del atsisakymo pasirašyti pareig.instrukcjose

Rolanda Rolanda 6896
2010-05-07 08:03 Rolanda
valetudai,
atsargiau su staripsniuose pateiktų išvadų taikymu praktikoje !
Lavai gerbiu p.Davidavičių, ta2iau ir jis parašo "į vartus". Pvz. jūsų patiktoje nuorodoje straipsnyje apie darbo santykius bankrutuojančioje ar likviduojamoje dėl bankroto įmonėje: "Sudėtingesnis klausimas, kokiu teisiniu pagrindu turėtų būti atleidžiami iš darbo tie darbuotojai, kurie tuo metu dar dirba tokioje įmonėje pagal neterminuotą darbo sutartį. " Tokiose įmonėse nebūna pagal neterminuotas DS dirbančių asmenų, priešingu atveju darytina išvada, kad adminas neįvykdė ĮBĮ reikalavimų....
N
nicedi 11
2010-05-21 11:37 nicedi
Sveiki, pa smane darbe labai panasi situacija, kuri apratinejama, gal dar karteli, o gal ir pora gali pakonsultuot :) Kadangi teiseje esu zalia, tad ir kreipiuosi pagalbos.
Situacija tokia, pries tai buves direktorius prieme i darba vadybininke ir nedave jai jokiu pareigybiniu pasirasyt. Taip pat imoneje nera ir vidaus darbo taisykliu.
Vadybininke atsisako apsirasyti pareigybines. Nuejau pas advokatate,kuri pasake, kad jau nebegalima duot ju pasirasyt, nes ta reikia daryt tik priemus i darba. Todel ji pilna teise turi nesirasyt. Tuomet nuvykau i Darbo Inspekcija, ten pasake, kad nors ir 10 metu gali but prdirbus be pareigybiniu ji privalo pasirasyt, o jei ne i vidaus darbo taisykles itraukti punkta, kad tai darbo drausmes pazeidimas uz kuri galima atleisti.
Sakykite kaip yra istikruju?
Rolanda Rolanda 6896
2010-05-23 11:23 Rolanda
Aš manau, kad jei darbuotojas lig šiol dirbo, nepasirašęs pareiginės (nes jos nebuvo), tai siūlyti jam ją pasirašyti dabar - tai jau būtų jo darbo sąlygų pakeitimas. Netikiu, kad pareiginėje tik aprašėte tai, ką jis daro, parašėte kažką daigiau, ar ne? Taigi jei jau durbantis, o ne įsidarbinti norintis, darbuotojas atsisako pasirašyti pareiginę, pasekmės - kaip ir atsisakymo dirbti pakeistomis darbo sąlygomis.
C
Colop 13606
2010-05-23 11:48 Colop
jeigu darbuotojas nepasirašė pareiginių , nes jų tiesiog nebuvo ir jam bedirbant jam duodamos pasirašyti naujai sudarytos pareiginės - aš to tikriausiai nelaikyčiau kaip darbo sąlygų pakeitimu. :)
N
nicedi 11
2010-05-24 11:58 nicedi
tiesiog buvo taip, kad kai mane priiminejo i darba man dave pareigybines pasirasyt, taciau pasikeitus direktoriui ir priemus jam savo drauge, jis jai nieko nedave apsirasyt iskyrus darbo sutarti ir nurode vadybininkes pareigas ir viskas. O dabar to direktoriaus nebera ir ta vadybininke kaip ir sakojasi, kad man tas, man anas nepriklauso ir pan.
C
Colop 13606
2010-05-24 12:02 Colop
:) Aš nieko ir nesakau :) puikiai suprantu, kad nors ir reikėtų, tačiau tikrai ne visi užsiiminėja su pareiginėm :)

o jei šakojasi - galima labai greitai pakeisti darbo sąlygas, atlyginimą. Nesutinki - eik lauk :) norinčių ir ieškančių darbo pilna.

Pas mus tokie kur labai garsiai aiškina ir žino tik savo teises bet nežino pareigų - darbe per ilgai neužsibūna :) smile
pas mus tvarka yra :))) arba dirbi - arba nedirbi :)
N
nicedi 11
2010-05-24 12:20 nicedi
tai, kad nera taip paprasta, advokate sake, kad mes nieko negalim padaryt, laukt kol pati iseis,nes nera uz ka atleist, o jos principai jai neleidzia tiesiog iseit,nors ir alga 360 lt, nes gausis, kad pralaimejo. Dar tokio principingo zmogaus savo gyvenime nebuvau sutikus smile smile
Elste Elste 27292
2010-05-24 15:46 Elste 2011-09-11 06-48

nicedi rašė: tai, kad nera taip paprasta, advokate sake, kad mes nieko negalim padaryt, laukt kol pati iseis,nes nera uz ka atleist, o jos principai jai neleidzia tiesiog iseit,nors ir alga 360 lt, nes gausis, kad pralaimejo. Dar tokio principingo zmogaus savo gyvenime nebuvau sutikus smile smile


DK 232 str. darbo pareigos, ką darbuotojas privalo dirbti, už ką atsako ir t.t. nurodomas jo pareiginėje instrukcijoje.

Kaip ji gali šakotis, kad tas ar anas jai nepriklauso, jeigu nėra pareignių, tai ji ir nežino nei ką dirbti turi, nei už ką atsako. Ir juo labiau nežino, ar kas priklauso, ar ne dirbti.
Jeigu nebuvo, tai dabar paimate ir surašote jai pareigines instrukcijas. PAtvirtinate ir duodate susipažinti ir vykdyti.
Jeigu atsisako, skiriate drausminę nuobaudą pagal DK 234 str.
O po to, jeigu dar ožiuojasi, atleidimas už drausmines pagal DK 136 str. 3 d. 1 d.
Paaiškinkit tai fyfai, kad ir pačiai geriau bus, jeigu pasirašys pareigines, bent žinos konkrečiai ką turi daryti ir kas jai nepriklauso:))
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui