Prekiu ivezimas is duty-free parduotuves

I
Iconomu 171
2006-04-25 17:28 Iconomu
Akcizu ir kitu mokesciu klausimu (ivezant prekes) svarbu, taciau jokiame teises akte neradau paaiskinimo, kokios gi valstybes teritorija laikomos neapmuitinamos parduotuves uzsienio ir Lietuvos aerouostuose.

Gal treciosiosios valstybes (kaip Rusija)? Juk ne ES muitu teritorija, jei jau duty-free?

Dekoju uz komentarus!
artas71 artas71 12029
2006-04-25 17:44 artas71
Muitinės kodekso 79 str.

1. Tarptautiniuose oro ir jūrų uostuose, Lietuvos Respublikos valstybės sienos su trečiosiomis šalimis perėjimo punktuose gali būti įsteigtos neapmuitinamos parduotuvės. Tai muitinės prižiūrimos parduotuvės, kuriose vykstantys iš Lietuvos Respublikos muitų teritorijos į trečiąsias šalis arba į kitas Bendrijos muitų teritorijos dalis, kuriose netaikomos 1992 m. vasario 25 d. Tarybos direktyvos 92/12/EEB dėl bendrųjų procedūrų, susijusių su akcizais apmokestinamais produktais, ir dėl tokių produktų laikymo, judėjimo ir kontrolės nuostatos, keleiviai gali įsigyti neapmokestintų importo muitais bei mokesčiais prekių.
...
4. Neapmuitinamos parduotuvės veikia kaip muitinės sandėliai, nurodyti Bendrijos muitinės kodekso įgyvendinimo nuostatų 527 straipsnio 2 dalyje, kuriuose leidžiama mažmeninė prekyba, parduodant neapmokestintas importo muitais ir mokesčiais prekes iš Lietuvos Respublikos į trečiąsias šalis išvykstantiems keleiviams. Šioms prekėms taip pat taikomos Lietuvos Respublikos akcizų įstatymo 17 straipsnio 1 dalies 1 punkto ir Lietuvos Respublikos pridėtinės vertės mokesčio įstatymo 53 straipsnio 4 dalies nuostatos.



Ši parduotuvė yra tos šalies teritorija, tačiau jau esanti už muitinės kontrolės posto ribų. T.y norint grįžti atgal į išvykimo šalį, reikia praeiti muitinį patikrinimą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui