Maisto tvarkymo procesas

T
tamsa 1
2012-01-10 14:57 tamsa
Labas,
Gal galite kas pasidalinti "Geros higienos praktikos taisyklės viešojo maitinimo įstaigoms" elektroniniu skanuotu ar kitu variantu -emeilu ar linku? pastas griausmas@one.lt.
Noriu ivertinti ir pasiplanuoti savo galimybes pries imantis realiu zingsniu ir, pirkti knyga uz 200lt dar tik planuojant nekyla ranka.
Aciu visiems is anksto.
Elvusia Elvusia 19998
2012-01-10 15:07 Elvusia 2012-01-10 15-10
Planuoti jums pakaktų pasinagrinėti šiuos dokumentus:
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2004R0852:20090420:LT:PDF
http://ec.europa.eu/food/food/biosafety/hygienelegislation/guidance_doc_852-2004_lt.pdf
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
2012-02-05 17:58 turiu_klausima
Sveiki,

Gal kas zinote kada buvo išleista paskutinė GHP viešo maitinimo įmonėms redakcija?

Beje, kažkas minėjo, kad galima rasti bibliotekoje? Kurioje tiksliau?
G
Gedukas 4
2012-02-18 22:18 Gedukas
Sveiki,

Turiu cia toki klausimeli, Buciau beprotiskai dekingas jei kas galetu pagelbeti...

Turiu nusipirkes mobilu namuka ant ratu ir planuoju dalyvauti tik mugese, gaminti maista.
Kapitaliskai suremontavau: nauja grindu danga PVC sienos taip pat, 2 darbastaliai, yra karstas vanduo, virykle, saldytuvas.

Noreciau paklausti ar yra kiek nors sansu praeiti higieine apziura jei noriu gaminti maista viduje nuo pradzios iki galo, nenoriu uzhsiimti su pusfabrikaciais.

Pagrinde galvoju gaminti saldumynus, sriubas, salotas, troskinius, virti arbatas.

Dar karteli buciau beprotiskai dekingas jei kas nors galetu pagelbeti man situo klausimu.

Dekoju is anksto.
Elvusia Elvusia 19998
2012-02-19 11:44 Elvusia
Ir aš turiu jums klausimą: dirbtumėte su žalia mėsa, kiaušiniais?

G
Gedukas 4
2012-02-19 14:08 Gedukas
Ne, tai butu vegetarine istaiga.

Del kiausiniu dar nezinome,
butu gerai jei galetumete paaiskinti kokios subtilybes su kiausiniais ir be ju. : )
Elvusia Elvusia 19998
2012-02-19 15:23 Elvusia
Na, kiaušiniai, suprantate, toks sutvėrimas: jiems reikalinga ypatinga priežiūra :))
G
Gedukas 4
2012-02-19 15:27 Gedukas 2012-02-19 15-30
Suprantam suprantam.

Na o jei be kiausiniu, kaip manot ar imanoma igyvendinti?

Tai reziume gaunasi, kad tai bus vegetarine uzkandine be kiausiniu ir mesos.
Elvusia Elvusia 19998
2012-02-19 16:05 Elvusia
Neįsivaizduoju, kiek ten vietos pas jus.
Nemažas asortimentas: sriubos, troškiniai, salotos....
Šaldymo įranga yra?
Šilto - šalto vandens kiekis pakankamas gamybai?


Iš esmės viskas įmanoma. Svarbu neprasilenkti su 15:HN.
Priedo, jūs galite taip apsirašyti maisto tvarkymo procesą, kad visus pusgaminius susiruošiate tinkamose patalpose (jei tokios yra), susidedate į indus, atsivežate ir gaminate.
Tada, beveik jau būčiau tikra, kad galima :)
G
Gedukas 4
2012-02-19 23:57 Gedukas 2012-02-20 18-42
Aha na ten nei daug nei mazai.... 6kv m :)..
Siltas vanduo sildomas su momentiniu sildytuvu, yra ir saltas, yra saldiklis ir saldytuvas.

O del maisto tvarkymo proceso ar jis yra imanomas gaminti neturint kitu patalpu?
O jei pavyzdziuj tos patalpos ir yra ta priekaba, tik visi pusgaminiai suruosiami pries pat rengini. ir po to tik pasildomi?

2012-03-07 12:54 turiu_klausima
Sveiki. Priduodant dokumentus maisto tvarkymo subjekto pazymejimui reiki atnesti toki dalyka:
"dokumentus, reglamentuojančius Rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų (toliau – RVASVT) principais pagrįstą savikontrolės sistemą, vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2005 m. rugsėjo 1 d. įsakymu Nr. V-675 patvirtintos Lietuvos higienos normos HN 15: 2005 „Maisto higiena“ (Žin., 2005, Nr. 110-4023) nuostatomis".
O jei savikontrolė vykdoma pagal GHP ka reiketu jiems prasyti?
2012-03-17 21:47 transliuotoja
Sveiki, gera tema. Daug superinės praktinės informacijos. Jungiuosi į Jūsų gretas :)
Man taip pat įdomu jei savikontrolė vykdoma pagal gerosios higienos praktikos taisykles kaip tada su RVASVT?
Ir iš vis nesurantu kaip bene 70% Lietuvos maitinimo įstaigų dirba nepaisydami ir net nežinodami tokių dalykų.
Beje, o kas dažniausiai įmonėje atlieka vidaus audito planus ir "krapštosi" su GHP reikalais? jei tarkim įm.direktorius apsiima tik patvirtinti, o sistemą sukurti palieka buhalterei, virėjui ir vadybininkui (pačių susitarimu) smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-03-18 08:08 Elvusia
Jei maisto tvarkymą vykdote pagal GHPT, tai visur taip ir rašote.

Dėl vidaus audito: ką direktorius patvirtins įsakymu, tas ir audituos.
Galite kviesti auditorius.
2012-03-19 22:18 transliuotoja
Elvusia, dėkui už patarimą :)
Užsisakiau GHPT knygutę..daba laukiu bemiegių "kūrybinių" naktų :D
tik abejoju, ar joje rasiu kaip tuos technologinius maisto gamybos aprašymus sudaryt.
Gal kas bent ant kelio užvestų :)
Elvusia Elvusia 19998
2012-03-20 12:57 Elvusia
Prisegu jums pavyzdį.
Geltonai pažymėjau (morkas) - reikia patiems pasiskaičiuoti bruto.
Maistinės - energetinės vertės tikrai nebūtina skaičiuoti.
Aš skaičiuoju - man reikia :) Taxui.xls
2012-03-26 23:35 transliuotoja
Elvusia, lenkiu galva ;)
BĖGU TIKRINTI PAVYZDĖLIO IR SĖKMINGAI PABAIGTI maisto tavrkymo proceso ap ap ap...
Darbingos savaitės :D
G
gazina 454
2012-03-28 11:47 gazina
Laba diena, noriu pasiteirauti.Įmonė veikla, kaip pvz.picų gamyba ir prekyba. Ketina atsidaryti dar vieną veiklos tašką-kitame mieste, o visus ruošiniu ruoštis taip vadinamoje "bazėjė"-pirminėje prekybos vietoje ir juos vežti į kitą miestą, kur bus jie naudojami toliau t.y tiesiog iš ruošinių iškepama pica.Klausimas kokie dokumentai reikalingi pervežimui ir kokie turėtų būti laikomi jau toje antroje prekybos vietoje?ačiū.
2012-03-28 12:53 seimosdziaugsmas
Sveiki,
Iškilo klausimukas, nes norim pataupyti.
Ar yra kokie tai nustatyti reikalavimai menzūroms, kuriomis pilstomas-matuojamas alkoholis baruose?
Ačiū smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-03-28 13:42 Elvusia

gazina rašė:
Laba diena, noriu pasiteirauti.Įmonė veikla, kaip pvz.picų gamyba ir prekyba. Ketina atsidaryti dar vieną veiklos tašką-kitame mieste, o visus ruošiniu ruoštis taip vadinamoje "bazėjė"-pirminėje prekybos vietoje ir juos vežti į kitą miestą, kur bus jie naudojami toliau t.y tiesiog iš ruošinių iškepama pica.Klausimas kokie dokumentai reikalingi pervežimui ir kokie turėtų būti laikomi jau toje antroje prekybos vietoje?ačiū.

Paprastas krovinio važtaraštis.
Nusimatykit tinkamumo terminus, pervežimo sąlygas.
Visa tai apsirašykit.
Šiaip jau, turėtų būti registruojamas viename žurnale tas išvežimas.
Ten gi pildys gavimo žurnalą, arba įsakymu (ar maisto proceso tvarkymo aprašyme) nusimatysit, kad šis žurnalas nepildomas. Tada pagrindinis atsekamumo dokumentas bus krovinio važtaraštis.
Elvusia Elvusia 19998
2012-03-28 13:44 Elvusia

seimosdziaugsmas rašė:
Sveiki,
Iškilo klausimukas, nes norim pataupyti.
Ar yra kokie tai nustatyti reikalavimai menzūroms, kuriomis pilstomas-matuojamas alkoholis baruose?
Ačiū smile


Su šnapsu nedraugauju, bet žinau, kad mendzūrkėlės turi turėti metrologinę patikrą.
Čia jau ne VMVT reglamentuoja šitus reikalus.
Čia jau metrologijos kažkokia ten tarnyba :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui