tik dar iškilo keli klausimai, gal Elvusia (žaviuosi jumis) ar kas nors kitas galėtų pakomentuoti:
1. Dėl darbuotojų asmeninių ir darbo drabužių laikymo: kažin ar bus gerai, jeigu asmeninius ir darbo drabužius laikysime vienoje spintutėje, tik pvz. darbo drabužiai bus laikomi atskiroje dėžutėje? Arba pvz. asmeniniai lauko drabužiai bus laikomi ant pakabų, ant spintutės išorės. Ta spintutė stovės lankytojų zonoje.
2. Dėl chemikalų laikymo: ar bus gerai jeigu juos laikysime po kriaukle (galvoju sudėti į dėžutę), uždaroje spintutėje ir ten pat bus šluota bei kibiras.
3. Dėl instrukcijų ir planų: kaip suprantu viešai turi būti iškabinta rankų plovimo instrukcija, patalpų planas, valymo ir dezinfekavimo planas.... Ar dar kas nors turėtų būti iškabinta? Kaip pvz. prie svarstyklių - jų naudojimo instrukcija, prie tešlos maišyklės - jos naudojimo instrukcija, prie kavos aparato ir t.t. Ar šitie dalykai labiau rūpi DI, o ne VMVT?
4. Dėl dokumentų kurie laikomi maisto tvarkymo vietoje ir kuriuos norės pažiūrėti inspektoriai: 4 žurnalai, personalo geros higienos programa, vidaus audito klausimynas ar dar kažkas?
5. Dėl įv. programų: 2001 m. HN:15 priede radau maisto įmonių būtinos programos: patalpų ir teritorijos priežiūros programa; žaliavų, medžiagų ir gatavos produkcijos priežiūros programa, įrangos priežiūros programa; sanitarijos programa, produkcijos sulaikymo ir pašalinimo iš rinkos programa? Ar visas jas reikia turėti surašius pas save ar užtenka turėti GHPT ir tarkim įsakymą, kad įmonė laikosi GHPT?
Ačiū labai už jūsų komentarus
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui